v.38

2009-03-31 @ 18:52:04

Ja nu är det bara 20dagar kvar om man ska gå enligt de BF datum vi fått.
Nervös? Nej inte ännu. Känner inte direkt någon större anledning att bli nervös för ut måste ju lillan i alla fall, inte så att jag kan ångra mig nu. Självklart är man lite orolig över smärtan. Om det gör så ont just nu med alla sammandragningar kan man ju undra hur det känns med riktiga värkar sen. Men jag får verkligen hoppas på att bli frisk innan bebben vill komma för tror inte att det är någon höjdare att ligga på förlossningen med hosta och täppt näsa.

Som sagt va sista dagen på jobbet imorgon och sedan måste jag verkligen vila ut mig. Tror att sammandragningarna jag haft idag är mycket pga stressen jag känner av på jobbet. Måste lära mig att slappna av.
I morgon är det onsdag och jag hoppas på att få komma iväg till BB i Ystad. Vill åka dit så man hittar lättare sen när det väl är dax och vill även se hur det ser ut när man kommer in. Få träffa några av barnmorskorna och få höra hur det går till när man kommer in. För mig är det en enorm lättnad att känna igen miljön för sjukhus är aldrig skoj. Men har man varit där en gång så innan så vet man vad som väntar i alla fall.

Bild vill ni ju så klart se och jag lägger in en bild från den 25mars...Ska uppdatera er senast i morgon!!


Fakta

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Sista dagen på jobb i morgon?

2009-03-31 @ 18:36:01

Sista dagen på jobbet sulle egentligen vara idag. Men eftersom jag var hemma igår så han jag inte direkt rensa bland mina pärmar på jobbet så åer in i morgon också. an tyvärr inte säga att jag är speciellt sugen just nu med tanke på den rinniga näsan och den onda halsen, men ska jag någon gång bli klarså måste jag ju ta tag i det.

Usch då var man pank igen da, precis betalat räkningar och det är ju alltid lika roligt som ni kanske känner igen. Men men, det måste ju göras. Undrar hur det ska gå nu när man börjar få mammapeng? Skulle egentligen begära min mammapeng idag också men sjuter det till på torsdag. Jag behöver ju inte min första peng förrän sista Maj så ska nog klara av det trotts att jag skjuter på det en dag eller två.

Jimmie ligger i soffan och knäpper på sin dator för fullt och jag sitter i köket och snorar. Om man kanske skulle försöka få i sig lite mat och sen ta täcket, godisskålen, en film och lägga sig i soffan? Ja jag tror jag ska ta och föreslå detta för karl i alla fall ;o)

Idag är det förresten ingång i v.38. *hjälp* Snart ploppar bäbisen ut. Men skönt de måste jag säga för idag har jag hemskt jobbiga sammandragningar. Jobbigt att ingen annan än ens mamma förstår hur jobbigt detta är bara. Mår inte tipp topp direkt. Vill att detta ska vara över nu....

♥ kram på er alla ♥

Hur planera mammapeng?

2009-03-30 @ 16:55:03

Shit det är ingen enkel uppgft att planera mammapeng inte. Man vill spara dagar så mycket man bara kan och samtidigt vill man ju få ut så mycket som möjgligt så man slipper leva snålt. Men dessa två går inte hand  hand tyvärr. Glad att jag sparat en del pengar inför just mammaledigheten och överlycklig att jag får tillbaka en hel del på skatten. Men som sagt va ska det planeras så det blir så bra som möjligt varje månad, och detta är ingen enkel uppgift.

Får nog börja med att ta 2månader och sedan fundera lite på fortsättningen. Vet ju inte om ja ska jobba lite i sommar eller inte. Ska jag arbeta så känns det ju väldigt onödigt att ta ut en massa pengar från försäkringskassan. Hmmm...får nog fortsätta klura på detta ett tag till. Men måste in med mina första dagar i morgon så jag har pengar till Maj i alla fall. Skulle ju inte vara skoj att stå första månaden med näsan i blöt för att man dragit ut på detta.

Tjilevippen så länge ♥

Sjukling

2009-03-30 @ 13:29:18

Ja min förkylning och hosta vill inte alls gå över. Får väl kanske skylla mig själv lite också eftersom jag kände mig bättre igår så var vi iväg på lite ärenden och åt middag hos ett par vänner igår kväll. Men det fick jag ju ta igen sen under natten när hostan blev värre och jag även fick hemsk huvudvärk. Jag som skulle göra mina två sista dagar på jobbet :o( Måste ju vara där också för att hinna med att avsluta. Så jag får helt enkelt åka in i morgon och kanske på onsdag också istället. Så kan det gå.

Idag skulle vi även till BM för kontroll men vi fick en ny tid till på torsdag 14.00 istället. Är inget knas med lillan iaf, det kan jag verkligen inte tänka mig för hos lever runt i magen som vanligt. Undrar om hon kommer vara lika livlig när hon kommer ut som hon vart under dessa månaderna i magen? *spännande*

Har jobbat en del hemifrån idag också men nu känner jag att orken inte finns längre. Ska krypa ner i soffan med min bok istället...

Massa kramar på er alla underbara läsare ♥

När ska lillan komma?

2009-03-28 @ 20:19:19

Bara 23dagar kvar och man pratar om att det är normalt att bebben kommer i v.40 +- 14dagar. Det skulle kunna betyda att våran lilla prinsessa kommer om bara 9dagar. Men som förstföderska kan man väl räkna med att få gå över tiden *suck* Satt och funderat på detta en hel del ikväll faktiskt. När ska lillan komma? Jag har haft en massa jobbiga sammandragningar ikväll och har värk i ryggen. Inte för att jag tror att det betyder något egentligen men man undrar såklart när det är dax och hur det då kommer kännas.

Längtar såååå till den dagen...

Mamma och pappa längtar efter dig vår lilla "sessa"

Tävla om bärsele!!

2009-03-28 @ 15:31:20

Tävling - Valfri bärsele från Bara Bus

Nu har ni alla chansen att vinna en VALFRI bärsele från Barabus !

Alla kan vara med och tävla, även fast ni inte har en blogg.
Tävlingreglerna är lätta, gör bara såhär:

Om du har en blogg:
Kopiera bilden och texten nedan (se till att länkarna kommer med) och lägg in på din blogg, skriv sedan en kommentar här att du är med och tävlar!

Om du inte har en blogg:
Tipsa minst 3 stycken vänner via e-post om tävlingen! Bifoga bild och länkar! Skicka sen en kopia till mig! Skriv även en kommentar här på bloggen, under detta inlägg, att du vill vara med och tävla och att du har mailat dina vänner & mig. (therese_nordgren@yahoo.se)

GLÖM INTE att gå in på Barabus och kolla vilken bärsele DU vill vinna! Skriv sedan det i kommentaren!


