Sooooovmorgon

2010-02-28 @ 10:11:29

Kan inte minnas när jag sov så här länge sist *skönt*
Måste nog ha varit i somras då farmor hjälpte till med lillan.
Kollade på klockan första gången redan vid 07.5o, men tvingade mig kvar i sängen och nästa gång jag kollade var den plötsligt 10.oo. Lite stressad för jag har en massa att göra idag innan lillan kommer.

* Tvätt tid 12-16
* Träna
* Borra upp hyllor o lampor
* Hämta ut ett paket från H&M ;)

Ska ni hitta på idag!

Städa-Rensa-Möblera-Slänga

2010-02-27 @ 21:50:54

Precis så som rubriken lyder har min dag varit.

Först en tur till IKEA för att inhandla lite förvaringsmöbler till våra garderober, tavellister och en lampa.

Väl hemma så var det dax att bära ner alla kartonger jag gjort iordning till källaren, rensa bland Amandas kläder och sätta upp nya lampan. Dock visade det sig att mitt uttag i taket inte fungerar, så det blir till att kontakta hyresvärden på måndag. Det var väl behövligt att rensa i Amandas garderob. Var en hel del som åkte ner i kartonger, dax att fylla på med nytt i stl.80.

Har möblerat om i lillans rum, rensat i mitt rum och haft ordentlig vårstädning på balkongen. Det har varit en hektisk dag och tyvärr tackade jag nej till middagen jag blev bjuden på. Men en liten vila i soffan nu är precis vad jag behöver. I morgon är det köket som ska få sig en omgång och så ska det upp lite hyllor och lampor på väggarna.

Bla...bla...bla... Men detta var min dag.

Har du gjort idag?!


Slutet gott, allting gott!

2010-02-27 @ 11:03:41

Ja nu kanske det är ett slut på allt detta.

Allt det som stört mig så himla länga, alla lögner som präglat tillvaron. Efter lite tjat kom sanningen fram och den gör mig inte alls ont. Jag är super glad för din skull. Ta vara på de du har och jag hoppas att vi alltid kommer kunna vara vänner.


Ta vara på de ni har och tänk på att lögner förstör allt, det sårar inte dig men alla i din omgivning. Man kommer alltid längst med sanningen...ALLTID. Vita lögner ska inte heller existera, man kommer på dom förr eller senare.

PS.Du är grymt dålig på vita lögner!!

Då var det lördag igen...

2010-02-27 @ 07:34:24

Idag kommer J för att hämta Amanda. Hon ska vara hos honom till på måndag.
Så idag står det städing på schemat. Redan tagit tag i köket med all disk, men svårt att hålla undanplockat då jag har en liten tjej kring benen som vill riva ut allt som finns i lådorna.

Att Göra Idag:
* Bära ner kartoner i källaren
* Slänga massa skräp
* Rensa Amandas garderob
* Ta en tur till IKEA
* Träna
* Sova

Jag är helt slut i kroppen. När Amanda vaknade vid 06.oo i morse var jag en riktig Zombie, och det är jag väl fortfarande. Men snart får jag i mig en kopp kaffe och då är jag kanske som en vaken zombie i alla fall :o) Känner att jag behöver sova en stund när Amanda åka till pappa. Sen är det dax att fortsätta ta tag i denna dagen.

Bortbjuden ikväll på middag och Melodifestiva. Men måste ta mig en funderare på om jag verkligen orkar det. Måste passa på att vara lite fri och vila också.

Ska ni hitta på idag?

Bevis på att lillan går :o)

2010-02-26 @ 23:08:20



2010-02-25
Amanda har precis lärt sig att gå!


Fredagsmys!! ♥

2010-02-26 @ 23:05:51

Ikväll har det varit tjejmys här hemma!
Amanda, jag och Sarisen.


 

 


Besviken-Ledsen-Arg

2010-02-26 @ 22:37:09

Varför var Gudrun tvungen att lämna Let's Dance?!
Tyckte ju att hon var så himla duktig! Men men...det finns många andra bra med också!

Mammas lilla fotomodell ♥

2010-02-26 @ 16:30:48




Amanda 10månader

2010-02-26 @ 15:47:05

Idag blir Amanda 10månader. Tiden bara springer iväg.

