Dagens stegresultat...

2009-07-31 @ 22:04:13

5950f8d890b70c3854fdbce70b347165.png

Dagens stegresultat - 18.811steg.Blir dock en tidig kväll då jag inte mår något vidare,ska lägga mig i sängen o läsa en bra bok.Natti Natti


Spykråka

2009-07-31 @ 17:46:30

Det är precis vad våran lilla tjej här hemma är och varit de två senaste dagarna.
Vi minskade ner hennes portioner från150ml till 120ml för drygt 3veckor sedan. Men eftersom hon nu spytt de senaste två dagarna så trappade jag ner ytterligare till 90ml, men hon spyr iaf :o( Undrar varför?

Fredags främmande

2009-07-31 @ 16:23:20

Idag hade jag och Amanda besök på förmiddagen.
Det var lilla Elin med mamma Anna-Karin som kom på en fika.
Var riktigt kul att ha lite främmande, blir lätt ensamt annars eftersom jag inte känner några andra mammor ute i Skanör. Ok,har ju dom i mamma-gruppen men dom verkar ju alltid så upptagna, tyvärr.

Elin var en riktigt pigg liten tjej som gärna satt upp i soffan och lekte med alla skallror. Annat var det med Amanda. Hon somnade strax efter att Elin hade kommit och sedan sov hon ända till dom gick. Vaknade precis när hon hörde dörren stänga igen. Tråkmåns....




Dag 4 med GI

2009-07-31 @ 14:13:31

Jag trodde som sagt va att jag var super duktig igår som åt en massa vattenmelon istället för godis...men jag hade ju lika gärna kunnat klämt i mig lika mycket chips...men men...det känndes i alla fall lite nyttigare.
Som tur va visar vågen fortfarande minus så kan ju inte gett mig värsta bakslaget i alla fall.

I morse när jag klev upp på vågen så visade den minsann totalt en viktnedgång på hela 1,3kilo. Kan inte vara annt än nöjd faktiskt. Jag som hade tänkt lägga ner GI kommer absolut fortsätta. Igår var en lite jobbig dag men då googlade jag snabbt upp vilken typ av "godis" man kan äta och fick mitt behov stillat...

Frukost: *Äggomelett med tonfisk
Lunch: *Grillad kyckling med sallad och keso
Middag: 'Lax i ugn med fetaost
Godis: *Kiwi *Banan *Vanilj Kesella

     

Även lovat att lägga ut lite recept på den GI mat jag äter så det ska jag ordna..ska även försöka ha med bild på allt!

Dubbel Trubbel

2009-07-30 @ 16:53:20

Inte visste jag att VattenMelon innehöll en massa kolhydrater. Trode dte var super bra med Vattenmelon så igår kväll tryckte jag och Jimmie i oss nästan en halv melon. Och nu fick jag plötsligt veta att det inte direkt är bra om man går efter GI dieten. Om vitt bröd är 100 så är Vattenmelon 101. Alltså tom. värre än att klämma i sig en Bagel...

Det känns inte bra...men men...nya tag..och egentligen är väl melon bara vatten så kan inte ha gjort så stor skada på viktnedgången i alla fall, det synstes ju om inte annat på vågen.

Så vad blir det då till filmen ikväll?
Jo det får lov att bli lite nötter....

Lässtund

2009-07-30 @ 16:38:13

Idag har vi haft lite lässtund med Amanda
Hon verkar faktiskt gilla det fast hon är så liten ♥


Fuska?

2009-07-30 @ 14:08:29

Igår kväll var jag SUPER duktig....

Åt detta istället för godis


Men just nu ligger detta o hägrar framför ögonen på mig och jag är mycket nära på att hugga in...Så sjukt trött idag och huvudvärk och det skulle ju vara sååå smaskigt med lite choklad...


Amanda 3månader

2009-07-30 @ 10:00:51



Hon växer så det knakar...Än så länge kan vi hålla oss till 56/62 men snart dax att packa ner allt i storlek 56 och lägga det på vinden..


Varför så känslig?

2009-07-30 @ 09:20:32

Vi hyrde "Benjamin Buttons" igår.
Dock blev klockan ganska mycket innan vi började kolla på den så jag orkade inte kolla på hela igår kväll. Men nu under morgonen när lilla Amanda legat i babygymet så har jag kollat klart på filmen.

Sitter just nu helt tårögd.

Slutet på den filmen tog mig hårt.Jag har aldrig varit den som gråtit speciellt mycket till film men sedan jag själv fick barn så är det vissa scener som tar mig väldigt hårt om hjärtat.

För er som inte sett denan film så kan jag varmt rekommendera den!!


Tredje dagen med GI

2009-07-30 @ 08:02:42

Jag ska bita ihop i en vecka. Ska se om detta kan ge resultat.

Frukost: *Äggomelett med tonfisk *Gurka
Lunch: *Räksallad med sparris och löjrom
Middag: *Grillad kyckling & korv *Sallad

Fick inte i mig någon mellis eftersom vi var ute i skogen och traskade. Fiket i bokskogen hade inget att erbjuda någon som går på GI Diet inte. Men jag klarade dagen bra i alla fall, viktigt att dricka en himla massa vatten.

Idag när jag ställde mig på vågen så visade den totalt -0,8kilo

Bokskogen och Folketspark

2009-07-30 @ 07:26:38

Igår vaknade vi till halvdant väder. Det var mulet och vindarna ganska så friska,vi bestämmde oss för att göra ett besök i Bokskogen där Jimmie inte varit tidigare. Vi skulle helt enkelt ta en LÅNGpromenad fick vi för oss. Vi valde att ta spåret på 1mil, det blev en 2timmars promenad i upp och nedförsbackar. Det känns garanterat i kroppen idag. Och det var inga friska vindar  bokskogen inte, det var strålande solsken och knappt ett moln på himlen. Svettigt, svettigt blev de men det behövde vi. Amanda var super duktig och låg mest i vagnen  och bara tittade på att träden :o)

(klicka på bilderna för att få dom större)



         

    

När vi hade traskat 5kilometer stannade vi för en välbehövlig påfyllning av vätska.
Svettigt som sagt va men bra träning.



Efter 1mil i spåret så var vå båda två riktigt hungriga. Hade först lite svårt för att besluta vart vi skulle ta en lunch men det fick bli folketspark, Jimmier hade aldrig varit där heller tidigare.
Åt super god mat på DeBaser.....



Det var några delar r våran gårdag. Stegräknartävligen är avslutad och vann det gjorde Tessa.

Dagens stegresultat...

2009-07-29 @ 23:05:44

0-14c05a26545acbaea8e54eeee6389bad.png

Dagens stegresultat - 24.531steg


Gårdagens stegresultat

2009-07-29 @ 09:16:56

Blev inte en alt för aktiv dag igår då vi hamnade i bilen in till Malmö istället...men ska försöka ta igen det idag :o)


GI - Kanske inget för mig?

2009-07-29 @ 09:08:17

Jag känner mig väldigt trött och yr i huvudet.
Är tredje dagen av GI Dieten och jag funderar om det verkligen är rätt sätt för mig?
Men jag ska bita ihop en vecka och se hur det går.

Någon som har lite tips när det gäller just GI dieten?

Idag fick jag sovmorgon till 08.00
Eller det var i alla fall meningen att jag skulle få sovmorgon,men både jag och Jimmie vaknade vid 06.3o av att lilla Amanda gallskrek. Jimmie hoppade upp och tog henne till våran säng men ingenting hjälpte mot detta skriket. Hon var  inte direkt vaken heller utan mer sovande,kanske en mardröm? Kanske en biverkning från sprutorna hon fick igår? Hur som helst så fick hon lite mat och närhet av pappa så hon lugnade ner sig och jag kunde sussa vidare lite till.

Precis fått i mig frukosten och Amanda & Jimmie ligger och vilar lite till.
Idag hade vi tänkt åka till Bokskogen för en låååångpromenad, hoppas bara att vädret blir ok. Just nu är det svalt och mulet men inget regn i alla fall.

Vad ska du hitta på idag?



Presenter...

2009-07-28 @ 21:48:32

Idag kom ett brev på posten till lilla Amanda. Det var en resent från min morbror och hans fru till lilla Amanda. Dom kan tyvärr inte komma på dopet men skickade med en slant för att kunna köpa något till Amanda eller lägga i spargrisen.

Sedan fick hon även en present från biblioteket i Skanör. Alla barn som kommer till BVC och får sina första två sprutor fick tydligen en bok. En jätte fin lite tjockare bok med både rim, ramsor, visor och små korta sagor.



Hoppas hon blev glad över den :o)



Även jag fick en present idag. Det var från min älskade Jimmie. Eftersom jag är ute och promenerar så himla mycket som jag är just nu så behövde jag ett par lite bättre skor till detta. Så han gav mig dessa fina otroligt sköna skor.



Tusen tack älsklingen min!! ♥

Andra dagen med GI

2009-07-28 @ 21:42:25

På vågen i morse visade det minsann -0,5kilo
Bättre än ingenting så jag är super nöjd än så länge. Men gissar att det är en hel del vätska man gör sig av med nu de första dagarna, brukar vara så när man ger sig in i dessa dieter.

Frukost: *Äggomelett *Bacon *Gurka
Lunch: *Grillad kyckling *Avokadosallad
Mellis: *Kassler *Äggomelett (som blev över från frukosten)
Middag: *Avokado fylld med skagenröra *Rökt skinka

Än så länge så känns allt super bra. Varit lite trött men det beror väl på att man minskar sitt kolhydrat intag drastikt. Som tur va har ju Amanda varit lite slö idag också så blivit lite vila på soffan för mig. Är en omställning att byta kost bara sådär i en handvändning men tickar som sagt va på bra. Får verkligen hoppas jag kan klara av detta och att stegräknar tävlingen hjälper mig en hel del på vägen. Ska upp till Amandas kära farmor och "farfar" nästa vecka och får väl se hur det går med att följa denna strikta fas som fas1 faktiskt är,men ska sköta mig någorlunda. Enda dagen jag tänker fuska det är faktiskt på Amandas dop och min födelsedag, den 22augusti.