"Jag är med och tävlar om en valfri bärsele hos Eira - Min ögonsten. Var med och tävla du med!"Tävlingen pågår till den 2 April kl. 18.00v.37 - 23dagar kvar

2009-03-28 @ 12:55:48

♥ ♥ ♥
Du är på dag 257 av 280. (91,8%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 4 fulla dagar (v36+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 20 apr 2009
Du har 23 dagar kvar till beräknad förlossning.
♥ ♥ ♥Jag känner mig riktigt sprickfärdig nu...hoppas lillan kommer ut SNART!
Vikt:
77 kilo (viktuppgång från start = 12kilo)
Fått en liten bristning vid hålet efter min piercing, men det ska man väl kunna överleva...hade kunnat vara värre.

Jimmie tror fortfarande stenhårt på att prinsessan kikat ut den 11April och jag håller hårt på den 18April. Vi får väl se när hon är nöjd på livet i magen  och vill komma ut och se någonting nytt. Går man efter UL så säger det BF=20April, men går man efter sista mens så säger BF=11April.

♥ ♥ ♥

Frukost och storstädning

2009-03-28 @ 10:22:23

Ja inte kan man ligga i soffan och slappa när man ser hur skitigt det är hemma.
Precis varit i farten med dammsugaren. Nu väntar frukost och sedan blir det tvättstugan och våttorkning överallt...

Full Rulle...

Sjukling

2009-03-28 @ 09:27:05

Inte kul alls att vara hemma och sjuk :o(

Kände av det redan igår morse på väg till jobbet. Svullen om ögonen, rinnig näsa och allmänt hängig.Men jag åkte självklart till jobbet i alla fall. Har så mycket kvar att göra men så få dagar att hinna allt på. Sen hade jag också två stycken kundbesök igår som jag var tvungen att ta i.

Snälla chefen åkte hem lite tidigare i alla fallså jag fick åka med henne strax innan 16.oo. Var hemma till 16.45 och då var det direkt soffan och täcket som gällde. Så himla ynklig man känner sig när man är sjuk. Ville såklart att Jimmie skulle vara hemma och ta hand om mig men han jobbade för fullt på restaurangen.
Inatt har det inte blivit mycket sömn heller. Näsan är täppt och ingenting hjälper för att få bort proppen heller. Snyter, snyter och snyter mig och inte ens nässpreyen  jag använder vill hjälpa. Blir till att ta en tur till Apoteket idag och se vad dom har. Vill verkligen INTE vara sjuk. Jobbigt nog att kånka runt på denan stora mage.

Varit dålig med uppdateringar på magen också så ska ordna det idag när jag ändå bara ska hänga hemma.

Yr i bollen

2009-03-26 @ 19:44:19

Usch jag är inte duktig alls på att få i mig vätska har jag märkt och jag har nu ikväll fått genomlida konsekvenserna för detta också. Har fruktansvärt ont i huvudet och är helt yr. Måste lära mig att dricka mycket vatten, man kan inte leva på kaffe :o( tyvärr...


Glatt besked

2009-03-26 @ 11:28:41

Jag fick reda på genom andra bloggar jag följer att man redan nu kunde gå in och kolla sin deklaration :o)

Jag som är så himla nyfiken var ju tvungen att kolla in genast för att se om det blir något klirr i kassan till midsommar eller inte *spänningen var olidlig*

Tog ett tag för mig att komma in eftersom jag inte kunde komma på mitt lösenord,smart tjej som är virrigare än virrigast. Men tur är i sånna situationer att man har en kille som har koll på läget. Jimmie visste vad jag hade för lösen -Tusen tack hjärtat!

Klickade snabbt in mig på "skatteuträkning" och fick se en massa siffror :o) Och längst ner stod det faktiskt att jag skulle få tillbaka. Jippie Jippie Jippie!! Jag är just nu SUPER glad. Ett stort klirr i kassan till midsommar. Behövs ju verkligen eftersom jag nu ska börja gå på mammapeng.

Nu ska jag snart avnjuta en lunch på jobbet och leendet på mina läppar kommer nog stanna hela dagen :o)

Lugn i stormen...

2009-03-25 @ 21:22:32

Ni behöver inte oroa er för att lillan kikat ut ännu :o)


Ledsen för att jag inte bloggat på länge, har ju lovat att hålla er alla uppdaterade hela tiden. Men just nu har jag så sjukt mycket att göra både på jobbet och när jag kommer hem att skrivandet tyvärr inte kommit i första hand dessa dagarna.
Sitter just nu och försöker läsa ikapp på de bloggar jag själv läser, men det kommer ju ta flera dagar känns det som :o)

För att återgå till lillan i magen så verkar hon trivas riktigt bra, bökar runt lite mindre nu men man känner tydligare vilken kroppsdel det är som putar ut på magen. Gillar att puta med stjärten rätt ut har vi märkt och benen stretar hon gärna med på sidan av magen  och upp mot revbenen. Har haft lite mer förvärkar under gårdagen men idag har det varit lugnt.
 
Bara någon dag kvar på jobbet och sedan blir det att vila ut *längtar* Känner att det är alldeles för mycket på jobbet just nu och jag  kan inte hålla koncentrationen och jag har ett minne som en guldfisk. Tycker nästan synd om mina medarbetare som får "tjata" på mig för att saker och ting ska bli gjorda...Jag kommer gå från jobbet på fredag eller tisdag är det väl tänkt,men kommer fortsätta jobba hemifrån i den mängd jag orkar. Sitter jag hemma tror jag att det blir mer gjort faktiskt. Kan koncentrera mig bättre och jag kan få min lilla tupplur på dagen för att samla mer energi. Märker som sagt va att vid 14.oo på jobbet så kolapsar jag. Ingen koncentration kvar och ingen ork längre.

Ikväll har jag varit duktig och slängt ihop alla räkningarna hemma. Var väl inte den roligaste synen men vem gillar att betala en massa räkningar egentligen? Känns märkligt också att snart inte ha sin vanliga lön utan man ska gå på mammapeng. Hur ska man klara av det? Man är van att ha en massa pengar att spendera och spara,men så kommer det inte direkt att bli framöver. Men man vänjer sig väl vid det också.

Nej nu ska jag försöka läsa vidare i bloggarnas värld och sedan väntar sängen om en liten liten stund bara.
Hoppas ni alla haft en fin dag och att ni får en trevlig kväll

Natti Natti från Marie och "lillan"

Föräldrarutbildning

2009-03-24 @ 09:15:26

Igår kväll var vi på den sista av tre träffar på "Föräldrar utbildningen".