I förrgår började lilla hjärtat att gå också. Fortfarande inte fått rätt på videobloggandet, men de kommer!

Detta kom på posten till lillan idag!

 

och utav mig fick hon detta igår...


Hon går....

2010-02-25 @ 07:09:08

...i morgon blir hjärtat 10mån och jag kan officiellt meddela att hon går stadigt sedan igår.
När jag hämtade henne från pappan frågade jag om hon gått något mer -"Ja hon tog säkert 10steg!". Trodde att han skojade eller att han menade med gåstolen, men det var 10steg helt på egen hand. Trodde inte ritkigt på de, men när jag kom hem blev jag varse om vad det var han hade sagt.

Det var bara av med jacka och skor, satte ner henne på golvet och då reste hon sig och gick fårn hallen till vardagsrummet, ramnlade och reste sig igen för att ta en tur till köket. Helt otroligt.

Lillan är bara 10mån och traskar på. Stora tjejen.

PS.Jag har filmat de och tänkte lägga in, ni får hålla utkik efter de klippen. Såååå gulligt.


Nu är...

2010-02-24 @ 15:47:40

0-699e6bbb5ab18f7ca1749bdc380723e8.png

Nu är hjärtat äntligen hos mig!På bussen hem nu


En riktigt...

2010-02-24 @ 14:41:24

0-1d749db48cb632be91ef1f64c7c59036.png

En riktigt trött Marie idag.Varit en seg och stressig dag.Hann inte alls med allt jag skulle på jobb.Nu är jag på väg ner på stan för att hämta mitt lilla hjärta.Sen blir de bara en massa mamma-dotter mys? Vad hittar ni på idag?


Tyst...

2010-02-24 @ 00:04:00

Ja här på bloggen har det varit rätt så tyst de senaste dagarna.
Jag har jobbat, tränat och faktiskt varit på BIO ikväll. Och vet ni vad? Jag höll mig vaken hela filmen fast än att den började så sent som 21.oo *hehe*

Nu väntar sängen och jag skriver mer i morgon
Ska jobba under förmiddagen och sen blir det till o städa eftersom min kära bror kommer på besök *längtar*

Sov så gott! Natti Natti!!

Redan måndagskväll...

2010-02-22 @ 20:28:00

Tiden springer iväg. Idag har jag hunnit med en MASSA.
Kära Amanda väckte mig redan vid 05.oo, kunde väl inte bli bättre eftersom jag sedan skulle jobba hela dagen*ironi* Men det var ju bara att bita ihop och le tillbaka.
Vi började morgonen i pyjamas i soffan och framför hockeyn, sedan var de frukost och ombyte som gällde. Jag duschade o sminkade mig och sedan kom J för att hämta mitt hjärta. Har "barn fritt" nu i 2dagar. Så på mitt schema står jobb jobb jobb och träning träning träning.

Direkt efter jobbet idag kilade jag ner till gymet *stolt* Var innan jul sist, då var jag flitig o var där iaf 2ggr/veckan. Varit lite svårt nu på sistone eftersom jag har Amanda mestadels och svårt att gå på gym då. Men ska försöka lösa de, behöver bara 40min fritt så jag kan svettas lite. Kändes riktigt skönt idag, blev konditionsträning och lite mage/rygg. Sedan har jag slängt ihop lite stekpanne-bröd nu på kvällen. Blev helt OK faktiskt. Färska och med lite fetaost emellan så var de faktiskt riktigt gott.

 Nu väntar soffan och en film, får se vad de blir ikväll. Ha en riktigt trevlig kväll!

The Wedding Planner

2010-02-21 @ 20:22:26





Genre:
Romantisk Komedi
Speltid: 1h 38m
Skådespelare: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey m.fl.
Marih:s betyg:
4 av 5

Mary Fiore är ett proffs på kärlek. Andras kärlek. Hon är den mest efterfrågade bröllopsfixaren i San Francisco. Hon är den som ser till att alla andras drömmar slår in, men är för upptagen för att ha något eget kärleksliv.