Duktig flicka..

2009-07-28 @ 15:43:04

Amanda tog sprutorna super bra!! ♥



Grät lite när hon fick den ena men det gick snabbt över när pappa tröstade, den andra sprutan tyckte hon dock inte var lika rolig. Grät och skrek en massa och pappas tröstande hjälpte inte långt. Men hon lugnade ner sig fort och somnade i bilen in till Malmö sen. Inga tecken på feber än så länge så kan ju hoppas att hon slipper från de. Lite trött är hon dock men det förstår jag för det var ju en ansträngning för henne också, så just nu ligger hon och sover i sin vagn efter att vi varit ner på en promenad till hamnen...Ska passa på o vila jag med för jag är sjukt trött...

Är det pga. GI dieten?
Ska nog testa med att ta en kopp Grönt The och se om de ger mig lite energi..

Amandas första spruta

2009-07-28 @ 09:48:23

Idag vid 11.15 ska vi iväg till BVC för att våran lilla älskade Amanda ska få sin första spruta.

Jag är lite nervös då jag hört att de finns både de ena och de andra biverkningarna men hoppas på att det ska gå bra. Som tur va följer Jimmie med och han börjar inte jobba förrän 16.oo idag. Skulle det sedan vara något så jobbar han bara runt knuten och jag kan ringa hem honom om de skulle vara akut.

Hoppas på att hon inte reagerar så starkt utan kanske bara sover sig igenom denna dagen.

Våran lilla tjej som blivit hela 3månader!




Dagens stegresultat...

2009-07-27 @ 22:59:55

0-7e6a237d6d8b9d27793ebc9735fe2f16.png

Dagens stegresultat 24.490steg


Första dagen med GI

2009-07-27 @ 22:16:52

Inte varit några som helst problem att hålla mig till den "strikta" FAS1 maten när det gäller GI.

Frukost: *Stekt ägg *Bacon *Gurka
Lunch: *Ceasar sallad utan krutonger
Middag: Lax med fetaost röra och grönsallad

Självklart även en massa vatten och blivit 2-3koppar kaffe idag också.

Dessutom har jag varit ute och rört en hel del på mig idag. Blev en tur til Falsterbo och tillbaka och sedan en lång promenad på eftermiddagen också. Just nu visar stegräknare lite över 20tusen steg. Får se vad den slutar på.


Dax för...

2009-07-27 @ 16:27:18

0-6ec79ae49c32001850867d410f360ecf.png

Dax för en liten power nap,varit en hektisk dag me både lång promenad,lunch o en fika.Passar på medans lilla Amanda sussar i vagnen.


Första dagen med GI

2009-07-27 @ 10:33:48

Idag börjar resan med GI!!

Tänker köra FAS1 under de två första veckorna vilket då betyder att jag helt avstår från kolhydrater från bröd,pasta,ris och potatis. Målet mitt är att nu försöka tappa de sista graviditetskilona.

Har 5,7kilo kvar att förlora.

Jag kommer lägga upp lite recept och uppdatera kontinuerligt hur det går med vikt-raset.
Håll nu tummarna på att detta ska fungera!!


Dagens stegresultat.Är...

2009-07-26 @ 23:26:38

451ab18485efb2716c9c1633a8784cbd.png

Dagens stegresultat.Är väl kanske inte väldans nöjd med denna veckans steg men blir lätt så när man har främmande hemma o lite annat i görningen.Dåligt bloggande oxå men ska ta igen de i veckan.Nu ska jag sussa,natti natti


Dagens stegresultat-17375steg...

2009-07-25 @ 23:40:43

2c430df7e894e7db98460f46ae64b441.png

Dagens stegresultat-17375steg


Barnfri kväll.Mamma...

2009-07-25 @ 22:03:10

0-3d76a1730b5e7f5bdda0d822503f9be6.png

Barnfri kväll.Mamma Marie o pappa Jimmie passar på att sitta ute o njuta av lite god dryck,prata livet o dela lite kärlek.Hoppas ni andra har en toppen kväll.Kram


Dagens stegresultat!...

2009-07-24 @ 22:52:34

0-797ce8a353b57b1b1759c9001ebd8064.png

Dagens stegresultat!


Bra start av dagen

2009-07-24 @ 09:28:44

Upp och hoppa redan 07.2o...Fixa med tvätten då vi har tvättstugan idag (varifrån kommer all tvätt?)
Sen fick jag ju se att jag ligger lite efter i steg tävlingen, bestämmde mig då för att bege mig ut på en morgonpromenad. Var riktigt härligt ute idag, friskt och lite svalare luft. Så jag bara gick,gick och gick. Blev till sist en promenad på hela 40minuter och snälla lilla Amanda har bara legat och skrattat och tittat på mig :o)

Hade ju tänkt sätta fart med GI-metoden...men blir en start på måndag då jag fått komma iväg och handla lite. nu väntar en stor tallrik med havregrynsgröt..


Dagens stegresultat - 10.795steg

2009-07-23 @ 23:38:23


Trött, regnigt....ine så stolt över dagens resultat men men...
Hoppas på bättre väder i morgon och tar igen de då!!

Testa GI-metoden

2009-07-23 @ 19:44:57

Ställde mig på vågen i morse och det visar sig att jag fortfarande tappar kilon...(-0,4kilo, totalt -1,3kilo)
Självklart känns helt underbart. Det enda jag ändrat på i mitt liv är att jag promenerar mer. Därför tänkte jag nu testa på GI som jag läst om så mycket. Ska se om de kan hjälpa till lite extra på traven.

Tips på goda recept eller bra sidor med GI recept?


Dålig uppdatering...

2009-07-23 @ 17:14:15

Allt är lite upp o ner just nu i mitt huvud känns det som. Blir inte så mycket uppdatering, behöver vila lite.

I morgon kommer Amandas farmor o "farfar", ska bli kul tycker jag. Lite sällskap hemma är aldrig fel. Vet inte när dom kommer dock, kanske hinner in till stan innan och fönster shoppa lite eftersom de inte blev någonting idag.
Tänkte det skulle bli en del promenerande idag men vädret ville något annat. Det bara regnar o regnar :o( Får ta igen det en annan dag...Blir en lugn dag/kväll. Amanda sussar lite och jag har precis fått i mig mat, när hon sedan sover för natten tänkte jag ta tag i "fotoboken" som jag fick av Fujifotocenter...ska redigera lite bilder och försöka pyssla ihop något bra minne :o)

Hopas ni har en bra kväll! ♥

Uppe med tuppen!

2009-07-23 @ 05:40:52

Efter matningen inatt/morse så ville lilla älsklingen inte somna om. Vi lät henne ligga kvar i sin säng säkert 30min utan att göra något men sen gav jag upp...karl också för den delen. Så nu sitter jag nere igen och inväntar attt hjärtat mitt ska somna om så man får lite mera sömn.

I morgon väntar vi besök av Jimmies mamma o pappsen. Borde verkligen städa idag men tror faktiskt det blir en tur ner på stan. Har inga ärenden ner egentligen men så trött på att bara sitta hemma,måste hitta på något. Åka ner och ta en fika och fönster-shoppa lite är ju adrig fel heller. Någon som är sugen på en fika idag?

Oj nu åker ögonen ihop på lillan...bäst att kila upp så man får någon timma till i sängen...

♥ Marih ♥

Dagens stegresultat - 18.523steg

2009-07-22 @ 22:11:51

Nöjd med dagens resultat...blir ingen vidare uppdatering idag. Trött i huvudet efter 2timmars skrikande bebis...återkommer i morgon.

Natti natti ♥

Ute på...

2009-07-22 @ 14:12:47

87964ff6afaa29671b7806d39bcd07.png

Ute på en låång promenad.Ingen aning om vart jag är egentligen utan bara går o går.Hittade en grusstig,får se vårt den tar oss :)


Sommartider..

2009-07-22 @ 09:14:46

Fick ett ryck nyligen, det var att lägga ner Amanda i barnvagnen och sedan bege oss till Apoteket redan vid öppning. Eftersom vi bor på "landet" så är det lite speciella öppettider ibland, men gissade på 09 i alla fall. Vi kom till dörren strax innan så tog därför en liten promenix i byn. Strax efter 09 så stod vi utanför dörren igen, tror ni det var öppet? Nej! Dom har ju sommartider. Urk för detta med landet och sommartider. Amanda somande i vagnen så nu tänkte jag krypa ner en liten stund till också....

Ett litet försprång dock kanske i veckans utmaning ;o) Jag är inte den som brukar vara ute redan innan 09 och promenera. Men målet denna veckan är att ha ett snitt på 20tusen steg om dagen...får se hur det ska gå.

Godmorgon onsdag

2009-07-22 @ 08:24:06

Jahaja...då var vi redan i mitten av denna veckan. Idag har vi lite planerat faktiskt.
* Gå till Apoteket och inhandla Minifom
* Promenera en MASSA då tävlingen drar igång idag igen
* Rensa bland alla gamla räkningar

Kanske inte så mycket skoj direkt men sånt som måste göras. Min underbara Jimmie jobbar från 11 så blir bara jag och lilla Amanda hela dagen. Gick upp redan vid 07 och just nu ligger lillan och sparkar för fullt i soffan, men snart åker nog ögonen igen och då tänker faktiskt jag också passa på att krypa ner igen. Är lite trött så måste ta igen mig, en bra bok i sängen låter fin fint tills vi startar våran dag ordentligt.