Har varit 5par som setts på Capio Citykliniken för att prata förlossning, smärtstillande, amning och barnets första tid i hemmet. Jag är super nöjd med dessa informationsträffar och jag känner mig lite lugnare nu inför förlosningen. Dock tror jag att Jimmie blivit mer nervös av all denna info men bra att han också vet vad som kommer ske. Just nu är vi båda två väldigt nyfikna på lillan och hoppas hon får för sig att komma ut lite tidigare :o) Man har så många frågor på hur hon kommer se ut och vara, man vill få testa bilbarnstol,vagn och kläder. "Bara" 27dagar kvar!!


Ensamt i soffan

2009-03-22 @ 21:03:41

Ja Jimmie han bara jobbar och sliter så det blir en lugn kväll framför tvn för mig. Precis avklarat Parlamentet och nu väntar Beck och sedan ska jag krypa ner i sängen.

Inge kul att hjärtat arbetar så mycket som han gör :o( Stackaren har haft jätte mycket att göra på jobbet senaste dagarna också så han är helt slut. Känner jag honom rätt så blir det till att sova bort nästan hela dagen i morgon när han är ledig. Inte så skoj när man äntligen är ledig att sova bort dagen. Men så många timmar som han har slitit så är han värd de.

Älskar dig Jimmie <3


Dödstrött...

2009-03-22 @ 17:53:20

Egentligen skämsman ju över att skriva att man är trött när man inte gör någonting om dagarna som egentligen kan ta ens energi. Men idag har jag verkligen varit dödstrött. Gick i säng redan vid.22.20 och klev inte upp förrän klockan var 10.00. Alltså fick jag över 11timmars sömn inatt. Då borde man väl ha en massa energi för att göra saker idag? Det har i alla fall jag INTE haft. Precis vilat mig och det betyder att jag sovit 2timmar. Skulle nog ha kunnat lega kvar ett bra tag till men då kan man nog inte sova inatt.

En vecka kvar på jobb och frågan är hur man ska klara av det egentligen? Jag är ju så sjukt trött om dagarna trotts att jag sovit,ätit och druckigt ordentligt. BM sa åt mig att järn behövde jag inte äta längre då mitt värde var på topp, men ska man kanske klämma i sig dom sista man har i alla fall? Eller är det bara så att lillan tar så mycket av min energi just nu att det är helt normalt att vara såhär trött?

Har lite jobb kvar att göra så bara att ta sig i kragen och bli klar med de sista. Men en liten socker-kick innan det så man orkar bara ;o) Mazarin och en kopp varm choklad lockar verkligen. Men se, nu blir det ju i fel turordning igen. Mazarin först och sedan middag *hehe* skit samma!

Lunchtime

2009-03-22 @ 14:06:10

Blev en lite knasig lunch idag kanske. Men en gravid kvinna får allt ta det i den ordningen hon vill, inte sant?
Blev super sugen på något nyss när jag satt och arbetade så klämde i mig 2st "kubb" vilket var otroligt gott. Men kände att magen vill nog ha något mera så nu står det korv och makaroner i micron. Är vråååål hungrig verkligen.

Jag har hunnit med en del idag iaf. Inte tagit tag i framkallningen av kort ännu men däremot har jag "klickat hem" lite kläder från H&M. Check this out....

                           


       


           

Och önskelistan som ligger är längre. Men det var länge sen jag beställde och eftersom jag inte direkt vet vilken storlek jag kommer ha eftr lillan är ute så knns det dumt att satsa på stort. Men lite linnen och t-shirts går alltid hem. men dock passat på att ta en storlek större än vad jag "normalt" har. Kunde ju inte heller låta bli att "klicka hem" lite åt killen och lillan heller. När vi kikade i Amandas klädlåda igår fick vi se att vi har inte alls så mycket kläder som vi trodde så detta kommer komma väl till pass. Var duktig och köpte i storlek 62 också så hon verkligen kan använda det.

Nu ska jag klämma i mig lunchen som väntar...Tjing så länge!!

Långpromenad i blåsten

2009-03-22 @ 12:15:00

Precis kommit in efter en långpromenad ute i blåsten. Det blev både vantar och mössa på kan jag lova, uscha.. Men det är en precis lagom promenix att gå med Jimmie till jobbet och tillbaka. Tror att det blir ca.20-30minuter.
Stannade till på ICA också faktiskt och inhandlade lite gottis ;o) Kunde inte låta bli. Blev lite Mazariner*mumma*

Nu ska jag ta tag i jobbandet så jag blir klar med det någon gång!
Och sedan ska jag nog ta mig i kragen och skicka inlite digitala bilder för framkallning. Har ju en stor kasse full med scrapbooking saker jag samlat på mig men har inte på börjat något ännu. På tiden!

Söndag!

2009-03-22 @ 10:21:29

Idag är det tråksöndag och det händer inte mycket här hemma. Fortfarande tråkväder så blir till att stanna inne. Hade tänkt ge mig på bakning idag men så fick  jag ju se ett berg med arbete på köksbordet som måste vara klart till i morgon, så bakningen fick hoppa ner på "att-göra-listan" idag också tyvärr.

Jag har precis klivit upp och både karln och hunden ligger kvar på ovanvåningen och sover. Jag är egentligen riktigt trött jag med men kan inte sova längre, ingen ställning som känns riktigt skön så lika bra att pallra sig upp och ta tag i det som måste göras.

Hoppas ni får en skojigare söndag!

♥ 29dagar kvar ♥

BlogLovin

2009-03-21 @ 20:12:07

Följ min blogg med bloglovin

Vilket idiotiskt par!!

2009-03-21 @ 18:33:32

Ursäkta mig men tittar på "Landet Runt" och blir riktigt förbannad på det jag ser!

Där är det ett par som köpt ett hus ute på landet men tycker att dom inte kan bo kvar för grannen har hundar som skäller. Det låter som att dom bor i en vargflock säger dom. Ska stackars grannen med sina otroligt fina Dobermann hundar behöva lida för att stadsborna flyttar ut till landet och inte kan acceptera lite hund skall? Jag kokar bara jag tänker på det. En hund skäller så är det bara, om nu dessa husköpare inte trivs så FLYTTA!!! Klaga inte på grannen eran som bott där redna innan ni kom dit.

Tack för mig! Nu fick jag spy av mig lite!!

