Rena Rama Sjukstugan...

2008-10-29 @ 14:23:55

En efter en trillar iväg från jobbet med olika åkommor. Det är migrän, illamående och halsont, tom. chefen har gått och blivit riktigt sjuk, det hör absolut inte till vanligheterna.


Men vi är 6starka kämpar på jobbet som försöker styra upp allt och jobba ikapp för alla andra. Men börjar inte folk komma tillbaka snart blir jag gråhårig av allt man måste pussla ihop. Så många kunder man lovat saker som man nu helt plötsligt inte längre kan hålla, så tråkigt besked att behöva komma med. Idag har jag suttit 30min i telefon bara för att ringa runt till kunder och omboka/avboka möten och berätta att vi är sjuka och måste skjuta på aktiviteterna.


Och vet ni vad det värsta utav allt är? Att jag själv börjar känna av lite lätt halsont. INTE bra.

Ska ta mig en kopp varmt The till fikat och sedan försöka och tänka på någonting annat. Idag är det ju shopping som gäller efter jobbet. Jag och min kära kollega Camilla ska ner och göra stan osäker för en kväll. Får se vad jag kommer hem med, mer info följer....

Förlossningsuträknare

2008-10-26 @ 14:45:47Kikade in hos www.attvaragraviiid.blogg.se och hittade en länk till lite rolig fakta om fostrets utveckling och graviditetens gång. Om man nu går efter det BF datum jag fått innan rutin Ultraljudet.
Kommer med närmre info efter den 14e november.....

I dag är du 16 veckor og 3 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:17. juli 2008
Hjärtat börjar att slå:11. augusti 2008
Embryot rör sig:4. september 2008
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:11. september 2008
Alla inre organ är färdigbildade:11. september 2008
Risken för missfall avtar:25. september 2008
Illamåendet avtar för de flesta:2. oktober 2008
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):9. oktober 2008
Fostret sväljer och kissar:23. oktober 2008
Ungefärlig tid för ultraljud:30. oktober 2008
Du kan känna fostrets rörelser:6. november 2008
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:20. november 2008
Fostret börjar att höra:11. december 2008
Nio av tio barn överlever om de föds nu:8. januari 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:12. februari 2009
Beräknat förlossningsdatum:11. april 2009v.17

2008-10-25 @ 16:59:46

Idag går jag in i graviditetsvecka 17. Mycket som händer ny med kroppen och magen.

Igår tror jag faktiskt även att jag kände första lilla rörelsen i magen. Hade varit full rulle under hela dagen coh klockan blev mycket innan jag kröp till sängs. När jag la mig ner och slapnade av ordentligt kände jag ett litet pirrande-kittlande från under naveln. Hoppas så på att det var lilla bebben som rörde lite på sig. Var nog trött på allt oväsen som har först här hemma under senaste dagarna.

Något som är väldigt positivt är också at jag fått tillbaka hungern. Inte kunnat äta speciellt mycket fram till nu men nu går jag och äter mest hela tiden. Sugen jämt :) Läste att detta beror på att barnet samlar på sig mera fett för att kunna reglera kroppstemperaturen.

Magen växer o jcg tänkte lägga in en liten bild så ni får se hur jag ser ut idag. Tycker mest att man känner sig som en liten tjockis men samtidigt njuter jag såå mycket och älskar min lilla mage över allt annat.

                     

Dagdrömmer

2008-10-23 @ 14:28:24

Idag har jag varit en riktig dagdrömmare.

Har jag flugit iväg till varmare bräddgrader och legat på en kritvit strand under strålande solsken, sedan tagit mig till London för lite jul shopping i snöovädret och nu sist flaxade jag iväg till en ny lägenhet med helt ny inredning.


Skönt att man kan leva på drömmar länge. Kan sitta på nätet och kika in på någon härlig rese sida och låtsas för en sekund att jag ska iväg. Drömmer om att få inreda ett nytt hem och kikar på IKEA, Jotex, ILVA, Bolaget och alla dom andra inredningsbutikerna. Älskar att få drömma för en sekund.


Nu ska jag drömma mig vidare....

Glucos-belastning på Capio

2008-10-22 @ 19:00:36

Eftersom min kära mor hade så kallat "Graviditets diabetes" när jag kom till, vill min barnmorska nu kontrollera mig extra noga. I vanliga fall gör man en glukosbelastning kring vecka 28 men jag var påkontroll redan nu i v16.