Ingen Minifom = Katastrof

2009-07-21 @ 22:12:52

Amanda har som ni kanske läst tidigare en "släng av" kolik. Vi har testat de mesta fram och tillbaka och allt blev bra efter en tid. Hon blev en riktigt glad flicka av våra åtgärder och jag har njutit sååå av hennes närvaro. MEN, idag tog Minifomen slut och jag hann inte till Apoteket för att köpa ny. Ajajaj....hon har gallskrikigt ikväll. Tog en promenad med henne i över 1timma men hon bara skrek och skrek. Nu ligger hon i soffan med nappen, den var de enda som kunde lugna henne. Märkligt att hon aldrig annars tar nappen, bara när hon har ont i magen. Så efter mycket om och men somnade våran lilla prinsessa och jag funderar på att sussa nu jag me. Är helt slut efter att ha försökt trösta henne under flera timmar.

Hoppas ni haft en bra dag. Vi åkte till Halmstad igår och kom hem i eftermiddags då Jimmie skulle jobba igen. Har lite bilder som jag tänkte lägga upp i morgon.

Imorgon sätter tävligen igång igen. Stegräknar tävlingen. Vill DU vara med på kika in här!

Natti Natti ♥

Befinner oss...

2009-07-20 @ 18:52:44

02e569a2f292e745d3ad21defc3730d2.png

Befinner oss i Halmstad hos Amandas kära farmor,farfar o kusin.Stannar kvar tills i mon då Jimmie ska jobba igen.Tyvärr inte toppen väder men sitter ute under tak.Nu kallar maten på bordet :)


117.356steg = minus 0,9kilo

2009-07-20 @ 07:46:24

Första veckan med stegräknare är avklarad.

Måste säga att det har varit väldigt peppande att gå runt med den på höften. Har haft främmande hela veckan av min kära bror och hans familj och det har verkligen inte varit nyttigt mat eller dryckes intag. Men trotts detta så visade vågan -0,9kilo i morse. Nu är jag ännu mera taggad och denna veckan ska jag försöka få ihop MINST 140.000steg, alltså 20.000steg/dag.

Heja...Heja!!

"Bara" 3kilo kvar till vikten jag hade innan graviditeten och "bara" 6kilo kvar till målvikten!


Äntligen måndag!

2009-07-20 @ 06:54:10

Inte många gånger i livet kanske om måndag är den mest underbara dagen i veckan, men idag är det faktiskt en väldigt underbar måndag. Vädret är piss ute, det bara blåser och är lite kallt, MEN vi ska ju till Halmstad idag och hälsa på släkten. Längtar så efter er!! Amanda ligger i vanlig ordning i sitt babygym och jag sitter med min latte. Hoppas på att hon blir trött om någon timme igen så jag kan få sove en liten lur. Vi tänkte bege oss vid 10-tiden.



Igår hade jag kärt besök. Eller besök kanske man egentligen inte kan kalla det. Jag satt inne och matade Amanda efter våeran "hemska" långpromenad. Då när jag tittar ut genom fönstret ser jag min vän Linas pappa gåendes utanför. Det var säkerligen 10år sedan jag träffade honom så jag var ju bara tvungen att springa ut och ropa på honom. Var riktigt kul att träffas igen. Hängde en hel del med Lina som liten och hennes pappa var alltid med på både all fotboll och innebandy så man har ju setts en hel del innan. Så han fick hälsa på lilla Amanda och hon lämnade tom en lten present, bestående av en liten kräka på hans jacka :o) Nu är nog Lina lite avis då hon ännu inte träffat Amanda IRL.
 

Dagens Stegresultat - 12.640steg

2009-07-19 @ 22:16:49



Nu ger jag upp för idag...varit en tuff dag pga en hel massa olika saker...så jag tänkte faktiskt gå till sängs nu.
I morgon ska vi iväg till Halmstad för att träffa Amandas farmor o farfar...har med datorn så blir säkerligen lite bloggande i morgon me :o)

Natti Natti ♥

Regn...regn...regn...

2009-07-19 @ 16:39:57

Skulle precis ut på en långpromenad...Hade klätt på Amanda, lagt henne i vagnen och satt på mig skorna. Öppnar dörren och käner några regndroppar, helt plötsligt så öser de ner. Så det var bara att kliva innanför dörren igen. Amanda somnade i alla fall så det var ju bra, men blev ingen promenad idag. Ska va glad om jag ens kommer upp i 10tusen steg idag. Tar igen det kommande vecka ;o)


Just nu...

2009-07-19 @ 15:16:51

0-5a12bbe03e9dd2a3f9503343d32e2f7d.png

Just nu ligger lilla Amanda med mamma i sängen o sorterar papper.Ligger mest o skrattar hela tiden ;) Ibland är hon som natt o dag min lilla ängel.


Trött på allas léenden

2009-07-19 @ 13:33:37

Måste alla gå runt och le mot mig? Trött på att folk möter mig med ett stort léende när dom hör hur det skriks för fulla muggar i vagnen. Är det så himla kul och gulligt att höra en skrikandes bebis? De tycker då inte jag i alla fall...

Efter att Amanda hade sovit 1timma i morse så tog jag på henne kläder och la ner henne i vagnen som jag hade myst till. Tänkte att jag skulle ut och ta en lång promenad. Behövde det för att få en liten lugn stund "för mig själv" och rensa huvudet lite. Men istället så hann jag inte mer än att komma över stora gatan så började Amanda gallskrika. Det kom verkligen från ingenstans. Hon låg i vagnen och log åt mig och sen helt plötsligt blev hon röd i ansiktet och skrek, skrek så att tårarna kom. Så det var inte annat att göra än att bege sig hemmåt igen. Gjorde iordning lite mat och gjorde henne sällskap i babygymet, nu verkar hon lite mer nöjd iaf. Men varifrån kom skriket? Var hon redan hungrig? Hade ju ätit för 2timmar sedan...Jaja...fallet är löst för stunden.

Men snälla gott folk: Sluta titta på mig och le och försök vara glada när ni ser hur jädra frustrerad jag är med en skrikandes unge i vagnen. Så glamoröst är det inte att vara mamma och vara ute på promenad med sin lilla bebis.



(bilden är lånad från Aftonladet)

 

Amanda 12veckor ♥

2009-07-19 @ 09:25:08

Tiden går himla fort...redan har det gått 12veckor sedan våran älskade lilla flicka kom till världen.



Senaste vägningen visade 5715gram och 61,8cm. (vecka 11)
Växer så de knakar!

Mammaledighet = Heltidsarbete

2009-07-19 @ 08:11:52

Det blåser fortfarande orkanbyar hemma och himlen är helt grå. Undrar vad man ska hitta på idag egentligen?
Jag är helt slut i kroppen. Sovit 6timmar inatt och nu sitter jag här igen vid min dator med en latte vid min sida, Amanda sprattlar i babygymet och om någon timma är det dax för vila igen. Så ser oftast våra mornar ut. Det är iof sig väldigt härligt att Amanda somnar om efter ett tag igen och sover 2-3timmar till, det är verkligen vad jag behöver...



Att efter 12månader få tillbaka sin menstruation är ingen härlig känsla. Jag hade helt glömtbort hur ont jag brukade ha i magen under denna period. Det känns som tusen nålar i magen och jag känner att jag bara vill ligga i soffan och göra igenting, men måste ta hand om våran lilla tjej...här hemma tas det för givet att det är jag som ska göra de. Ibalnd blir jag lite sur men det med all rätt tycker jag. Måste man be om hjälp när det gäller ens gemensamma barn? Jag tror att det är svårt som arbetande sambo att förstå hur påfrestande det är att vara 100% mamma. Att vara mammaledig betyder inte att man har all tid i världen till allt, det betyder inte att man hinner vila, det betyder inte att man inte kan behöva hjälp ibland. Att vara mammaledig är arbete till 100%, vi snackar inte om några 40timmars veckor här inte.....nej nej det är iaf mellan 16 till 18timmars arbetsdagar....Undrar hur en karl skulle klara av det under 6månader?

Hur har ni delat upp föräldrarledigheten hos er?
Delar ni up sysslorna hemma?
Delar ni på nätterna?

Lite nyfiken att få veta hur ni andra gör och hur ni har det!




 


Dagens stegresultat - 16.053steg

2009-07-18 @ 22:53:23




Trodde aldrig det skulle bli så pass många steg, men många korta promenader och lite städning hemma räckte iaf till 16.053steg. I morgon är sista dagen i denna veckans utmaning så är lite sugen på att få se er andras resultat för att veta om man har någon chans eller hur de ser ut...
Blivit sjukt sporrad av detta och så mycket som jag promenerat denna veckan var det länge sen jag gjorde. Hoppas på lite bättre väder i morgon så jag kan få ta en liten jogging runda också..ska försöka hinna med det två gånger i veckan i alla fall. Behöver dock Jimmies hjälp då eftersom de inte är någon höjdare att springa med den vagnen vi har...


Bilder från veckan...(måååånga bilder)

2009-07-18 @ 22:25:06


Peter med lilla Amanda


Kusinerna håller hand innan läggdax



Alva har fått en ny fräck t-shirt av pappa


Alva och mamma Mia myser


En bild längst våran långpromenad till Höllviken vi tog här om dagen.

     




     
Kusinerna delar vagn ;o)
 

Alva välter hela babygymet :op










Falsterbostrand

   

Dax för nattning

2009-07-18 @ 20:24:10

Just nu är vi mitt uppe i nattningen här hemma.. Blev en ganska lång promenad efter att jag hade väckt Amanda och efter att ha kommit in efter promenaden så har vi nu bara busat en massa. Just nu ligger hon i soffan med sin favorit snutte i bara blöjorna och vi lyssnar på vaggvisor ;o) Hoppas på att hon somnar ganska tidigt i dag med och sover hela natten...

Snart sovit 3timmar..