Slappar kväll

2009-03-21 @ 16:27:49

Efter att ha städat och tvättat så blev jag ganska trött faktiskt. Fick hjälp av älsklingen att kika i BB-väskan oxå så allt är nere och sedan lagade han super god mat *bortskämd*

När det var dax för honom att gå till jobbet följde jag och Baileys med så vi fick en långpromenad. Men ännu har vi inte sett skymten av vårväder som det pratas så mycket om. Det är ruggigt, lite duggregn och blåser. Så kvällen blir i soffan med någon bra film som jag skrev innan. Kikar just nu på Mr. & Mrs. Smith. Stört skön film tycker jag :o)
Blir nog lite smaskens ikväll också, vet att vi har glass i frysen, maränger i skåpet och chokladsås i kylen*mums*

Ska ut och fixa sista maskinen med tvätt nu,sen blir det en lugn kväll...30dagar kvar

Vårväder i södra Sverige?

2009-03-21 @ 10:55:40

Ja det är vad dom lurar i svenska folket på TV i alla fall. Kan meddela att vi i Malmö/Skanör i alla fall inte har något vårväder. Det är helt grått på himlen, blåsigt och det ser nästan ut som att det skulle kunna komma en regnskur. Ja jag kallar då inte detta för v år väder och värme i alla fall. Om det är någon annan i södra sverige som läser detta så kan ni väl lämna ett fotavtryck och berätta vart tusan vårvädret tog vägen?

Idag blir det en dag med städning,tvätt och bakning. Observera dock att det bara blir bakning om jag har energi över efter allt det andra. Men lovat att testa Annas recept på snabbt och gott bröd så man får väl hålla det,kan inte vara en sämre människa än så. Jimmie jobbar idag också :o( Vilket känns halvskoj såklart. Man hade ju gärna haft honom hemma och hittat på något skojsigt, men han har ju precis som jag ett arbete att sköta, bara att hans arbetstider ibland är de dummaste påhittet.

Nej nu ska jag försöka ta tag i denna dagen!
Någon som har något bra filmtips till eftermiddagen/kvällen? Känns som sagt va inte som att solen kikar fram så kan lika gärna ligga i soffan med en bra film...eller varför inte denna braiga bok jag påbörjade igår...


Matvrak, äta för två?

2009-03-20 @ 18:47:05

Idag har jag varit ett riktigt matvrak ;o)


Först bortskämd med lunch på Jimmies jobb, en underbart god fisksoppa och nu på kvällen har jag slängt i mig Jimmies goda köttfärssås. Skulle han varit hemma och sett min portion skulle han nog bara gapat stort *hehe*
Haft ett enormt sug idag efter mat och godis. Men tycker jag varit duktig som stått emot att gå till ICA för att inhandla lösgodis.

Jag tycker det är så onödigt att klämma i mig sötsaker. En del säger att man ska passa på när man är gravid och man ska äta för två. Men jag håller inte med om de. De extra kilona ska ju också bort, faller inte av en automatiskt direkt. Jag vill inte streta mot dessa extra kilon man lagt på sig i all evighet, skulle ju vara skönt om man kan bli av med dom innan sommaren är slut.

Shit, jag har ju precis haft i mig ett STORT lass spagetthi & köttfärssås och nu kurrar magen igen. Vad är det som spökar. Är lillen i magen som är otroligt aktiv och tar all min energi gissar jag på. Men som jag skrev innan ska jag inte gå ivög till ICA för att inhandla gottis, får bli lite apelsin och vindruvor istället som jag har hemma. Karaktär! :o)

Bjuden på lunch

2009-03-20 @ 14:35:09Idag blev jag faktiskt bjuden på lunch av älsklingen min...
Restaurang lunch och allt är inget en gravid hungrig kvinna tackar nej till!

♥ Tusen tack min underbara ♥

Gissa Födelsedag av våran bebbe!

2009-03-20 @ 11:37:03


Är våren här?

2009-03-20 @ 09:42:19

Är det nu så att våran är här för att stanna?

Ja jag hoppas verkligen det. Sitter inne och arbetar men utanför fönstret skiner solen och det är helt vindstilla,nästan så det är lite spöklikt. Massa folk som är ute och joggar, promenerar och cyklar. Man blir så himla glad av detta väder och av att se en massa folk igen. Vart har alla hållt hus de senaste 6månaderna? Nu längtar jag efter utemöblerna så man kan slå sig ner på baksidan med en kopp kaffe i solen. Är det lite kyligt får man linda en filt om sig helt enkelt ;o)

Sprickfärdig

2009-03-19 @ 20:33:43

Usch idag har det varit en jobbig dag. Intensivt på arbetet och en sprickfärdig mage.
På bussen hem led jag av ryggont från det att jag klev på. Inte så skoj att då behöva sitta trångt på en smockfull buss i 50min. Var nästan så att jag tänkte hoppa av halvvägs,men höll  mig till jag kom in till Skanör iaf. Hoppade av nära Jimmie jobb och tog en tur in där för att säga hej.

Jobbat lite hemifrån ikväll men känner att det blir tyngre och tyngre för varje dag som går. Klockan är bara halv nio men jag är helt slut. Ska ta en sista promenad med vovven och sen blir det faktiskt sängen för min del. Tänker inte slita ut mig i onödan. Kroppen behöver all vila den kan få.

Hoppas alla ni andra har en fin dag!

Passar på att slänga in lite bilder på det som Jimmie o jag var in till stan och shoppade igår. J fick vara med och bestämma vad lillen ska ha de första dagarna och detta är resultatet av hans shopping!

   


   

♥ 32dagar kvar ♥

Solens upp- & nedgång

2009-03-19 @ 19:02:18

Bild från en underbar kvällspromenad i Skanör

Solens uppgång vid 06.40 när jag går till bussen


Förlossningsuträknare

2009-03-18 @ 08:40:05

I dag är du 35 veckor og 2 dagar gravid.

Befruktningen ägde rum omkring: 28. juli 2008
Hjärtat börjar att slå: 22. augusti 2008 ♥ (min födelsedag)
Embryot rör sig
: 15. september 2008
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 22. september 2008
Alla inre organ är färdigbildade: 22. september 2008
Risken för missfall avtar: 6. oktober 2008
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 20. oktober 2008
Fostret sväljer och kissar: 3. november 2008
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 1. december 2008
Fostret börjar att höra: 22. december 2008
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 19. januari 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 23. februari 2009
Beräknat förlossningsdatum: 20. april 2009

v.36

2009-03-17 @ 19:34:59

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 20 apr 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Usch man ser lite trött ut, men det kan jag bjuda på.