Mitt under arbetet med ett av de mest lönsamma uppdragen hon någonsin haft, klarar sig Mary nätt och jämt ifrån att blir ihjälkörd av den stilige barnläkaren Steve Edison. Och kärleken slår ner som en blixt i hennes liv. Ett litet problem uppstår dock när Steve visar sig vara någon annan än hon trott. Karriären och kärleken har frontalkrockat…

 

 


Amanda somnade tidigt igår kväll så jag kröpner i sängen och kikade på denna filmen. Jag tyckte den var sjukt bra. Nästan så jag skulle kunna ge den en 5a. Ett extra plus i denna film är ju Matthew McConaughey som är så sexig!! Jag blir knäsvag och får gåshud ;o) Har ni inget för er en lördagskväll tjejer så bänka upp med något snask att äta och gott att dricka och denna film!!


Vad är problemet?!

2010-02-21 @ 20:12:08

Sony Ericsson kan uppenbarligen inte tillverka mobiltelefoner.

Min telefon har precis varit in på lagning...eller lagning kan man ju inte kalla det eftersom dom inte visste vad felet var så fick jag en helt ny telefon. Efter att ha använt telefonen 1dag så blir det samam fel igen. Telefonen bara dör och det går inte att sätta på den och bildskärmen hänger sig. Jag blir sååååå trött!! Men sen har telefonen fungerat förvånansvärt bra senaste veckan, men att tillverka batterier med hållningstid de kan dom verkligen inte. Får ladda mobilen dagligen...att tillägga är att jag INTE använder den speciellt mycket om dagarna heller...Bara att bita ihop BARA 2år kvar på bindningstiden *suck*


Stödhem åt "Rädda Katten"

2010-02-21 @ 18:26:32

För ca.2år sedan var jag stödhem på "Rädda Katten" i Malmö. Det betyder att man hjälper till och är tillfälligt hem åt hemlösa katter. Tyvärr funkade inte detta speciellt länge då det visade sig att min dåvarande sambo var allergisk, tyvärr. Vi hade haft katt innan men han hade med åren blivit allergisk. Men nu är jag ju ensam igen och super sugen på att skaffa katt. Dock har jag inte tid med detta då vi är bortresta en hel del och då ofta också under längre perioder. Men att vara stödhem vore ju toppen.

Så just nu väntar vi faktiskt på att få hem 2små kattungar :o) Längtar såååå!


Hoppet är de sista som överger människan...

2010-02-21 @ 12:25:12

Jag fick en så hemskt fin kommentar på mitt tidigare inlägg, så måste få skriva ner några rader.

Bloggen startade för nästan 2år sedan. Jag började skriva när vi fick veta att ett litet mirakel växte i min mage. Jag skrev nästintill varje dag för att informera släkt och vänner om hur resa gick. De var många som följde oss och det var uppskattat av alla. Har hela tiden använt bloggen för att få skriva av mig, är lite av en tänkar människa och detta har blivit som min dagbok. Både för mig och Amanda. Vill kunna titta tillbaka på allt som skett.

Nu är det många som tycker det är tråkigt att jag ska göra om bloggen och eventuellt byta namn. Men hoppet har övergett, så dax att traska vidare...Jag kommer inte försvinna, bara byta skepnad!!

Ha en underbar dag alla läsare!  ♥

Förändringar...

2010-02-21 @ 08:09:53

Eftersom vi inte längre är någon "Familjen Berglund" så kommer de ske lite förändringar på bloggen.
Länge funderat på att även byta bloggadress men tror jag låter det vara eftersom så många följer oss här. Men en ny desig kommer de inom kort (hoppas jag). Bli inte förvånade om ni inte hittar oss som "Familjen Berglund" längre - numera är den ♥Marih & Amanda♥

Att vara mamma till Amanda Del.1

2010-02-20 @ 21:46:41

 

Byxor: Lindex Stl.74  Body: Lindex Stl.80

Om bara 2månader så blir min "lilla" tjej hela 1år.
(26April)

Tiden går alldeles för fort fram. Hon är ingen liten bebis längre, hon är en liten tjej.

Att Amanda kommit till jorden är de bästa som hänt i mitt liv, absolut ingenting jag ångrar. Varje dag berättar jag för henne hur mycket mamma älskar henne, pussar henne en massa och älskar att känna hennes närhet. Vi sitter mer än gärna ihop i soffan och kramas under en filt eller ligger på ett täcke på golvet och myser.