2009-07-18 @ 17:10:27

Amanda bara sover o sover,har försökt mig på att väcka henne en gång men det gick inge bra så jag ville inte ge mig på de igen. Hon ligger och sover sååå fint i vagnen sin. Men snart MÅSTE jag få upp henne..annars blir de en sen kväll innan natten...

Orkanbyar

2009-07-18 @ 15:57:15

Helt plötsligt under min lilla vila på soffan så hörde jag hur det började blåsa något enormt ute, är världens orkanbyar ute. Hur blir det nu med min planerade promenad ikväll?Får hoppas på att det avtar lite senare, annars liger jag ju långt efter i utmaningen och det går jag INTE med på :o)

Känner mig helt slut i kroppen.La mig en liten stund på soffan och var tvungen att ta upp Amanda och lägga henne på bröstet för jag kände verkligen för att kela lite. Hon sover fortfarande men jag känner att jag måste aktivera mig lite, frågan är bara vad jag ska göra. Alla sy sakerna r nedpackade eftersom vi haft besök. Antingen så packar jag upp de igen eller så sysselsätter jag mig me något annat, annars somnar jag.

Dax för en STOOOOR Latte...

Fötterna uppe...

2009-07-18 @ 14:58:39

0-55238f5427a53542aca020e3be89874e.png

Fötterna uppe på soffkanten,magen full me mat,en liten bebis som ligger ute o sover...Det blir en väldigt lugn dag!


Ensamt...

2009-07-18 @ 14:33:04

I förmiddags åkte min kära bror och hans familj hem till Uppsala igen. Det känns väldigt tomt här hemma nu eftersomman varit van att ha 4vuxna och två små spädbarn omkring sig.
Idag finns ingenting planerat. Jimmie jobbar och jag tror att det för mig blir till att slappa mest. Amanda har varit lite kinkig idag och vill helst bara äta och sova, inget lekande eller gosande. Sitter i soffan och kikar på Stockholm-Arlanda och äter nu min väldigt sena lunch. Ska försöka ta mig ut på en långpromenad senare ikväll men tror att detblir mest vila, får ta igen de promenerandet i morgon.

Nu ska jag äta upp min mat pch kika vidare på Stockholm-Arlanda....

Shopping!

2009-07-17 @ 21:07:00

Har inhandlat lite smått och gott de senaste dagarna...


Present från Linus&Lota till alla MAMA helårsprenumeranter


Passade då på att även inhandla denna lill abody som det var rea på


Lite papper och annat från Panduro Outlet


Ker saker från Panduro till Amandas rum...

Har även inhandlat två nya pocket böcker...
Martina Hagg - I en annan del av Bromma
Gunilla Bergensten - Familjens projektledare säger upp sig

Dagens Stegresultat - 18.347steg

2009-07-17 @ 19:45:26


Jag ger upp för denna dag..är helt slut efter allt promenerande under gårdagen...
Idag såg de länge mörkt ut med promenerandet då vi satt en dle i bilen för att besöka Stoff o Stil,Panduro Outlet och Babyland....men när vi kom hem så bestämde vi oss för en promenad iaf...blev en tur till Falsterbo - Horse Show - Strandbaden och tillbaka. Det var svettigt och nu är vi alla helt slut i kroppen...

Kom upp i 18.347steg och det tycker jag var bra! Klockan är inte mycket men tar av mig räknaren fär denna dag, blir att hänga i soffan mest nu på kvällen och kika på någon bra film!

Sovmorgon

2009-07-17 @ 10:45:59

Idag fick jag sovmorgon...sååå himla underbart skönt, var evigheter sen och jag behövde det verkligen. Men morgonen startade inte sådär toppen trotts allt. Gröten blev bränd och brödet smakade gamalt...jaja..
Dax att rycka upp sig och ut o promenera, två små trötta tjejer här hemma som behöver sova lite så vi tänkte ta en liten promenix till Falsterbo och tillbaka...

Ska lägga in lite bilder fårn gårdagens promenad också hade jag tänkt, kommer senare ikväll. Svårt att hålla uppdaterat när man har främmande och inte befinner sig hemma så mycket om dagarna...

Hopas ni får en bra dag! ♥

Dagens stegresultat - 27.879steg

2009-07-16 @ 23:17:53



Idag har jag inte gjort annat än gått...gått...gått...
Eller rättare sagt vi, har inte gjort något annat än gått...gått...gåttt idag.
Blev en promenad från Skanör till Höllviken och runt en del i Höllviken,tillbaka tog vi dock bussen eftersom vi hade handlat lite, men nu på kvällen har det blivit en till promenix ner till hamnen och hem igen...ont i fötterna? Ja lite da :o)

Natti Natii

Nere i...

2009-07-16 @ 21:28:13

0-42baefd2f0e9b8483146cbdd3336948f.png

Nere i Skanörs hamn o njuter av solnedgången..Klagar inte över läget får vi bor ;)


Dagens misslyckande....Bättre...

2009-07-16 @ 00:50:57

0-616c5eac29007c3be11d5137be7df71f.png

Dagens misslyckande....Bättre lycka i morgon!


Amanda har...

2009-07-16 @ 00:49:40

0-1810d4738db3c5849299ec0c87b1bf6c.png

Amanda har vaknat o ligger me oss nere i vardagsrummet.Efter att ha suttit på rökeriet ett tag så traskade vi hem nyligen,amanda fick lite mera mat o nu ligger hon o ler nere i soffan.Natti


Vi har...

2009-07-15 @ 22:29:47

244c1dfe172e21031b71f3500bd344f8.png

Vi har kommit hem från marknaden i Kivik o just nu sitter vi nere på Fiskrökeriet o njuter av lite rött vin.Blir inte mycket bloggande idag men får återkomma i mon.Stegen idag blir inte många,men kämpar på att iaf komma upp till 10tusen.Kram på er...


Magont

2009-07-15 @ 06:29:25

Usch jag har en hemsk katarr-mage idag.
Är det vinet man drack igår eller  är de för lite sömn? Eller är de kanske en kombination av dessa två? Skulle verkligen behöva en"Samarin" och en säng. Vädret är just nu inte de bästa ute så en sovmorgon skulle ha suttit fint...Amanda ligger just nu o pratar för fullt i babygymet...kom igen....somna om!!

Tittade in hos tävlingsledaren Linda och fick se att jag leder just nu med hela 34.204steg :o)
Men med detta magont idag så kanske det blir lugnt, hade klurat lite på en joggingrunda på morgonen men känns som att den idén ligger på hyllan just nu.

UPPDATERING...
Amanda har precis somnat till i sitt babygym och jag ska genast ta med henneupp så man får sova lite till....Det behövs verkligen säger min kropp just nu!!

Uppe med tuppen - IGEN

2009-07-15 @ 06:14:22

I morse ville inte Amanda somna efter "nattmålet". Jimmie var upp och gav henne mat vid 04.oo och sedan låg hon i våran säng och pratade och bökade, till sist fick jag nog och gick precis ner med henne. Hoppas på att hon snart somnar om, jag är dödstrött, bara blivit 4timmars sömn hittills denna natten *suck*

Idag kanske vi ska åka iväg till Kiviks marknad, lite beroende på väder och när vi kliver upp :oP Blir de strålande solsken stannar vi nog hemma och går ner till stranden.

Ska ni hitta på idag?

Dagens stegresultat - 23.708steg

2009-07-14 @ 23:28:51



Grymt stolt över dagens steg resultat.

Ska även tillägga att jag sprang en liten liten bit. Kändes bra i kroppen så i mon blir det nog en liten runda till. Grymt taggad av denan tävling och jag är en riktig tvlings människa..ska nog mycket till för att någon ska kunna slå mig just nu *hehe* Jag sliter på som bara den och det finns bara en vinnare och det är jag och lilla Amanda :oP

Amanda o...

2009-07-14 @ 20:51:13

5499b735fd353aaee0ee5cf7914542cd.png

Amanda o kusinen Alva busar de sista för dagen.Snart är de natti natti för små tjejerna o vi andra har precis tänt på grillen.


Sitter på...

2009-07-14 @ 19:00:16

0-65f1758eb7f8ba698e7210b23d7f9367.png

Sitter på Kaptensgården i Falsterbo och njuter av ett glas rosé,tagit en långpromenad hit o väntas en minst lika lång tillbaka,än håller jag de hemligt me dagens steg,men tror de ser lovande ut :)


Fin främmande...

2009-07-14 @ 17:04:27

Lite dåligt med bloggandet idag...Min kära bror med familj har anlänt. Sitter just nu på baksidan och lilla Alva badar i Amandas lilla pool. Sitter med en god Razz drink och en liten promenix till Falsterbo väntar nog lite senare!

Snälla feminina Charlotte York - Vem är du i Sex And The City?

2009-07-14 @ 05:59:15

Grattis! Du är en äkta Sex and the City-tjej och du liknar:

Snälla och feminina Charlotte York
Du är Sveriges svar på Audrey Hepburn.
Du är romantisk och trygghetssökande och en mycket lojal kompis.
Du har en förkärlek för lyx och kvalitet på allt du omger dig med och det är naturligt för dig att leva i lyx.
Du tycker om traditioner och anses ofta vara en smula gammaldags. Du längtar efter det perfekta parförhållandet och gör själv allt för att ditt förhållande ska vara harmoniskt.


Godmorgon tisdag

2009-07-14 @ 05:30:44

Idag är vi uppe med tuppen igen.
Gav Amanda mat vid 04.3o och sen försökte jag få henne till att somna själv i sängen, men efter 1timme gav jag upp, så nu sitter vi nere i vardagrummet o kikar på tv. Hoppas hon blir trött snart igen,jag är helt slut o känner att jag vill sova lite till innan de e dax för tvättstugan kl.8.oo.