Idag hade jag min första för-värk eller vad man ska kalla det. Var ingen vanlig sammandragning utan det kom mer som mensvärk  och sen knep det tag nere i magen. Berättade detta för Jimmie så klart och han blev lite nervös. Tyckte att jag genast skulle packa BB-väskan i fall att något skulle hända inom kort. Jag har faktiskt varit duktig och tagit tag i packandet,kan inte säga att jag är klar,men det är ju mååånga dagar kvar. Lite som ska inhandlas innan jag är startklar för BB :o)

På jobb idag har dom kommenterat magen, tycker att den börjar sjunka. Precis vad jag sa till Jimmie igår men det kunde minsann inte han se. Tur att jag har många mammor på jobb som lägger märka till dessa sakerna :o)

Packa BB-Väskan

2009-03-17 @ 19:01:23

Idag fick jag order av min älskade sambo att packa BB-väskan. Tror att det är någon som börjar bli lite nervös ;o) Men snäll flickvän som man är så tar man självklart tag i saken och börjar pacla,upptäcker dock att det är en del saker som fortfarande fattas så när Jimmie är ledig nästa gång blir det till att inhandla de sista.

Tänkte att jag faktiskt skulle dela med mig av min packlista, har ni tips om något man kan skippa eller bör lägga till så skriv en kommentar!

Till mig:
*läppbalsam
*schampoo
*balsam
*tandborste
*tandkräm
*handduk
*mjukisbyxor
*kläder att åka hem i
*tofflor
*sockor (kan tydligen bli kallt om fossingarna)
*amnings BH

Övrigt:
*kamera+laddare+extra minneskort
*mobil
*dator
*kortlek, tidning/bok, Mp3
*mat+dryck

Till lillflickan:
*filt
*mössa
*strumpor
*2 body
*byxor
*tröja
*overall att åka hem i om det är kallt
*blöjor


Hmmm...har säkert glömt något eller skrivit med något man inte alls behöver...Jag har ju inte varit med om detta innan så man lyssnar/läser om alla andra. Behöver tips!

Underbar vårkväll i Skanör

2009-03-17 @ 18:47:54

Bilder tagna för bara 30minuter sedan då solen var på väg ner...så himla vackert!

vardagsrummet


barnrummet


baksidan

Vakthunden

2009-03-17 @ 18:40:32

Här är lite nya bilder på Bailey.PS.Lina - Det är denna "lilla" hund som sitter på köksbordet och spanar in förbi passerande ;o)

Vilken dag...

2009-03-17 @ 15:37:59

Ja snart är denna arbetsdag avklarad. Trodde nästan att det skulle bli en dag hemma idag också men pallrade mig iväg till stan i alla fall. Hade en kille som skulle börja hos oss idag som jag då självklart ville hjälpa igång, men när klockan var o7.5o så ringer han och meddelar att han fått annat erbjudande och inte kommer till  oss. Så typiskt! Blev faktiskt lite arg och besviken, men inget att göra åt de. Har haft o göra i alla fall kan jag lova. Att vara hemma en dag från jobb är ingen hit, trotts att jag arbetat hela dagen igår från kontoret hemma så är det en massa som ligger och väntar när man kommer in till jobb.


Bussen hem om 5o minuter, sedan ut en snabbis med Bailey och sedan på arbetandet igen. Inte många timmar kvar att arbeta in nu....men de sista ska avklaras under denna och kommande vecka för sedan går jag på "semester"


Förlossningsplan

2009-03-16 @ 12:06:30

Nu när jag ändå sitter hemma och försöker ta det lite lugnt så har jag klurat lite på både innehållet i BB-väskan och "Förlossningsplanen" Googlar runt på nätet för att finna vad som kan vara bra att ha med i planen och läser på lite om förlossnings-ställningar och bedövning. Kommit en liten bit på vägen och kanske gör ett utkast senare om vad jag skrivit. Kan ju kanske vara bra att även sitta ned och disskutera detta med Jimmie.

När jag nu sitter och skriver detta så känner jag att det är ju lätt att tänka en sak just nu, men man kanske tänker helt annorlunda sen när man kommer in och kanske har fruktansvärt ont och är trött? Jaja, öskeml måste man ju ha iaf och sen får vi se om man kan gå efter dom.

Nu är det faktiskt lunch och jag tänkte slumra en liten stund eftersom natten inte bjöd på så många timmar.

Beslut från Försäkringskassan

2009-03-16 @ 11:31:24

Fick precis ett väldigt trevligt samtal från Försäkringskassan. Det var en dam som just nu satt med mina papper i handen och skulle besluta om den sjukpenning grundade inkomsten. Hon drog upp alla papper jag skickat in och vilka inkomster vardera arbetsgivare skrivit upp. Berättade den slutliga årsinkomsten och frågade om det var vad jag hade räknat med? Den inkomst hon nämde för mig lät tom trevligare än vad jag trott så jag blev super nöjd. Kommer vekligen inte gå nöd på mig när jag blir "hemma fru" för ett tag :o)

Just nu är jag sååå lycklig och en stor sten föll när jag äntligen fick veta de slutliga. Underbart!! Nästan så man måste fira idag ;o)

♥35 dagar kvar♥

PS!Någon som vet hur man ändrar nedräkningen som jag har på sidan inför BF?Har ju fått nytt datum!


Gratis Presentkort !

2009-03-16 @ 09:58:57

 

Klicka in på Freestreet och ha chansen till en massa härliga presentkort från Nelly, Åhlens, H&M med många flera!!

Gör som jag, bli medlem NU!!

Time för frukost

2009-03-16 @ 09:51:27

Gick upp rätt tidigt idag trotts allt. Detta för att sätta fart med arbetandet. Har en hel del att göra så man kan inte ligga sjuk en hel dag inte. Gjorde de viktigaste sakerna som jag hade, tog Bailey på en promenix, men glömde bort mig själv och sitter nu med en kurrande mage. Frågan är bara om man vågar ha i sig något eller om man efter det ska få bosätta sig på toa igen? Måste nog göra ett frsök till mat iaf, kurrar riktigt bra just nu!Laddar upp en härlig sommar bild och drömmer mig bort en stund ♥

Hemsk natt

2009-03-16 @ 08:39:55

Usch jag har inte sovit många timmar inatt.
För det första så blev det ganska sent i säng då en vän var över på kvällen för att spela lite TP. Men sen när jag väl la mig i sängen så började jag må så himla illa,hade ett tryck mot halsen som gjorde att jag kände mig kvävd också. Låg länge kvar i sängen och försökte andas frisk luft men till sist så gick de inte. Bosatte mig på toaletten ett tag, upptäckt att det inte är så lätt med denna kanon kula till mage man har. Fick ge upp efter 15-20min då ingenting hände och illamåendet i alla fall ville hänga kvar. Sedan har jag bara legat i sängen och vridit och vänt på mig, svettats och frysit om vart annat. Inte kul alls och jag hoppas bara att det var något tillfälligt så man inte ska gå och bli sjuk.

Jag jobbar idag i alla fall,men sitter hemma vilket känns skönt. Inte vill man komma in och smitta alla andra heller närman mår på detta viset!