Jag är en av världens mest lyckligt lottade tjejer, jag har haft möjligheten till att bli mamma åt ett litet mirakel. Ett litet mirakel jag kommer vårda ömt hela livet. Livssituationen blev kanske inte som jag hade förväntat mig med tanke på att fadern och jag inte längre lever ihop, kändes som ett stort misslyckande i en början, men lärt mig att leva livet som ensamstående. Trivs super bra i min livssituation idag och njuter av varje dag som går...vill inte ändra på någonting.

Att få se alla framsteg min lilla stjärna gör är bland de bästa som finns.
Det började med att hon kunde resa huvudet själv, vända sig från mage till rygg och vice versa, hennes första leende värmde långt in i mamma hjärtat. Sedan kunde hon sitta upp själv, började krypa och ställa sig upp och nu är de inte långt ifrån att hon går ordentligt själv utan stöd. De senaste dagarna har lillan gjort stora framsteg i mina ögon, härom kvällen gav hon mig en puss på kinden och idag ställde hon sig mitt på vardagsrums golvet och dansade....

Hon är min skatt! Mitt allt!


Tre Systrar Och En Mamma

2010-02-20 @ 20:25:34



Genre: Romantisk Komedi
Speltid: 1h 42m
Skådespelare: Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham m.fl.
Marih:s betyg:
4 av 5

Daphne Wilder har tre underbara döttrar, Milly, Maggie och Mae varav två redan är gifta. Men lillasyster Milly verkar inte hitta rätt på kärleksstigen så mamma Daphne beslutar sig för att hjälpa till. Något som bara inte kan sluta...



Jag och Amanda hade lite filmmys på eftermiddagen och då fick de bli denna filmen. Följde med oss hem fårn affären tidigare idag. Tycker den var bra. Inte så jätte rolig direkt, bjuder inte på så mycket skratt, men ändå en "mysig" kärleks film...Bra för tjejkvällen!

Vad hände?!

2010-02-20 @ 19:55:00

I förmiddags fick jag för mig att vi skulle åka till Burlöv Center för att fönster shoppa lite.
Amanda fick sin lunch och sen bäddade jag ner henne i vagnen och gick ut i blåsten. Vi var lite tidigare till bussen men eftersom Amanda precis skulle till att ta sin vila så tänkte jag passa på att promenera lite innan. Efter 15minuters väntan kom bussen...och åkte lika fort!!

Va? Vad hände? Bussen stannade, tog ombord två passagerare men vägrade att öppna för oss. Har jag något otalt med någon busschaufför? Ingen aning men vi fick iaf vänta ytterligare 20min innan vi kom iväg.

Var en bra dag på Burlöv och vi kom hem med mat och våtservetter till älsklingen. Hittade även lite fina kläder till Amanda men det får vänta lite till. Om ynka 2månader fyller mitt lilla hjärta 1år och kan ju vara bra om hon har lite på sin önskelista till dess ;o)



 


Tävling - Polkadot Spjälsängsset

2010-02-20 @ 09:46:03

" Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma om ett Polkadot spjälsängsset eller set till vagga/vagn i valfri färg från Barntyger.se. Klicka här för att vara med och tävla du med!"


Lördags morgon!

2010-02-20 @ 08:29:43

Ännu en natt med sömn. 5e natten i rad som lillan inte vaknar för att få välling.
Det känns märkligt men otroligt skönt då man kl.07 vaknar och är pigg för engångs skull.

Idag står ingenting på schemat. Funderar på om jag kanske ska baka ihop något. Men samtidigt inte lust med de. Kanske tar en tur till Burlöv, inte för att man har några pengar direkt men man kan ju alltid fönster shoppa för att fördriva tiden. Någon som är sugen på att haka med?



Mammas gullunge ♥


GAMER

2010-02-19 @ 22:17:28



Genre:
Sci-Fi, Action
Speltid: 1h 35m
Skådespelare: Michael C. Hall, Alison Lohman, Gerard Butler, m.fl.
Marih:s betyg: 2 av 5

Utspelar sig i en nära framtid, en tid då tankekontrollsteknologi har tagit samhället med storm. Människor kontrollerar andra människor i ett gigantiskt multiplayerspel över Internet.

I centrum finns Kable, superstjärnan och kulthjälten från det ultrabrutala spelet Slayers.