Jimmie var självklart med, han vill finnas vid våran sida hela tiden*såå sött* Klev upp vid 7 för att infinna mig på Capio redan vid 08.00 för "frukost". "Frukosten" bestod av ett stort glas socker med i stort sett bara en massa socker egentligen och sedan vilda jag i två timmar för att se om kroppen kunde ta hand om allt detta på ett normalt sett.
Mitt värde hamnade på 6,7 och enligt Anne var detta ett bra värde. Nu kan man pusta ut ett tag till och hoppas på att man ska slippa gå som min mamma under sin graviditet.


v.5-15 av min graviditet

2008-10-20 @ 21:27:41

V.5
Slutade med p-piller den 3Juli för vi tyckte att det var dax att försöka få barn. Men vips så visade stickan plus och det var bara för bra för att vara sant  ♥

Tog mig som sagt 4-5 tester innan jag verkligen insåg att jag skulle bli mamma och Jimmie skulle bli pappa. Känslan var otrolig och glädjen var enorm. Var nu mest jobbigt att försöka hålla tyst till alla andra. Jag berättade den lilla hemlisen dock för en nära vän, och det var min älskade Carolin.


V.6
Malmöfestivalen är i full gång och vi har faktiskt varit ner en sväng. Försöker hålla humöret uppe men ett hemskt illamående har börjat komma. Man ser alla glada mäniskor som sitter ute i sen sommaren och dricker sin öl. Själv går man mest runt och små ler över det otroliga som händer inuti ens kropp.
Väntar fortfarande med at berätta för familjen, blir nog tyst fram till iaf v12. Hoppas bara man kan dölja det så länge, tycker redan magen putar lite :) Men mest känner jag mig tjock och jeansen får jag inte på mig ordentligt längre.


V.9
Ena stunden är man glad, andra stunden ledsen och sedan arg. Humöret gör som de själv vill med en. Kan kikapå en film på tv och börja gråta för ingenting. Hormonerna börjar leka en ett spratt.
En massa tankar i huvudet:
* Är jag/vi redo för att skaffa barn?
* Vad händer med friheten?
* Hur kommer familj och vänner reagera?
* Kommer vi kunna resa och festa eller är allt över?
*Kommer det vara vi två för resten av våra liv?

Ja en massa tankar snurrar i huvudet just nu, antar dom hör till. Är ju ingen liten förändring i livet att skaffa barn.
9veckor har redan gått och det känns som enevighet bland. Vi ska till barnmorskan i Limhamn i morgon och då kanske allt känns mer verkligen för just nu känns allt bara som en dröm. Hoppas på att få en tid för inskrivning och då även kanske bild bevis på att det finns en kotte i magen.

VUL skedde den 10sept på CityKliniken i Malmö. Kotten var 15-16mm stor och hade ett hjärta som pickade på bra. Fick även bild bevis med oss hem. Är sååå lycklig idag. Jobbigt att behöva dölja lyckan för alla på jobbet.


V.10
Illamående, illamående och ännu mer illamående.
Just nu kännns det inte alls kul. Mår illa på morgonen, mår illa på dagen, mår illa på kvällen och mår illa på natten. Jag försöker med allt folk säger att man ska. Ingefära, kex vid sängkanten innan man kliver upp osv. Men det enda som fungerar för mig är att leva på åksjuke tabletter. För första gången har jag även denna veckan behövt gå hem från jobbet pga detta jobbiga tilstånd jag befinner mig i just nu.

Jimmie får ta mycket klagande från mig just nu och måste säga att han är riktigt duktig som är så medlidande och snäll. Hjälper en med allt tänkbarn och egentligen borde jag känna mig som en prinsessa, men med tanke å illamåendet så är det inte så lätt.

Jimmie har kommit med förta namnförslaget på en kille. Han tycker att det ska bli en Lukas, själv så ha rjag en dröm om en son vid namnet Liam. Vi får slåss om saken :)


V.11
Nu fick jag även reda på att Carolin ska bli mamma. Super skoj att en så nära vän ska bli mamma i samma sväng som jag. Har man någon att köra barnvagns race med i sommar. Bara att hålla tummarna att allt går vägen för os båda. Man kan ju aldrig vara för säker, men tycker att det är viktigt att tänka possitivt.

Berättade idag för mamma o pappa att dom ska bli mormor och morfar i April komande år. Dom blev super glada och deras reaktion gjorde mig ännu gladare. Känns skönt att få ha berättat för någon nu. Jimmie väntar dock med att säga något ett tag till. Han vill säga det öga motöga och det hade kanske jag också helst velat men med tanke på att jag mått så dåligt ville jag att mamma skulle veta så man hade någon att prata med när det är som värst.

Även berättat för chefen på jobbet. Det var det jobbigaste jag varit med om på länge men var samtidigt en lättnad. Tycker bara att det är så jobbigt att meddela att man kommer vara borta under en period. Jag vill ju inte vara borta. Trivs super bra på jobbet men familjen och barn betyder mer just nu. Det är en dröm somgår i uppfyllelse och går före allt annat just nu.