Hopas ni haft en bättre natts sömn!
Nu ska jag koka lite kaffe,ingen som hade gjort det åt mig kl.7.oo när jag klev upp ;o)

Nya skänken i hallen

2009-03-15 @ 00:08:34


Jimmie klurar på hur han ska få ihop allt :pHan fick ihop det efter några timmars klurande och snickrande...


Resultatet:

Hallen nästan färdig!

2009-03-15 @ 00:01:59

Efter en del om och men och några sura miner så blev hallen fixad ikväll.
Fattas klädhängare och lite korgar men snart kan man ju använda våran lilla "tambur".

Tusen tusen tack älskling att du gjorde allt detta åt mig!! Du är bäst!!


Före:Under:Efter:
Soooovmorgon

2009-03-14 @ 10:34:54

Sååå skönt det var att få sova ut idag. Vaknade  inte förrän klockan var 10.oo. Det är sovmorgon för mig.

Jimmie ligger kvar och snozar i sängen men snart är det nog dax för att dra upp honom också. Solen skiner och jag är lite sugen på en långpromenad med hunden. Min underbarakamera har jag också fått igång igen, så man kanske skulle ut o fota lite :o) Det var länge sen!

Äntligen fredag

2009-03-13 @ 19:28:49

Ja då var man hemkommen från jobbet ordentligt och tom hunnit inom affären och köpt lite gott och sysselsättning till kvällen. Karln jobbar så det blir jag och Baileys hemma i soffan. Ska kika på GI Jane, Blogga runt lite och läsa nya numret av "Vi föräldrar Gravid".

Jag har ett dilemma som jag vill ha hjälp med också. Det är ju så att vi valde att i våran lägenhet ha rostfri kyl/frys, spis och micro. Det har visat sig att dessa maskiner blir väldigt skitiga snabbt på utsidan pga alla händer som springer och tar i dessa. Men frågan är då hur man får det rent ordentligt? Jag har försökt mig på en hel dle olika medel men det blir bara ett flammigt resultat. Jag behöver din hjälp!!

Mobilblogg?!

2009-03-13 @ 09:06:10

Varför vill inte mobilbloggen fungera? :o(

Jag skickade ett inlägg i morse när jag satt på bussen men ännu har inget dykt upp, hemskt lång fördröjning måste jag säga. Någon som själv upplevt detta? Måste man lägga med en bild när man mobilbloggar? Skickade ett vanligt MMS utan bild men inget kommer fram. Får väl ha is i magen och se om de dyker upp senare.


Lillens rum ♥

2009-03-12 @ 21:28:41


Amanda

2009-03-12 @ 21:04:39

Amanda

Namnsdag 26:e Oktober 

Plats på namntoppen 2008: 15

Amanda är ett kvinnonamn med latinskt ursprung med betydelsen den älskvärda, ordagrant "hon som bör älskas".

Namnet är mycket typiskt för nittiotalister då namnet i mitten av 1990-talet var det det näst vanligaste dopnamnet för flickor, populariteten har nu avtagit, även om det fortfarande är vanligt. 31 december 2005 fanns det totalt 29 259 personer i Sverige med namnet, varav 19 286 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1069 flickor namnet, varav 686 fick det som tilltalsnamn.


Bild till "ElaBelaBus"

2009-03-12 @ 20:59:01Skötbordet från IKEA, 599:-

Bilbarnstolen på plats

2009-03-12 @ 20:54:19Jimmies mobil tar verkligen inte de bästa bilderna, men hur som helst så är nu bilbarnstolen på plats!!

Ännu en gång tusen tack till svärföräldrarna ♥

Nedräkningen börjar!!

2009-03-12 @ 20:36:29

♥ Idag börjar nedräkningen!! ♥

Du är på dag 241 av 280. (86,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 20 apr 2009
Du har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nu kan egentligen våran lilla flicka få för sig att komma när som helst. Och det är vi berädda på också att hon kan. Huvudet är fixerat men lite ruckbart,men inget att oroa sig för,vända sig kommer hon  inte göra. Hon ligger bra och snart tar hon fart ut!! Fick höra av våran BM idag att långa tjejer brukar ha lite lättare för födseln,så håller tummarna att jag passar in i den kategorin! Inte alls orolig utan tar det som de kommer,men självklart vill man ha en så smidig födsel som möjligt.

BB-väskan ska packas till helgen och inom kort ska vi till Ystad för att kolla in BB/Förlossningen. Man vill ju inte åka vilse när det väl är dax. Jimmie börjar bli lite nervös och tycker nog att det är lite läskigt att han ska behöva köra med mig sittandes bredvid och med värkar. Vi får väl hoppas att mor och far kommit till dess så vi kan få skjuts istället. Men om Jimmie får gissa så kommer Amanda titta ut den 11april och då har han inget annat val än att köra dom milen som det är till Ystad.

Nej nu ska jag sätta mig ner och börja klura på en förlossningsplan och vad som behövs packas i BB väskan. Har ni några tips till packningen så skriv genast, man är ju ny på detta :o)Att åka hem i?!

BM besök ♥

2009-03-12 @ 20:21:47

V.35 (34+2)

Vikt: 77.2kilo (ökning på 12.5kilo sen start)
SF mått: 31
Hb: 134
Blodtryck: 110/70
Fosterljud: 138 slag/min

Precis som jag trodde så har jag gått upp en hel del sedan sista BM besöket,aptiten har varit enorm på sistone. Men fortfarande nöjd med den ökningen som är. Har 5veckor kvar dock så lite till lär man ju lägga på sig. SF måttet är precis enligt våran kurva så hon växer som hon ska också.Detta är en liten present från Jimmie till sin lilla tös som snart kikar ut! Så himla söta!Älskar Dig Jimmie <3

2009-03-12 @ 12:59:51


Vad händer idag?

2009-03-12 @ 10:57:32

* Jobb mellan 8.00-15.00
* BM besök 15.30
* Inhandling av bilbarnstol
* Shopping på IKEA


Fullspäckat!! Hoppas nu bara att dom har hemma det vi ska ha på IKEA. Sist fann vi ingenting :o(

Ska bli spännande att träffa BM igen. Se hur mina värden ligger, speciellt järn eftersom det varit lågt. Alltid lika kul att lyssna på lillens hjärta och sedan kolla vikten, Hjälp!!

Kvällsarbete

2009-03-11 @ 19:39:31

Idag blir det åter igen kvällsarbete.. Snälla Jimmie hjälpte mig igår med lite import av kontakter till excel..men idag får jag klara mig själv och suttit nu i 1timme ungefär, undrar om man ska kämpa på 1timme till och sedan kanske försöka hinna med och se matchen.
Matchen ingen kan missa ikväll...Zlatan möter Ronaldo..Håller tummarna hårt för Zlatan. Hoppas Jimmie får sluta tidigare så vi kan åka iväg och se den..