Kollade på denna filmen ikväll. Den var ju lite annorlunda,men bra ändå. Kanske inte direkt en tjejfilm en fredags kväll...men jag höll mig vaken hela filmen iaf :o)

På Posten idag

2010-02-19 @ 19:57:21

Idag gick vi till OKQ8 macken för att hämta ut två paket.

Ett var till min lilla ängel...


...och det andra paketet var till mig (och lillan när hon blir lite större)


Fredagsmys!!

2010-02-19 @ 19:33:22

Kvällen är räddad!!

Tog en promenad till Entré för att inhandla lite godis. Slank även nom O´Learys för att visa upp Amanda för arbetskollegorna från nattklubbs tiden. När jag sedan skulle bege mig hemmåt slank jag förbi ett Sushi place, och jag blev sååå sugen. Så nu är kvällen verkligen räddad. Godis - Sushi och lillan sover redan.



Sitter just nu och kikar på inspelade avsnitt av "City Akuten". Varit min favorit sen jag var liten. Mamma följde serien när jag bodde hemma och sen fastnade jag för den också. Men sen så ska jag nog ta och hyra mig en film, tror inte jag har lust att kolla på hockeyn ikväll.

Vad hittar ni på ikväll?

Storstädning/rensning

2010-02-19 @ 10:49:45

Idag är det storstädning och rensning på schemat.
Nästa projekt i renoveringen är mitt sovrum och för att det ska bli av så måste först en massa saker ner i förrådet. I dagsläget är Amandas garderober fyllda med "skräp" och de ska bli ändring på det så jag kan ha in hennes kläder där. Inte så lätt att springa ner till källaren med en massa saker när man har en liten som ska sitta i vagn. Men hjälpen kommer!! :o)

Ska ta tag i mina garderober nu...


Ny tand!

2010-02-19 @ 08:00:03

Här händer det grejer må jag säga. Amandas tänder flyger upp!
Under November månad fick hon sina två första tandsingar i under käken. Sedan kom sakta men säkert den första i överköken under början av februari och nu har hon hela 6tänder :o)

Kom rätt så tätt inpå varandra:
10-02-02
10-02-09
10-02-12
10-02-17

Men inte är hon speciellt gnällig för de inte och dessutom så har hon i samma veva fått "Svinis" sprutan utan problem. Hon är min lilla hjäte verkligen!!

Nytt till Amanda ♥

2010-02-17 @ 22:18:39

Idag blev det lite nytt till Amandas vår/sommar garderob.
Hon växer så det knakar så stl.74 är snart ett minne blott!

 

Mycket rosa, jag vet!! Men råkar ju vara min egna favoritfärg också!


Dax för...

2010-02-16 @ 20:10:13

0dca8aa25c2691ea7e5a3f9fb53df707.png

Dax för lite smaskig mat o fotboll.United-Milan...Jobbigt,vem ska man heja på.United i hjärtat men älsklingen har ju gått till Milan.jobbigt! ;o)


Prins Annorlunda!...

2010-02-15 @ 21:18:03

0-4a1b486321a1ecc362ebf6c1a8f47877.png

Prins Annorlunda! Ikväll börjar jag läsa på en ny bok.Fick den av Amandas kusin Jennifer i julklapp.
Boken handlar om ett efterlängtat första barn som redan efter bara några veckor vid liv får diagnosen Downs syndrom. En bok om både sorg o kärlek.
Ska krypa ner o läsa nu,i morgon väntar jobbet. Natti Natti


Back in Uppsala

2010-02-15 @ 09:06:00

Ja då var man hemma igen efter en weekend i Sälen.
Borta bra men hemma bäst, inte för att jag befinner mig hemma riktigt än men idag är det iaf bara slappa inomhus som gäller (varit ute i friska luften så det räcker under helgen). Inga ben är brutna och inte skadat mig alls, så måste säga att skidåkningen gick riktigt bra. Har redan mersmak och vill åka tillbaka inom kort. Men denna vinter blir det nog inget mer, får bli nästa år istället. Var 8år sedan jag var iväg sist och så lång tid får det itne gå till nästa gång.
Skoj när de små tjejerna kan börja lära sig att åka också :o) Kan starta från 2år tydligen *längtar*

Idag går flyget hemmåt skåne kl.16.1o. Blir hämtad och sen är de bara hem o slappa som gäller. Upp och jobba i morgon igen. Full rulle hela tiden.