Tuttarna sväller, magen växer och finnar har man fått överallt. Allt som hör till en vanlig graviditet. Nu ser man inte längre bara tjock ut utan nu börjar magen få form och bli riktigt mysig.


V.12-14
Illamåendet är så gott som över och jag börjar mest känna mig som en stolt gravid kvinna.

Jimmie har berättat för familjen och alas reaktion var väldigt bra. Var somatt få beskedet igen om att man var gravid närman fick se blivande farmor springa runt och stolt visa upp bilderna på kotten för alla på jobbet. 


V.15
Vi har nu varit på inskrivning hos barnmorskan Anne på City Kliniken. Var en massa information och vi fick även med oss en hel del hem. Tog tester och vägde mig för att ha ett utgångsvärde.
Vikt: 65kg
Blodtryck: 120/60
Järnvärde: 18  

Eftersom jag har lågt järnvärde ska jag nu äta 200mg järn extra i form av tabletter, Niferex. Det låga blodtrycket bidrar också till den yrsel som jag känner kommer och går numera. Illamåendet är så gott som borta men har en hemsk yrsel, speciellt på mornarna. Eftersom min kära mor fick graviditetsdiabetes när jag var i magen så vill dom göra en extra Glukos belastning på mig. Så redan den 21oktober sk ajag in igen för att se så att allt fungerar i kroppen som det ska.

Första UL görs på Cura Kliniken i Malmö den 14november *längtar sååå*


Måndagen den 11 Augusti 2008

2008-10-18 @ 16:14:03

Denna dag kommer no galltid vara vldigt speciell för oss i familjen.
Efter många grav.test fram och tillbaka trodde jag att det inte hade blivit något.
Men efter många turer fram och tillbaka så visade till sist provet positivt :)

Måndagen den 11augusti 2008 var den dagen då vi fick veta att vi skulle bli en till i våran familj!!

                                                

Känsorna man kände då var både glädje, oro och lycka. Allt blandat i en enda röra.
Är världens lyckligaste tjej i alla fall som har en kille som bryr sig så himla mycket om mig.
Det leendet och de ögonen Jimmie gav när jag meddelade att han skulle bli pappa var fantastiska.
Sitter som fastklistrade på min ögonhinna och är ett underbart minne.

Nu är det många veckors väntan och  många veckors hopp fram till den dagen kotten vill kika ut!!

Fredag = Stress

2008-10-17 @ 12:04:17


Varför
känner jag mig alltid som mest stressad på fredagar?

Är det inte då man egentligen borde börja koppla av inför helgen?

Min kropp har nog missförstått det hela helt enkelt och jag känner mig helt snurrig för jag ska hinna med så mycket på jobb innan jag kan gå hem.


Underbart är i alla fall

  • Att solen skiner ute
  • Det blir tårta till eftermiddags fikat,
  • Jag får en ros med mig hem (fått av en kund).


Svar på en fråga jag fått från en läsare!

Fråga: Är ni Gifta? Med tanke på efternamnet i bloggen?
Svar: Nej vi är inte gifta. Men redan bestämt att våran lilla kotte ska få Jimmies efternamn.

Vilka är vi i Familjen Berglund?

2008-10-16 @ 21:52:13

Jimmie "Ree"  Berglund -84

Född och uppvuxen i Uppsala

Studerat till Undersköterska men jobbar idag som servitör på en "fine dine" restaurang.

På den lilla fritid han har så vill han helst ut o resan, tex. till ställen så som Thailand och Egypten där det finns bra dyk vatten. Har även ett stort brinnande intresse för vin och film.


Marie Andersson -84

Även hon född och uppvuxen i Uppsala

Studerade ekonomi på gymnasiet men sitter idag som projektkoordinator på ett säljföretag.

Försökte sig på att ta dyk cert. i november -08 men blev aldrig klar så drömmen finns fortfarande. Gillar att fota. Skulle gärna vilja resa till andra delar av världens och utforska. Har även ett brinnande intresse för träning trotts att detta ligger något på is då magen just nu bara växer och blir större och större.


Bailey -05

Dobermann tik från Spanien som flyttade till Sverige -06/-07

Vi i familjen Berglund har delad vårdnad om hunden ihop med Maries föräldrar.

Älskar att bada och springa efter stenar. Riktig vakthund som tyr sig starkt till mannen i huset.


"Kotten" -09

Familjen väntar till ökning under år 2009. Som det ser ut idag kommer det lilla miraklet att titta ut i början av April men det kan hända mycket fram till dess.

Blir det en flicka kommer hon troligen heta Amanda och blir det en pojke så blir det Liam.


RSS 2.0