Nu ska jag ta tag i arbetandet igen!!

Ska magen spricka?!

2009-03-11 @ 15:28:02

Hjälp det känns verkligen som att magen min ska spricka idag....

Tror att lillen börjar längta ut, massa buffande. Absolut inga små söta sparkar längre utan det är mer försök till "utbrott" eller hur man säger :o) Jobbigt att känna sig så himla klumpig bara. Idag har varit en dag med mycket svettningar och andfåddhet. Knyta skorna kan man glömma nu, dax att köpa ett par tofflor. Längtar faktiskt efter att få gå hemma nu. Bara loda runt i mjukisar hela dagarna. Inga kläder passar ju längre och inge skoj att kaste ut en massa riksdaler på något man bara kan använda 5veckor.

Nej nu får jag bita ihop o fixa de sista timmarna på jobbet....

v.35

2009-03-11 @ 10:23:32

Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

fetal development at 35 weeks
Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa - bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.
V.35....Shit så tiden springer iväg. Nu är du ju nästan färdigbakad lillen. Nu får du snart ta och kika ut :)
Både jag och pappa din är fruktansvärt nyfikna på vem du är, hur du ser ut, vem kommer du vara lik? Min eller Jimmies Mun, Näsa, Ögon, Öron... Så nyfikna!!
♥ ♥ ♥

Sarisen kommer med lunch

2009-03-09 @ 12:10:04

Så gulligt..man har ju verkligen världens bästaste kompis i Sara. Hon kommer hit inrusande i lokalerna och
hojtar till
- "Vad ska du ha för pasta?"
Kontrar snabbt
-"Bolognese"

Sara nickar och rusar iväg för att inhandla lunch!!

Tusen tack gumsan! Du är ju bäst! Hur skulle en gravid kvinna utan lunch med på arbetet ha klarat sig utan dig? ;)

Ny vecka = Nya utmaningar

2009-03-09 @ 11:07:51

Ny vecka och fullt med nya utmaningar. Hela veckan är verkligen uppbokad både på arbetet och privat.

Måndag:
08.00 Telefon Intro
10.00 Intervju
11.00 Intervju
17.00 Föräldrarutbildning Träff 1

Tisdag:
13.00 Intro (på kontoret)
13.00 Telefon Intro

Onsdag:
Massage 8.15 *underbart*

Torsdag:
15.30 BM Rutinkontroll

Händer en himla massa och jag har även arbete att ta med mig hem om kvällarna. Kan inte förstå att det nu bara är 3veckor kvar på arbetet. Sedan ska man loda runt lite hemma innan lillen kommer till världen.

Ingen lunch med idag då gårdagskvällen blev fullspäckad med både Burlövcenter, IKEA, tvätt av bil och middag på Lilla Torg. Men som tur va kommer Sarisen in en sväng under lunch och vi åker iväg och handlar. Jalla, jalla....mycket att stå i!

Bortamatch...

2009-03-08 @ 11:44:30

Ja det ser ut att bli bortamatch några nätter nu...Tur att man har världens bästaste vänner som ställer upp :)

Sen kikade jag precis på biljett till Uppsala..man kanske skulle åka upp o säga hej till dom? Ta sista chansen att flyga upp? Det är ju så sjukt billigt när man fortfarande räknas som ungdom. Tur att man kan ta arbetet med sig vart man än åker. Måste bara växla några ord med chefen, inte alls säkert att det går men skulle vara sååå underbart!!

Uppsala here i come!!

Ingen shopping :(

2009-03-08 @ 11:21:22

Upp tidigt och gjorde mig iordning. Idag var det äntligen dax för att shoppa lite nya möbler och Bilbarnstol. Man får ju passa på när J är ledig för annars kommer jag ingenstans. Ut med Bailey och hoppa in i bilen....men det blev iaf inget. Vet inte hur jag ska lösa detta för vi behöver verkligen komma iväg och handla och jag kan ju inte göra det själv. F*n att man bor på landet ibland alltså....

Sitter mest irriterad just nu i soffan över att inget blev gjort. Jag har dessutom bestämt tid med en tjej inne i stan för att köpa en fotölj jag hittade på "blocket" men de kan jag ju inte heller göra. Ska jag kånka den på bussen?

Nej nu ska jag sluta sura till er goa läsare som följer mig/oss varje dag. Men idag är hur som helst en piss-dag. Inget är som det borde...och frågan är om det blir de...

Domningar

2009-03-07 @ 19:08:21

Jag har börjat få som små domningar i magen. Det är mestadels upptill där moderkakan sitter, men flyttar lite på sig neråt ibland. Jag antar att detta inte är någon fara men aldrig hört om att man kan drabbas av detta. Är hur som helst en obehaglig känsla...

Lördag igen...

2009-03-07 @ 16:00:05

Jahaja, då var det helg och lördag igen.

Som vanligt har förmiddagen gått åt till att städa och plocka undan.
Börjar bli ordning på alla saker här hemma nu i alla fall,tror jag. Det som fattas nu är ju lite mer möbler och annan inredning. Men ser ut som att vi i morgon tar oss en tripp till IKEA för att inhandla en del. Man kan ju inte ta allt på engång utan får ta en sak i taget. Kommit fram till vilken byrå vi ska ha i "hallen". men börjat vela på hur vi ska ha det i köket. La tidigare in lite stolar jag ville ha hjälp med men verkar som att det blir något helt annat nu :o)

Köket vårat går som känt i valnöt/vitt och vi funderar då på ett svart bord och svart/grå/vita stolar... Någon som har tips?

Ensam hemma ikväll, Jimmie jobbar som vanligt och troligen blir det riktigt sent ikväll då dom hade mycket att göra. Men ingen fara, jag har bunkrat upp med godis och film. Får se hur länge jag orkar vara uppe men  lutar åt att kika på "John Tucker Must Die".  Lagom för en ensam lördagskväll i soffan.

Nu ska jag kika vidare på lite inredning, lägger in lite bilder när jag hittat något intressant. Alltid kul att höra eran kommentar! Tjing så länge ♥

v.34

2009-03-06 @ 09:10:19

Du är på dag 234 av 280. (83,6%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 2 fulla dagar (v33+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 apr 2009
Du har 46 dagar kvar till beräknad förlossning.

   

Länge sen jag uppdaterade med en bild på magen...
Tusen tack...

2009-03-06 @ 08:27:56

Världens bästaste svärföräldrar ;o) Världens bästaste Ammis o Kjelle.