Hur har eran helg och Alla Hjärtans Dag varit?

Nu är...

2010-02-14 @ 12:35:53

4eb6b155691147da7ee57abb0b018e0d.png

Nu är vi på väg hem igen.Haft de helt underbart o längtar redan till nästa resa.Då får Amanda följa med o lära sig stå på skidorna :)


Middag på...

2010-02-13 @ 18:55:02

0-2872f225bce8ba7ff66e0c95594be2ba.png

Middag på Högfjällscentret!


Då var...

2010-02-13 @ 16:17:47

7333ea5b209deaeeddd879cbcb6a0803.png

Då var de dax för AfterSki igen ;)


Ännu en...

2010-02-13 @ 11:25:49

078c7e13942665b5fddcc10bc228e777.png

Ännu en solig dag i Sälen!


Här är...

2010-02-12 @ 20:20:24

0-5fe12c92d994bf59e9829e5f439d95ef.png

Här är de kvällsåkning som gäller ;)


AfterSki på...

2010-02-12 @ 16:58:24

22d076c118586599d9cc60c2fc142745.png

AfterSki på Ahléns!


Singelkön är...

2010-02-12 @ 15:53:46

74559bf801426c18821965d8c5950912.png

Singelkön är de som gäller ;)


Njuter av...

2010-02-12 @ 12:50:50

7ef290980d3f3e5c14c58ce162e4bc38.png

Njuter av solen!!


Nu har...

2010-02-12 @ 12:34:07

66f16bd82e5f898e9990dcd6d692f1b8.png

Nu har vi invigt backen!o hej vad de gå!!


Nu är...

2010-02-11 @ 18:57:37

0-15572d45d5bf0ed300459343bbaa3159.png

Nu är vi framme i Trollbäcken/Hundfjället.Jätte fint väder o de ska förhoppningsvis hålla i sig.Ikväll blir de lugnt me lite god mat o vin,imorgon ska vi upp tidigt-hyra skidor o sen slänga oss ner för backarna*längtar*


Solen skiner,inte...

2010-02-11 @ 12:08:01

57531a407ac30549c2a7674daffea165.png

Solen skiner,inte ett moln på himlen och -5grader.Härligt!!


Dax att dra...

2010-02-11 @ 10:15:31

Då var vi färdig packade.

Allt inne i bilarna, sista koppen kaffe har slinkit ner och nu ska vi spänna fast oss i bilarna. 50mils bilfärd väntar tills vi är framme i Trollbäcken/Hundfjället. Vi väntar strålande solsken under hela helgen och en MASSA skidåkning.

Lillan befinner sig hos farmor och "farfar" och efter ett MMS i morse från henne så har hon tydligen än så länge skött sig ordentligt. Hon kommer ha det sååå bra där och jag såg hur stolt farmor var igår när hon nu ska få ha lillan själv i flera dagar :o) Passa på att ha lite kvalitetstid!!

Mobilbloggningen funkar så vänta er en massa bilder och update från backen ;o)

Hej svejs så länge!

Testing Testing...

2010-02-11 @ 09:52:04

-b12e26dcb426263a6b25879d30a1e17.png

Testing Testing...


Hemma i Upptown

2010-02-09 @ 20:38:56

Efter en mycket intensiv dag så har vi nu landat ordentligt i Uppsala.
Upp redan vid 6.3o för att packa det sista och sedan bli hämtad av C.
Intensiv dag på jobbet med telefonmöten, kundbesök och nya projekt och sedan raka vägen till Sturup vid 14.3o. Amanda ville inte alls sitta still på planet,tur att resan bara är 50minuter.
Nu sitter vi hemma i Sunnersta hos min bror med familj och Amanda springer fortfarande runt  på golvet lika glad som vanligt. De är mammas lilla solstråle de ;o)

I morgon ska det inhandlas de sista inför resan...Sälen står ju på listan torsdag-söndag.
Vi är 8vuxna och 2barn som ska till Hundfjället och göra backarna osäkra*hehe*
Lovar att komma med bilder och update från backen...live från HUndfjället.
Äntligen min mobiltelefon tillbaka

Nej nu ska jag natta lillan och sen sussa lite själv..Hoppas ni har en fin kväll och förlåt för att bloggen ligger lite nere, lite mycket just nu bara...

Kram på er alla!