Min kära bror med familj kommer på besök idag också, måste städa nedanvåningen lite. Super skoj med lite besök,varit lugnt på den fronten ett tag nu. Jag saknar min älskade brorsdotter o Amanda saknar sin favorit kusin ;o)

Dagens stegresultat - 10.496steg

2009-07-13 @ 22:16:44



Trotts min sena start i dagens stegräkning så tog jag ikapp en hel del genom att ta mig två riiiktigt långa promenader på eftermiddagen. Det var svettigt och jag hade lite smått panik för att komma efter de andra tjejerna som hade startat reda på morgonen..men de visade sig att mitt resultat blev ganska bra trotts allt.
I morgon åker stegräknaren på direkt när jag vaknar...jag SKA vinna...

Kika in hos Linda för att få mer info om tävlingen!

Skrik,Skrik,Skrik

2009-07-13 @ 21:38:22

Har man inte tinnitus så lär man väl få.

Amanda har en skrik kväll...vet inte vad det är med henne, antingen är hon övertrött eller så har hon ont i magen. Men ingenting jag gör hjälper just i stunden. Jag har vaggat henne, gett henne mer mat, klätt av henne kläderna(om hon mot för modan var för varm)....Blir rätt så trött i huvudet av detta skrikandet och det värsta utav allt är att jag inte har någon att byta av med här hemma. Jimmies arbetstider är bra tycker jag på ett sett, han börjar inte förrän 15-16 om dagarna och vi har mycket gemensamtid då Amanda är vaken, det negativa är dock att jag alltid får ta nattningen och att hon emellanåt har dessa skrikiga kvällar...

Nu sover lillan efter mycket om och men... ♥

Dags för kvällspromenix

2009-07-13 @ 19:05:35

Jag är med och tävlar mot några andra blogg-mammor. Minimum är 10tusen steg om dagen och den som traskar på mest under veckan får fina presentkort från övriga deltagare. Eftersom jag inte hade min stegräknare förrän efter 15 idag så ligger jag lite efter...dax att ta promenad nummer två för dagen ;o)

Önska mig all lycka till!!



(antal steg under min långpromenad på 50min)

Få presentkort genom GratisBio

2009-07-13 @ 18:02:18

Jag är inte den som brukar hänga på alla dessa sidor som finns som säger sig ge presentkort när man samlar poäng genom att besöka vissa hemsidor eller delta i frågeformulär. MEN, nu har jag funnit en sida som faktiskt fungerar och är riktigt seriös. Inte behöver man heller samla ihop speciellt mycket poäng för att få ett litet presentkort.

Kika in hos Gratisbio och testa. Medlemsskapet är gratis!

Klicka på bilden för att komma vidare!

Fujifilm-Fotobok

2009-07-13 @ 17:28:50

Nappade självklart på erbjudandet om en fotobok via Fujifilm.
Att göra en bok om våran älskade Amanda kommer bli en fin present till henne senare i livet. Bilder säger mer än tusen ord och deta tänker jag ta vara på.

(klicka på bilden för att komma till deras hemsida)


Lunchat me...

2009-07-13 @ 14:02:29

0-30587b9490cdb6b2cf7f68a02f199276.png

Lunchat me Sara o Tessi på Gränden i Malmö.Sitter nu på bussen o ska hem o gosa me min lilla tjej igen.Stegräknare är inhandlad så hem o fixa me den o sen är de ut o gå som gäller :)


Utmaningen börjar!

2009-07-13 @ 08:43:34

Idag sätter utmaningen igång..minst 10tusen steg/dag. Jag har dock ingen stegräknare så lite efter ligger jag, ska ner på stan och inhandla en och sedan blir det väl en låååång promenad för att komma ikapp :o)
Hittade en stegräknare på STADIUM som jag ska slå till på!



Ska ta och göra mig iordning för idag väntar en lunch med Sara och Tessi på stan. Alltid lika trevlit att komma iväg men det är ett litet projekt för mig nuför tiden då jag inte har körkort. Bussen tar ju trotts allt nästan 1timma enkel väg. Men vad gör man inte för att få träffa tjejerna lixom. Jimmie ska vara ensam med Amanda idag en liten stund.

Nu väntar frukost..Tjing Tjing!!

Tävla hos Creyla om ett handgjort armband!!

2009-07-12 @ 23:22:39



"Jag är med och tävlar hos Creyla om ett av hennes handgjorda armband. Var med och tävla HÄR du också!"

Sååå stolt mamma

2009-07-12 @ 21:22:31

Idag har det varit väldigt dålig uppdatering på bloggen...anledningen är att vi har haft storstädning hemma idag :o) Och med storstädning menar jag verkligen storstädning....varenda liten list har blivit avtorkad här hemma. Skönt att få det ordentligt gjort  ibland. Har städat i klädkammaren, vinden och möblerat om lite i sovrummet. Tog oss en liten tur till IKEA och inhandlade lite saker till vardagsrummet. Jag kommer uppdatera med lite bilder senare.

Mitt uppe i städningen så kom Mange o Jeppe på besök. Våran lilla Jeppe fyller hela 23år idag så vi bjöd på middag och ett glas vin. Har precis nattat lilla Amanda och killarna stack iväg till affären för att hyra en film.

Jag är så himla stolt över min lilla flicka. Igår var det första gången hon vände sig från mage till rygg och jag har ju även envisats sedan i fredags med att lära henne somna själv i sängen och idag slocknade hon direkt när jag la ner henne. SÅ nu är det slut med vaggandet i vagnen innan hon slumrar in..är en riktigt stolt mamma just nu med näsan högt upp i vädret.

Nej nu ska jag kolla till henne så hon sover ordentligt och killarna kommer väl snart tillbaka så då blir de film-tittande...

Hoppas ni haft en trevlig söndag!

Myser framför...

2009-07-11 @ 22:06:51

0-1eb083d7ccc42e1ec0193c299c3d3f70.png

Myser framför öppna spisen i uterummet.Amanda blir vaggad av pappa o jag börjar oxå känna av tröttheten.Lite kaffe o sen hem o sussa tror jag.


Älsklingarna mina...

2009-07-11 @ 20:51:54

5f52e746eacc1868144d323b70f74230.png

Älsklingarna mina sitter ute o väntar på maten :) Blir en sen kväll,Amanda får vara me,inte lördag varje dag.Hoppas ni andra har en trevlig lördags kväll.


Snark...snark...

2009-07-11 @ 18:32:31

Idag har Amanda inte gjort annat än sovit. Förstår mig inte på henne ibland :o)
Vaknade vid 6.30 i morse och vi busade i säkert 3timmar, sen blev hon trött och sov igen 1,5timma. Var tvungen att väcka henne tom. Vaken en kort stund, kanske 1timma och sen sova igen. Nu har hon sovit sedan 14.00. Helt otroligt vad hon bara kan sova vissa dagar..lite rädd är man ju nu för att hon ska vara vaken hela natten, men det problemet får man ju ta då. Men Jeppes födelsedags firande idag och man vill ju kunna vara med utan att hon är gnällig hela kvällen och vaken hela natten....

Amanda vill...

2009-07-11 @ 16:12:20

2f206070a248f31f7822a74808e86d0a.png

Amanda vill visa farbror Jeppe sina nya skills ;o)


Amanda gör framsteg

2009-07-11 @ 14:02:12

Amanda har nu idag officielt för första gången vänt sig från mage till rygg....och inte bara EN gång heller utan 5-6ggr. Såå stolt över våran lilla tjej som gör stora framsteg just nu. Pratade på som tusan i morse också..en liten pratglad tjej kommer det nog bli, precis som mamma sin ;o)

Dag 5 - Köpa stegräknare

2009-07-11 @ 11:18:57

Idag är jag inne på dag 5 i min viktminskningsplan. Jag har ett mål att nå till 22augusti och det ska jag klara. Började med Natur Diet och träning i tisdags och det har gett resultat. Vägde mig igår och det var minsann redan minus 1,6kilo. Nu kommer det nog gå lite segare...de första kilona är oftast vätska så nu börjar den riktiga kampen. Jimmie är ledig i dag och i morgon och dte betyder ju att man kanske ska vara social och äta lite god middag med honom, glad över att han stöttar mig så iaf så han vet at jag inte ska ha i mig en massa tjaffs. Frågan är bara vad det blir till middag? *klurar*

Vet inte heller om det blir någon träning idag direkt. Klev upp tidigt och tog mig precis en liten powerna...snart blir det frukost/lunch iop med hjärtat som fortfarande vilar ut. Ska se om jag kan dra med honom på en långpromenad trotts blåsten.

I helgen ska jag försöka införskaffa mig en stegräknare också. Kör en liten tävlig med en annan mamma som vill tappa lite. Vi har sagt att vi dagligen ska gå 10tusen steg och att vinnaren får en fin liten vinst. Kanske är någon mer som är sugen på att haka på? Vi startar på måndag!

Nej nu ska jag ta tag i klänningen igen innan hela huset kliver upp ;o)

Sover sött...

2009-07-11 @ 09:47:08



...är precis vad mina två älsklingar gör just nu. Tänkte att även jag kanske skulle ta en tupplur men fastnade vid datorn =)
Jag har ju skaffat mig ytterligare en ny hobby - SY!!! SÅ ajg sitter på nätet och kikar efter fina mönster och fina tyger.

Ytterligare en kopp med latte är serverad och nu har jag en liten stund för mig själv. Lillan och Jimmie vaknar nog till om en timma. Bäst att passa på o njuta av tystnade och egen tiden!