Fick ett samtal härom kvällen från minkära svärmor/Amandas blivande farmor. Inte så ofta man ser hennes mobilnr dyka upp på skärmen så första tanken var att någonting hade hänt. Men allt var lugnt och det hon ville ha sagt var att hon läst här på bloggen om att vi kikar på bilbarnstol och att dom gärna ville ge oss/Amanda detta i present. Sååå glad jag blev, sista stora inköpet och sedan är allt fixat. Så snällt!!!

Men tyvärr blir det ingen BeSafe som vi kikade på och som Jimmies kollega kunde fixa billigt åt oss, verkar aldrig få fatt i säljaren. Vi vill inte dra ut på det mer eftersom man vet aldrig när lilltjejen behagar att titta ut, så idag ska jag ringa och beställa Acta Graco stolen istället!


Tröttare o tröttare...

2009-03-05 @ 18:40:25

Ikväll sitter jag åter igen och arbetar hemifrån. Är det sista på ett projekt jag haft igång under väldigt lång tid. Varit skönt att jobba in lite timmar men nu känns det samtidigt att det ska bli ganska skönt att vara fri om kvällarna.
Tröttheten smyger på mer och mer för varje dag och det känns som att jag sover fler och fler timmar för varje natt men är lika trött för det. Men det hör väl till antar jag. Bebisen tar mycket energi nu när hon växer och jag blir klumpigare och tyngre hela tiden vilket självfallet även gör sitt.

Ska jobba vidare 1timme tänkte jag, sedan blir det promenix med hunden och sängen med en bra bok!

Tillväxt UL 3/4

2009-03-04 @ 21:09:43

Oki, nu kommer en liten rapport om vad som hände igår egentligen. Var på tillväxt UL som vi i skånelän har turen att få göra, är nog enda kommun i Sverige som får två UL?!

Bebisen har blivit riktigt stor så man kunde inte få se någon helkroppsbild, men huvudet på en bild, benen på en annan och så mage me hjärta o njurar på en tredje. Barnmorskan sa att allt såg fint ut. Man kollar alla kamrarna på hjärtat så dom ser fina ut, magsäcken, njurar. Sedan mätte hon huvud, bröstkorg och lårben. Detta för att kunna få ut en ungefärlig vikt på bebisen. Även fast mitt SF mått är lite under det "normala" så växer bebisen på ordentligt och i viktkurvan låg hon tom lite lite över det normala.Kan gissa att det är riktigt trångt i magen just nu.

Jag hade ju också börjat vela lite angående könet. Var inställd på att dom nu skulle komma o säga att det är en kille istället. Lika bra att vara förberedd på detta tänkte jag. Men det syntes väldigt klart och tydligt att det är en liten flicka som vi väntar i familjen. Så himla glad jag blev, var ju så inställd på detta och beskedet om att det skulle vara en pojkedå helt plötsligt hade nog varit lite svårt att smälta. Men lika glad hade jag ju såklart blivit för de.

Kunde tyvärr inte få några riktigt tydliga bilder på ansiktet som jag kan visa upp. Hon låg riktigt bra med ena armen för och skuggade allt. Kunde däremot se att hon lågoch svalde fostervatten.

Verkade ha det riktigt bra i magen den lilla gotte grisen.

Flyttad med BF från den 21april till den 20april.


Huvud: 84mm
Bröstkorg: 96mm
Lårben: 66mm
Nuvarande vikt: 2221gram
Beräknad födelse vikt: 3500gram
Fosterläge: HUVUD rygg vänster

Snabb uppdatering...

2009-03-04 @ 16:20:44

Uppdaterar er väldigt snabbt då jag idag haft fullt upp.

Var på tillväxt UL igår och allt var bra (berättar mer ikväll) och ikväll ska jag iväg med världens bästa Sara på en romatisk middag på "Gästis".

Som sagt va kikar jag in senare ikväll och berättar mera. Går in i v.34 idag och ska även försöka uppdatera med lite bilder. Enligt UL igår blev vi flyttade en hel dag :o) Från den 21April till den 20April. Kanske att det blir ett påsk-barn som Jimmie tror. Jag håller dock fast vid ett Maj-barn.

Tjing så länge...I'll be back...

Tävla om kramizar!

2009-03-03 @ 10:48:37Jag är med och tävlar om ett presentkort på 200kr från Björnkramizar hos Zasata.
Kom med och tävla du också! Tävlingen avslutas 14Mars.

Tävling!

2009-03-03 @ 09:26:49


Jag vill ju verkligen ha lite väggord hemma ;o)

Jag tävlar om ett valfritt väggord från Unikdekor i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Tävling!!

2009-03-03 @ 09:20:30


Denna tävling kunde jag bara inte missa!!
Tävling hos Esth, i samarbete med Unik dekor!

Tävlingen avslutas den 8 mars.

Bilbarnstol...igen...

2009-03-02 @ 17:04:13

Ska man kanske slå till på denna istället?
BeSafe Izi SleepJimmie fick ett bra erbjudande genom en arbetskamrat och enligt min bror som har den så är den riktigt bra. En bilbarnstol kostar en hel del pengar,värt varenda krona när det handlar om ens skatt, men kan man få det lite billigare så ska man ju slå till.....eller?

Jobba jobba jobba

2009-03-02 @ 16:46:46

Det är måndag, jag var borta i fredags och ytterligare en månad har klarats av. Detta betyder en MASSA arbete på jobbet med redovisningar,fakturering osv. Så idag blir det till att sitta över en stund. Och när jag sedan kommer hem så väntar ännu mera arbete. Jobbar som ni kanske känner till lite extra på kvällarna också så blir nog att jag ringer fram till 20.30 ikväll....Bra att jag kan jobba in mina timmar, vill inte gå på mammaledighet med en massa minus i bagaget.

Nej nu ska jag ta ytterligare ett ryck, några fler redovisningar som ska iväg och sedan bär det av hemmåt. Där förhoppningsvis middagen står serverad när man kommer ;o)

Frukost

2009-03-01 @ 12:29:35Frukosten blev väldigt sen idag...men inte för att jag tagt sovmorgon...nej nej..
Jag har redan hunnit vara ute på en långpromenad med Bailey, handlat färska frallor på ICA och städat hela undervåningen riktigt ordentligt. Tycker jag varit super duktig :o) Men nu var jag väl förtjänt en frukost med fralla,skinka,juice och varm choklad!!

Vad har dagen annars att erbjuda? Ja du den som visste de. Andra halvan kom hem 7 i morse och ligger fortfarande i sängen. Dock har vi en massa vi skulle behöva göra. Tex. Handla, Tvätta bilen, Ta ut Bailey på en lång promenad.......

Får väl se vad som händer...nu ska jag njuta vidare av min frukost...

RSS 2.0