Recept - Köttfärssås

2010-02-07 @ 19:05:47

Detta testade jag att göra till lillan idag!

Spagetti med köttfärssås
 
2 dl torr pasta (d v s okokt)
2 dl köttfärs
1 morot
1/2 gul lök (liten)
2 msk tomatpuré
Vitpeppar
Paprikapulver
Oregano
2 msk rapsolja
lite kokvatten eller bröstmjölk
 
* Smula pastan i mortel till riktigt små bitar. Koka den sen enligt anvisningar. Hellre för mjuk än al dente.
* Koka köttfärsen tills den är vit, i separat kastrull.
* Koka även moroten och löken.
* Blanda ned i bunke med tomatpuré, vitpeppar, smulad oregano och paprikapulver och purea till önskad konsistens ihop med oljan.

Räcker till 4-6 portioner.

Tjuvtitta...

2010-02-07 @ 13:14:57

...på lite av det som kommer hem i brevlådan inom kort ;o)

(bilderna är klickbara)


Förskoleplats anmäld

2010-02-07 @ 10:07:16

Sådär ja...Då var våran lilla Amanda anmäld till förskolan.
Ska bli spännande och se vilken förskola man får plats på.

Ska min lilla tjej börja förskolan? Det är helt otroligt. Har hon redan blivit så stor?
Plats är sökt till sista veckan i Juli så det är ju en tid kvar till dess, men hon känns inte som en liten bebis längre.

Hon är en liten tjej numera ;o)


(valdemarsro förskola)


(Beijersparks förskola)



Äntligen..BARA till mig!

2010-02-07 @ 09:00:04

Efter att ha blivit mamma så är det inte diret så att man unnar sig själv någonting.
Så fort jag kommer in till en affär så är det raka vägen till barnavdelningen, någon som känner igen sig? ;o)

Men nu fick det vara slut på det, dax att unna mig själv något. Har shoppat loss till en ny vårgarderob...Längtar så tills paketen dimper ner i brevlådan. Och längtar såå till solen kommer fram så man kan klä på sig de nya också. Får man bara hålla tummarna för att plaggen passar...

Klippa håret? Vad är de *hehe* Det gjorde jag sist lagom till Amandas dop..hmmm...för ca.6månader sedan *haha* Kanske börjar bli dax? Sälen resan är nästa projekt men sedan så blir det en tur till frisören! Inte för att jag ser allt för hemsk ut men en ny frisyr skulle ju inte sitta fel.


Fredagsmys på Dockan...

2010-02-06 @ 09:22:54

Igår var en riktigt hektisk dag.
Vaknade super trött med röda ögon och svullen i hela ansiktet. Men det gick över efter några koppar kaffe på jobbet. Var mycket att göra på jobbet, det är de alltid på fredagarna och jag hann knappt med hälften av det jag hade tänkt göra. Tur att jag ska tillbaka redan på måndag igen, har en del att ta igen.

Slutade redan vid 15.oo för att sedan ta bussen ner till Malmö C och möta upp Amanda och gudfar J. Han var så snäll och hjälpte oss med att komma in med henne till stan (Tack J!!) Jag stod ute och väntade på dom i 20min så jag var helt genomfryst om tårna. J ville ta en fika men vi hade bråttom hem eftersom vi var bortbjudna redan vid 19.oo.
Så det var bara att säga -"Hej!" -"Hej då!" och ta bussen hem. hällde upp ett varmt bad för att hinna tina, gav lillan mat och sedan var det på med kläderna igen och på bussen. Denna gången skulle vi ner till Dockan för att käka Tacos hos Sarisen. Amanda brukar inte hänga med på sådant utan jag försöker göra det på mina "barn-fria dagar", men hon måste ju lära sig att vara med så vi gjorde ett försök. Gick bättre än förväntat!!

Tack Sarisen och alla andra som var där för en super trevlig kväll!
Måste vi göra om snart igen ;o)

Gomorron

2010-02-05 @ 07:09:57

Här har ni en helt förstörd tjej som skriver en rad innan jobbet.
Inte blivit mycket sovande av inatt och det syns på mig, röd om ögonen, svullen under ögonen och rosig om kinderna. Men jag ska nog klara av denna dagen också...efter några koppar kaffe brukar det styra upp sig.