Dagens Amanda

2009-07-11 @ 08:36:45



         

Natten som var gick mycket bättre än de tidigare nätterna. Jag tror att det handlar om att vara konsekvent och att inte ge upp. Igår kväll började jag med en ny strategi som ska få Amanda till bättre sömnvanor. Till o börja med så lät jag henne få somna själv i sin säng. La henne ner med snutten och nappen när hon började bli riktigt trött. Sedan pussade jag henne på pannan och sa -"natti...natti"...gick ut fårn sovrummet och kom tillbaka efter 5minuter..hon låg fortfarande halvvaken men på väg att somna så jag gick iväg en sväng till, och när jag komtillbaka andra gången så sov hon djupt *skönt*
Under nattmåltiden så tände jag inte en enda lampa,traskade tyst tyst ner för trappan och gjorde iordning maten. Gav henne flaskan i sängen och när hon hade ätit upp var det -"natti natti" igen och hon somnade efter 10minuter igen. Så tusen tackTessi för ditt tips om att ge henne flaskan i sängen..och tusen tack Snisen också....får se om de går lika fint ikväll.

Här hemma är det alltid jag somnattar Amanda och det har o göra med att Jimmie jobbar kväll. Men ska prata med honom om de nya rutinerna idag och förklara för honom hur viktigt det är på nätterna med matningen så lugnt och tyst som möjligt så hon somnar om. Ingen av oss tycke rju att det är speciellt skoj att kliva upp kl.5.00 på mornarna.

Har ni fler tips är dom varmt välkommnade!
Fick också tipset om att kanske köpa Vyssan Lull tassar.
Ska titta på dessa nästa gång vi är iväg o handlar till lillan!

Godmorgon lördag - Astrött

2009-07-11 @ 07:26:26

Så sliten jag känner mig idag. Vad har jag gjort egentligen?

Idag är en såndär dag man önskar man bara kunde ligga kvar i sängen och dra sig till 10-11 i alla fall. Men lillan hon ville minsann upp redan vid 6.30. Jimmie hoppade upp och tänkte ta henne men jag gick upp istället. Kommer nog försöka hålla mig vaken någon timma i alla fall sedan får han ta henne.

Vädret är inte de roligaste idag. Regnat hela natten och just nu är de blåsigt och molnigt. Bästaste Jesper fyller år i morgon men tänkte hitta på något skoj idag. Får dock se hur de blir med de eftersom vädret är som de är. Vet inte om Kubb och Brännboll är så skoj på en alldeles dyblöt gräsmatta?

Nu ska jag slurpla i mig morgonens första latte...läsa Mama tidningen som kom i brevlådan här om dagen...

Ska ni hitta på idag da?

Natti Natti

2009-07-10 @ 23:09:55

Känner att nu börjar hjärnan min gå in i sömnläget..ögonen svider och gäsparna avlöser varandra. Så kanske lika bra att krypa till kojs...Jimmie är ledig hela helgen*underbart* och hoppas på att få fint väder,glatt humör och en massa kel med våran lilla familj.

♥   Sov så gott!  ♥


Klänningen Dag2

2009-07-10 @ 22:39:43


Alla delarna är nu klippta efter mönstret....

Sitter och tråkar mig fram med sick sack på samtliga bitar...

Tack vare Saras besök idag så kom jag en bra bit på vägen. Överdelen är ihop-sydd och även själva kjolen är klar. Nu gäller de bara att sy ihop dessa två bitarna och på någon vänster få till den dolda dragkedjan... Lagt ned projektet för dagen men hoppas på att kunna fortsätta i morogn. Jimmie är ledig under hela helgen och kanske kan man få en liten minut över då han kan busa lite med Amanda. Detta är bara som ett litet test,var inte den lättaste mönstret att sy efter men har jag nu testat en gång så kan jag de bättre till nåsta gång. Det kanske blir en klänning till dopet iaf ;)

Lekte lite med kameran innan jag satte igång...tycker det blev ganska bra kort!




Dag 4 - Det ger resultat

2009-07-10 @ 10:39:29

Jag "tjuvvägde" mig i morse. Igår trodde jag att hoppet var ute och att jag skulle falla för sockersuget men i morse ställde jag mig p åvägen  och det är faktiskt minus under desa 4dagar. Så nu ska jag väl inte falla för socker suget inte när jag ser att det ger resultat.

Träningen blev inte så intensiv igår direkt...men en liten kvällspromenad, vet inte om denna dag bjuder p åså mycket mer motion. Det regnar och blåser ute. Men Sarisen kommer hit och man vet aldrig vad vi hittar p åför tokigheter, kanske blir en liten sväng iaf.

Nu ska jag fortsätta med min klänning. Sara kommer och hjälper mig med den senare också!

♥kram på er♥

Skratt-stund

2009-07-10 @ 10:00:23

Amanda är helt otrolig. Kan ligga och skratta i timmar...vi har busat för fullt nu på morgonen och hon ligger bredvid i soffan och bara ler...värmer så i hjärtat som mamma när mankan få ens barn att skratta och vara glad. Igår på dagen när hon vilade reagerade både jag och pappa Jimmie på att hon helt plötsligt skrattade till. Hon måste ha drömt något riktigt kul =)


Såhär ser det ut just nu bredvid mig i soffan ;o)

Godmorgon regniga fredag

2009-07-10 @ 09:07:46

Vaknade vid 8.30 i morse...tack älskade Jimmie som tog Amanda inatt när hon inte ville somna om. Tittade ut genom fönstret och vad är det jag ser? Regn och rusk....Det är iof sig ganska skönt med lite dåligt väder...Det är skönt för att då kan man med all rätt bara sitta inne och kolla på film idag och det är också skönt för de behövs verkligen regn,gräsmattan våran på baksidan är brun/gul, inte kul.

Amanda var lite svår att natta igår så jag tog en promenad med henne i vagnen,efter 20minuter så somnade hon och hon sov för natten. Vaknade vid 3.00 då jag sprang ner och gjorde mat åt henne, gav henne maten i sängen (lyfte alltså inte upp henne från spjälsängen) och gav henne sedan snutten i hopp om att hon skulle somna. Men Amanda ville något helt annat :p Inte ville hon sova iaf. Efter lite om och men tog jag upp henne och bytte på henne, la henne i våran säng i hopp om att hon skulle somna. Till sist, när klockan var 4.00 så tog Jimmie med sig henne ner till vagnen och vaggade henne i den....vips så somnade hon om.

Vi måste bli bättre på att natta henne så hon somnar i sin egna säng direkt, men detta med vagnen kom när vi var på semester och hon fick sova i den. Vi ska iväg igen om några veckor så frågan är egentligen om det är någon mening med att ändra rutinerna just nu, man kanske ska vänta till efter semestern? Jag har absolut inga problem med att våran lilla tös vill upp vid 7.00 men att hon vid 3.00 på natten inte vill somna om det stör mig verkligen. Hon måste förstå att det är natt och att man ska sova.

Har ni några fler tips?

Ute på...

2009-07-09 @ 21:36:31

0-2e6c8ed0d3773d921e0215236e9ad7b3.png

Ute på promenad i blåsten.Amanda ville inte somna så testade me en promenad.Hon somnade efter 20min.Nu hoppas jag hon sover för natten,


Nytt projekt projekt - Sy klänning

2009-07-09 @ 15:25:26

Eller jag ska iaf försöka. Sydde balklänningen jag hade i 9:an men då hade man ju faktiskt hjälp av en lärare som var ritkigt haj på de där. Vi får se hur det går. Någongång måste man ju göra det första gången. Inga större förväntningar utan ville mest försöka och ville ha något nytt projekt att syssla med om dagarna. Gardinerna och kuddarna var ingen utmaning direkt utan jag behöver något annat :)

Kommer sy klänningen som ni ser längst ner till höger på mönsterpapprena.
Håll nu tummarna för mig....Saris,kan komma o behöva din hjälp kanske :p




             














05.15 - Förtsa koppen kaffe

2009-07-09 @ 05:27:34

Amanda har börjat få så himla svårt att somna om efter nattmålet så jag har istälet valt att ta med henne ner till babygymet och tv:n för att försöka trötta ut henne. Brukar bli sittandes i soffan ca.1tim sen är de sängen igen.
Jag tycker att jag är jätte tyst och lugn under nattmålet och jag försöker vagga henne till sömn igen. Men efter att i morse ha vaggat henne i 30minuter så gav jag upp.

Fel gjort av mig?
Tips?

Så nu sitter jag och surfar runt igen och tittar på någon bra serie på 4:an. Hoppas gullet blir trött snart igen så man får sova. Hon somnade iof sig 20.30 igår o vaknade igen 04.30 så ska inte klaga på hennes sömn egentligen. Men själv så kom jag inte till ro förrän 23.30 så jag har inte fått den sömn jag känner att jag behöver. Men man vnjer sig, detta är ju mamma-livet och det är underbart! ♥

Dagens träning

2009-07-08 @ 21:18:48

Dag nr.2:
3*10 sit-ups
Promenad på 30min

Allt känns bara bra och jag kämpar vidare. På fredag kommer Sarisen och en annan kompis ut till oss och jag hoppas dom inte kommer på att vi ska mysa med ost o kex eller liknande för nu är de 100% fram till tisdag då bror och hans familj kommer!


Pyssel & Nattning

2009-07-08 @ 21:15:06

Efter att ha badad Amanda ikväll så fick jag för mig att sitta i sängen och pysla lite innan det vad dax för hennes kvällsmål och nattning.









Nu sover lillan och jag funderar på att ta mig en till shaker och sedan även jag gå till sängs. Är lite trött idag!



Photoshop...behöver hjälp!

2009-07-08 @ 17:25:39

Försöker mig på att göra fina ramar runt mina foton i Photoshop men jag är verkigen ingen hejare på de. Har suttit nu från och till vid flera tillfällen men de fastnar INTE i huvudet hur man ska göra. Använder mig av "Moderskeppet" och deras guider som är väldigt pedagogiska men just att ordna en fin ram verkar itne avra min grej.

Någon som har tips på hur man gör de enklast?
Hur man slår ihop flera bilder på ett lager?

Dagens OutFit

2009-07-08 @ 13:48:19



Body - Little All Star (Från USA,Present av Lina)

Blev iaf...

2009-07-08 @ 12:12:38

0-3922623b9f1f8932e216fb2e77bc611c.png

Blev iaf 30min promenad o nu sitter jag i skuggan på framsidan me en tidning som kom på posten idag.När man fått barn är de både de ena o de andra som trillar ner i posten,men oxå en hel del bra erbjudanden.Amanda somnade precis som jag trodde på våran promenad så hon sussar i vagnen just nu.


Dag 2.

2009-07-08 @ 11:04:14

Idag är det dag 2 med NaturDiet.Går bra än så länge känns det som. Klart att de första 3 dagarna brukar vara dom jobbigaste. Men jag tror jag klarar de första dagarna galant och sen blir de lite jobbigt för Jimmie är ledig i helgen och en vän som fyller år. Men ska det bli ordning på detta så behöver jag en kick start och då ska jag  inte vika mig så lätt inte. Ingen alkohol för min del iaf, men självklart kan jag lyxa till de me lite godare mat i helgen. Tur att man älskar sallad :p

Idag har vi egentligen ingenting speciellt planerat. Solen skiner men det är inte allt för varmt ute så funderar på om vi ska ta en liten promenad. Kanske ska gå till Falsterbo och tillbaka, en promenad som tar ca.1tim. Lilla Amanda brukar dock somna i vagnen när vi är ute så bäst att vänta någon timma tills hon ska vila lite igen. Inte kul om hon somnar tidigare än vad hon "ska" för då blir de bara jobbigare senare.

Träningen igår tog iaf. Har träningsvärk i både mage och armar idag. Men blir nog till att köra lite ben och rygg idag då istället. Armarna klarar jag inte två dagar i rad för jag är så seg att jag knappt kom upp ur sängen ordentligt...hehe...

Heja heja....nu tusan ska jag ta tag i detta...känner mig peppad! Någon som vill vara med på resan som kanske också ska ner dom sista graviditetskilona?



Godmorgon onsdag

2009-07-08 @ 07:02:13

Uppe med tuppen som vanligt i familjen Berglund/Andersson.
Amanda hade lite svårt att somna igår och tror Jimmie till sist fick henne att somna när klockan var strax innan 01.oo. 06.3o vaknade våran lilla prinsessa igen och nu är det samma procedur som vaje morgon, hon ligger och skrattar och busar med sina Mumintroll i babygymet. Orkar nog hålla sig vaken 1timme i alla fall men sen är det dax för en liten vila igen, och lika så för mig. Är riktigt trött i ögonen, men lilla flickan i familjen som är chefen över tiderna här nu för tiden :)

Inget speciellt planerat inför denna onsdag än så länge. Sitter just nu som vanligt med en stor kopp latte och försöker vakna till lite, kikar på "Tusen bröder" och busar med Amanda.

Ska du hitta på idag?

PS.Kan meddela att jag har hemsk träningsvärk i magen och armarna idag. Men skönt för äntligen får jag känna kroppen jobba och att de förhoppningsvis ger något också!

Tidigt i säng

2009-07-07 @ 21:43:46

Lillan somande precis och jag istter och tittar på minnesceremonin för Michael Jackson,antar att ni är många andra läsare/bloggare som gör de samma. Michael var min stora idol under mellan/högstadietiden och ala hans låtar finns i mitt huvud., Minns hur jag spökade ut hela mitt rum med affisher på Miachel och 3T. Han är saknad även i mitt hjärta.
Ska kolla färdigt på ceremonin och sedan blir det sänggång. Trodde Jimmie skulle komma hem tidigt idag men så blev de inte :(

Natti Natti

Pasta med kycklingsås

2009-07-07 @ 19:51:04

4portioner.

70g pasta
1grillad kyckling
1röd paprika
1dl kesella
2dl mellanmjölk
2msk majsmjöl
1/2tsk örtsalt
1krm svartpeppar
1/2tsk curry
1msk soya
12svarta oliver

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Själv föredrar jag färsk spenat pasta till detta.
2. Bena ur kycklingen och tag bort skinnet. Skär kycklingen i små bitar.
3.Kärna ur och finhacka paprikan.
4. Blanda i en kastrull: kyskling, paprika, kesella, mjölk, salt, peppar, soya och curry. Häll majsmjölet under omrörning och låt koka i någon minut. Rör ner oliverna och servera med nykokt pasta.


En SUPER god rätt som går väldigt fort att göra.

Näringsvärde per portion:
758 kcal
38 fett
40 protein
60 kolhydrater

Smaklig spis!!

Tar en...

2009-07-07 @ 16:11:42

0-1432a1c0a9b9abb572a831bfb5739ffb.png

Tar en liten vila ihop me älskling.Hon har fått väldigt speciella dygnsrytmer men bara för mig att följa me i dom,tycker hon mest sover men kanske inne i en växt period?Ingen vidare sömn på nätterna men en massa på dagarna.Försökt hålla henne lite mer vaken på dagen men de har inte,hon är så trött att hon kan slockna mitt uppe i vårat busande.Lika bra att rätta sig efter henne om nån ska orka,behöver sömn.


Vårat ♥ (bilder)

2009-07-07 @ 14:19:45











Dagens träning

2009-07-07 @ 13:28:05

Idag har jag påbörjat styrketräningen lite...lite...
Jag vågar inte ta ut mig för mycket nu i början, man får ju trotts allt tänka på att man inte använt vissa muskler speciellt intensivt under de senaste 12månaderna.

Men detta var i alla fall min start:
3*10 sit-ups
2*10 armhävningar
testade på några utfall också


Känns i alla fall bra att äntligen ha kommit igång. Har inte vågat mig på styrkan tidigare men nu är det 10veckor sedan förlossningen och det känndes bra att ta i lite. Tog tom. lite användning av Amanda när jag tränade. Lyfte upp henne högt i luften och tränade armarna. Hon tyckte det var super skoj och bara skrattade och jag fick lite extra styrketrning ut av de hela. Kanske kör ett till pass ikväll efter att ha tagit långpromenaden,vi får se hur musklerna i mage och arm mår :)

Nu är det dax för lunch och i mitt fall blir det faktiskt bara en Nutrilett. Ni som läser min blogg för första gången behöver inte oroa er, jag ammar inte Amanda så det är ingen fara med att ta må ltidsersättning istället för mat.

Nu kan vi väl alla hålla tummar och tår på att de sista graviditetskilona ska väck. Har 6kilo kvar på kroppen som jag vill ha bort och målet att nå detta är som till den 22augusti då våran älskade Amanda ska döpas och det även är min 25års dag...  KÄMPA KÄMPA!!!

UPPDATERAR!!
Precis kommin in efter en "lång" promenad. Blev iaf 30min promenad ner till hamnen och sedan runt i ett motionsspår som finns här ute. Riktigt fint med en massa blommor och fåglar i motionsspåret,dock ser jag verkligen inte fram mot en höst/vinter i detta spår då det inte är upplyst. Får köpa mig en pannlampa :)

Problem med kräkningar

2009-07-07 @ 10:17:29

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag lite problem med att Amanda kräks efter varje måltid. Fick mig en liten tankeställare när Denise skrev och frågade hur många ml mat hon får varje gång(ger enbart ersättning).
Jag kanske borde dra ner på portionerna och istället ge lite oftare? Kanske ska ge henne varannan timme och då bara 90ml åt gången? Några fler tips? Magontet är inte kvar i alla fall utan hon är en glad liten tjej numera =)

Planer för dagen

2009-07-07 @ 09:03:04

♥  tvättstugan hela dagen
♥  dricka stora koppar kaffe
♥  ta en långpromenad
♥  göra klart lillans gästbok
♥  sova så fort tillfälle ges

Ja som ni ser så är de inte speciellt något skoj planerat för denan dagen. Vädret är mulet och svalt så ska passa på att ta en långpromenad och sedan bara slappa hemma i soffan ihop med lillan. Har ju tvättstugan hela dagen så blir till att tvätta alla spyhanddukar.

Sitter just nu med ytterligare en stor kopp kaffe och Amanda har precis fått mat. Hon är en liten spyfluga efter maten och man ska kanske ta och skura golven också för de är små fläckar här och där. Förstår inte varför hon alltid ska spy efter hon rapat? Är de magmunnen som ännu inte är utvecklad? Det är lite jobbigt för alltid lika orolig när vi är ute någonstans att hon ska spy en kaskad hos någon annan. Jag hoppas detta går över. Har ni några tips eller varit/är med om samma sak så kan vni väl skriva en liten rad.

Dagens Outfit

2009-07-07 @ 08:51:44

♥ Mammas lilla hjärtegull ♥


Bodysuite stl.62 - Kappahl

Powernap...

2009-07-07 @ 06:57:52


Nu har Amanda somnat så lika bra att själv krypa ner under täcket i soffan så jag får vila lite innan det är dax för tvättstugan...

Sömnsvårigheter

2009-07-07 @ 06:39:51

Efter att ha haft en underbar liten flicka som sov 10timmar/natt så har vi nu en liten tjej som bara vill sova 7timmar/natt. Hon sover mellan 22.30 till 04.00 då hon vaknar för mat, sedan har vi svårt för att få henne till att somna om igen. Men efter en massa vaggande så faller hon i sömn igen vid 05.00. Dock vill hon inte alls sova speciellt länge när hon somnat igen utan i vanliga fall blir det bara 1timma till. Så idag var vi upp vid 06.00 igen. Jag har egentligen ingenting emot att kliva upp tidigt men blir lite jobbigt i längden att 7dagar i veckan kliva upp så tidigt. Idag ska jag i alla fall försöka sova när lilla sessan sover. De kommer jag tjäna på i längden.

Just nu sitter jag här vid datorn och bloggar och har en STOOOR kopp latte vid min sida, Amanda ligger i babygymet och busar med sina mumintroll...tvättstugan väntar vid 08.00.
Inget regn ute ännu men mulet och svalare än föregående dagar..hoppas på lite regn...