Hoppas ni haft en bättre natt och att ni vaknat piggare än mig.

Ha en fin dag! ♥


Beslutsångest...

2010-02-04 @ 22:13:41

Grå...

...eller svart?


Underbar kväll...

2010-02-04 @ 21:36:32

Precis kommit hem fårn en UNDERBAR kväll med min Sara.
Vi var till Entré för att titta på "Snabba Cash". Riktigt bra film och jag kan verkligen rekommendera den till er som inte sett den. Rå film, men tyvärr är det vardagens sanning. Det händer varje minut utan att vi "vanliga människor" märker något, den undre världen är grym och dom döljer det bra.
Nu längtar jag bara efter uppföljaren :o)

Innan filmen så åt jag Sushi, sååå underbart gott! Och efter filmen kikade vi in hos "arbetskollegorna" och tog ett glas vin. Man får ju passa på när man är barnfri en kväll. Saknar lillan redan men var skönt att göra något annat också, inte bara vara MAMA hela tiden.

Nästa projekt ihop med Sara är en ordentlig utekväll, saknar det som tusan. Att få göra sig fin, klä på sig lite nya fina kläder, dricka en god drink och skaka rumpa *I miss soooo much* Men snart så!

Varit en lång dag. J kom för att hämta skatten redan vid 07.3o i morse...sedan en lång dag på jobbet...och sist men inte minst en trevlig kväll med Sara...nu väntar sängen snart.

Dagens Amanda

2010-02-03 @ 11:51:47


Älskar att klappa händerna!


Body: Me&I stl.74/80
Jeans: PopCorn stl.80


Me&I träff..

2010-02-03 @ 11:24:08

...inom kort hemma hos mig och lillan!!!


Vill ha denna fina från Me&I


Här om dagen bokade jag en tid för en liten shopping kväll hemma hos mig. Det är Me&I som står på schemat och jag hoppas att det är en massa som är sugna på att fika, prata strunt och kolla på fina kläder. Jag kommer återkomma med dag och tid när det närmar sig,kommer även skicka ut lite inbjudningar,men ni är alla välkomna :o) Så är det någon som läser och bor i Malmö som är sugen på att komma-skriv ett inlägg!

Idag står på schemat att gå på Babycafé vid 13.oo och sedan  måste vi även till posten för att lägga på två stora paket. Kommer nog hem ganska så sent och då klurar jag på att baka lite kanske-ska ju till jobbet i mon ;o)

Ha en fin dag!
Nu ska jag kolla färdigt på "P.s. I love you"


Dax för sängen...

2010-02-02 @ 19:59:41

Klockan är bara 20.oo men jag säger redan nu natti natti.

Lillan somnade precis och jag känner att en film i sängen skulle sitta fint nu.
Varit en lugn dag och lär bli det samma i morgon,snö kaos ute så
vi får se om vi besöker babycafét. Eftersom det går
så himla segt med plogningen i denna stad så är man ju
som en plogbil med vagnen och det är inte kul. Känns samtidigt
onödigt att ta bussen när det bara tar 15min att promenera.
Men Amanda älskar ju att busa med dom andra barnen och
jag gillar att prata med mammora/papporna... Ja vi får se hur de blir.

Ha nu en riktigt trevlig kväll! ♥
För det ska jag!!


Tips på någon rolig film?

2010-02-02 @ 16:52:29

De senaste dagarna har mestadels blivit slappar-dagar inomhus pga snökaoset och våran förkylning.
Några filmer har vi med andra ord hunnitplöja igenom ;o)

     

Igår tittade vi på "Sex and The City" filmen och dagen innan på "Raising Helen".
Nu efterlyser jag någon skojig tjejfilm till ikväll....

Tips?!?


Det har hänt....igen!

2010-02-02 @ 10:08:34

Amanda har fått sin tredje tand!
Inte undra på att hon inte kunde sova natten till igår.

Det är en utav de tänderna i överkäken som är på väg att komma fram, tar det nog inte lång tid innan den andra också kommer fram. Idag sitter hon mestadels med bitringen i munnen, eller fingrarna =)

Mammas lilla solstråle!



Tävling - 2namn halsband

2010-02-02 @ 09:15:00

Jag är med och tävlar och det tycker jag att DU också ska vara!

Kika in HÄR



AVSLUTAS: 10 Februari