Jätte glad över att få ha varit med på "Topp20" de två senaste dagarna hos Föräldrarbloggar.se

Mest spelad just nu

2009-07-06 @ 14:44:20


Napp eller inte?

2009-07-06 @ 09:02:43

Lite delade maningar har jag om Amanda ska använda napp eller inte.
Ibland tar hon nappen jätte fint och blir lugn och somnar direkt,
men ibland' väljer hon att ha handen/fingrarna i munnen istället.
Det är detta som är mitt lilla dilemma. Ska jag låta henne bara suga
på handen och strunta i nappen eller ska jag fortsätta försöka med nappen?

En napp kan man med tiden vänja henne ifrån och man  kan ge den till Tomten
eller Påskharen som många andra barn gör, men handen kan jag aldrig ta
ifrån henne....

Använder ditt/dina barn napp?
Dina åsikter om napp användning?

Sommarens låt(ar)

2009-07-06 @ 07:47:13

För mig så kommer denna sommar bli förknippad med bl.a. dessa låtar!








Mobilt bredband

2009-07-06 @ 07:25:33

Under helgen när jag var ner på "Skanörs hamnfest och sillamarknad" så stötte jag på en säljare från 3. Vi hade pratat om att skaffa mobiltbredband hemma och jag slog slag i saken. Så nu har vi äntligen ett mobilt bredband och det betyder att ni inte ens blir av med mig på semestern framöver :p


Uppe med tuppen

2009-07-06 @ 07:05:38

Eftersom jag inte ammar våran lilla flicka så brukar jag och Jimmie dela lie på nätterna. Eftersom han jobbat så mycket under helgen så har jag tagit de senaste nätterna. Lilla sessan är en pig liten flicka och hon vill inte sova längre än till 7 så det har inte blivit många timmars sömn. Jimmie tog natten som var och även denna natt var en natt med väldigt lite sömn. Hon somnade vid 22.15-vaknade 04.20 för mat-somnade om vid 6 igen och nu klockan 7är hon vaken igen och i full gång i sitt baygym. Måste ju erkänna att det var riktigt tungt att gå upp och det behövs nog både en och två koppar kaffe för att jag ska vakna till. Hoppas på en vakenperiod på 2-3timmar så jag kan få sova lite sen.

Jimmie är ledig idag och vi har verkligen INGENTING planerat. Solen skiner så det blir väl en dag i solen på baksidan.

Ska du hitta på idag da?

Förresten, vart tog regnet vägen som dom pratade så om? Vi hade en mulen dag igår men värmenbestod och idag skiner solen igen. inte en droppe regn, skulle verkligen behövas!

Kvällen i bild

2009-07-05 @ 23:39:53

Helt plötsligt knackade det på dörren - utanför sitter Jimmie
Gissa om man blev glad eller vad. Inte för vanlighetens skull som han visar sig hella redan kvar över nio på kvällen. Jag var mitt uppe i nattningen av våran lilla sessa. Hon verkade itne alls vilja somna så jag lämnade över henne till pappa. Efter att ha vaggat henne en stund kom vi på att en promenad kanske skulle sitta fint. Så här kommer lite bilder frn våran promenad ner till hamnen/stranden och tillbaka.


Våra kära små husdjur som vi har runt husknuten :)



Nya uteplatsen på framsidan, visst ser de mysigt ut?


Amanda somnade under promenaden så vi passade på att njuta av ett
varsit glas rosé när vi kom hem igen.



Amanda 10veckor

2009-07-05 @ 23:30:58

Idag blir lilla tjejen hela 10veckor gammal.
Lägger in en liten tabell över hur hon växer för er som är intresserade!




Sitter ute...

2009-07-05 @ 22:31:52

794addfcaf36c8d8ee7be0bf315c8374.png

Sitter ute vid våran nya uteplats o njuter av ett glas rosé ihop me älsklingen som kom hem tidigare ikväll.


Ledsen flicka

2009-07-05 @ 19:14:45

Stackars liten, Amanda har haft fruktansvärt ont i magen idag :o(
Ligger just nu mot mitt bröst o sovr....sovit i korta omgångar o så fort hon vaknar gallskriker hon...stackare..

Kuddarna klara

2009-07-05 @ 16:21:00


Sytt i hemmet

2009-07-05 @ 14:08:38

Äntligen börjar de kännas lite mer hemtrevligt i vårat lilla hus. Jag har fått för mig att jag ska börja sy och fått ett riktigt ryck de senaste dagarna och har ordnat gardiner till sovrummen och köket och har tom sytt ett kuddöverdrag till sovrummet....







   


Sover som en björn

2009-07-05 @ 12:24:33

Amanda har varit lite kinkig sedan igår kväll. Inte kommit något i blöjan på 2-3dagar nu så antar att det är de som spökar lite,verkar ha lite smått ont i magen. Men hon har fått massage idag och kommer få senare idag igen så får vi se om de kan hjälpa tarmarna på vägen.
Hon fick precis mat och nu sover hon sött i sitt babygym :)





Amandas favoritleksak

2009-07-05 @ 10:36:48

Amanda älskar att ligga i sitt babygym och lyssna till "Blinka lilla stjärna" i sin stora elefant :)
Varje morgon när vi kliver upp så är de först en liten stund i babysittern för mamma vill vara i köket och göra lite kaffe och ta en smörgås, sedan blir det babygymet inne i vardagsrummet. Amanda busar med sin elefant och mumintrollen medans jag sitter och bloggar och pratar med busungen ♥


Gårdagen i bild

2009-07-05 @ 10:01:03

Igår fick vi besök av Sara och Jennie. Invigde uteplatsen på framsidan och jag tog även sommarens första dopp. Tyvärr var det världens algblommning men jag skulle i plurret i alla fall.













Tog även en liten tur till Aldo och åt sommarens dyraste glass.





I helgen har det även varit Hamnfest i Skanörs hamn och vi tog en titt där också på kvällen.








Hade en riktigt trevlig dag/kväll med tjejerna och tackar så mycket för erat besök och sällskap. Hoppas det blir snart igen!!

Kvinnobröd

2009-07-05 @ 09:24:26

Ett super enkelt bröd som går så fort att röra ihop att varje familj nu kan få färskt bröd till frukost.
Fick receptet av min älskade svärmor och det har helt klart blivit min stora favorit!

Sätt ugnen på 175grader
Blanda samman följande ingredienser:

6dl grahamsmjöl
1dl rågkross
1dl krossat linfrö
1dl solrosfrö
1dl pumpafrö
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
2tsk brödkryddor
6dl filmjölk
4msk mörk sirap
6-8 aprikoser (hackas till små bitar)

Häll smeten i en smord brödform och ha in i ugnen 1tim 45min.

Jag väljer att ha aprikoser i mitt bröd men man kan lika gärna ha i russin eller någon annan favorit bland de torkade frukterna.



Dagens Outfit

2009-07-05 @ 08:06:36



Bodysuite från "Småfolk" - present från "tant" Sara

Storstädning

2009-07-04 @ 11:11:07

Ja det kanske inte är de roligaste vädret att städa i men värmen bara fortsätter och det ser värre och cärre ut här hemma så var verkligen dax att ta tag i de. Syns att man hade folk hemma härom kvällen och det syns att det är ett himla dragande med vagnen fram o tillbaka i vardagsrummet. Så ett rejält ryck med stdningen blir det nu på fm och senare kommer Sara hit för att ta med sig mig och lilla Amanda ner till Hamnfesten :o)

Tidig morgon

2009-07-04 @ 05:20:35

Lillan vill absolut inte sova denna morgon. Vaknade vid 04.3o för att få mat och sen så ville hon inte alls somna om. Så det var väl lika bra att kliva upp da...nu ligger hon i babygymet o leker för fullt, ligger o sparkar på de små mumintrollen och skrattar, hoppas på att hon snart kan vara trött igen så jag får sova lite till :o)

Sömntutor

2009-07-03 @ 10:25:37

Älsklingarna ligger i sängen och sussar. Amanda var vaken mellan 7,30 - 10,00 men sen ville hon sova igen så jag la henne bredvid pappa på ovanvåningen. Där uppe är de riktigt svalt och skönt i denna hetten så dom har de riktigt gott. Själv så fortsätter jag med gardinerna =)

Lite fix o trix

2009-07-03 @ 08:28:17

Igår fick vi ett riktigt ryck här hemma.

Jag var till Stoff & Stil för någon dag sedan och inhandlade i nya tyger så jag fick för mig att sy gardiner till Amandas rum, vårat sovrum och köket. För att vara första gången jag syt så tycker jag att det blev super fint.
Eftersom jag höll mig fullt sysselsatt med mina gardiner så tyckte jag allt att Jimmie också skulle ha en syssla =) Så jag bad honom gräva upp buskarna på framsidan och lägga plattor. Blev super duper fint!












Inatt sov Amanda 9,5timma. Jag klagar verkligen  inte. Antar att det är för att hon inte kan sova på dagarna i denna hettan så hon tar igen all sömn på nätterna. Så i morse vaknade hon vid 7.30 så sedan dess har vi nu varit vakna. Ska sy färdigt gardinerna jag började med igår tänkte jag...

Solen skiner i vanlig ordning. Jag klagar verkligen inte men skulle vara skönt med en mulen lite svalare dag å man kunde få göra lite mer sysslor här hemma. Det blir så hett nu inomhus om dagarna så jag orkar inte med någonting.

Ikväll är jag bjuden på PoolParty =) Ska bli super skoj och det är bara jag och Lilla Amanda som ska iväg.

Befinner mig...

2009-07-02 @ 02:32:01

15338c9eb690eaf630b11a7e26561c32.png

Befinner mig på Strandbaden i Falsterbo.Haft en barn fri kväll ihop me Sara.Varit helt underbart.Nu ska vi hem do sova.Natti Natti


RSS 2.0