Sista natten på Smedmästarebyn

2009-01-29 @ 22:30:40

Jahaja, då var det snart dax för sista natten i Annestad och på Smedmästarebyn. Kan inte påstå att det känns speciellt ledsamt, utan det känns mer lättande. Äntligen kommer vi till ett lite större ställe med egen trädgård, nära till havet och lugnet. Ser fram emot morgondagen otroligt mycket.

Precis kommit hem från Skanör efter att ha varit ner för att möta upp köket som kom. Var en riktigt bussig chaufför som tom hjälpte till och bar in varorna. Var inte speciellt mycket men var ju en del tunga och bökiga saker. Nu är det på plats iaf och i morgon kan dom sätta fart och sätta ihop allt. Dock visade det sig att diskhon inte har kommit men den saken ska undersökas i morgon och tills vi fått den får vi ta vatten från toan nere. Vi ska nog överleva.

Morgondagen kommer starta redan vid 09.00. Då är det dax att få i sig lite frukost för att orka med hela dagen. Släpet ska hämtas 09.30 och sedan måste vi in på någon affär för att köpa städ saker. Det är ju självklart fullt med damm och skit på nya stället efter renoveringen. Men jag ska ta ett ryck på ovanvåningen i morgon så vi kan ställa in sängen och andra saker i sovrummet. Sen får vi stänga dörrn ordentligt så de inte kommer in mer damm och skit där.

Gick en liten rundvandring ikväll för att kolla badrummen, målningen och golven. Blir verkligen super duper fint. Men ska man ha något att klaga på så var det väl att spegelt på ovanvåningen sitter alldeles för högt upp i jämförelse med handfatet. Man får inte vara kortare än 165 om man ska se sig själv där. Är synd tycker jag och i morgon ska jag se om den går att flytta ner 5-10cm. Och jag ska ABSOLUT vara med innan dom sätter upp spegeln där nere. Badrummet där nere är trotts allt "the master bathroom" och där ska allt vara perfekt!!

Dags att krypa ner så man kan samla krafter till morgondagen...Troligen inget internet på plats förrän efter helgen men håll till godo ;)

Köket kommer...

2009-01-29 @ 19:17:14

Nu blev det lite brådis helt plötsligt.


Fick precis veta att köket är på väg från Ballingslöv hem till oss i Skanör.

Uppstod genast ett problem eftersom ingen är på plats och jag kan ju inte åka ner för att bära en massa saker. Vad hade man då gjort utan världens bästa grannar? Då hade man inte kommit nån vart. Jag fick med mig underbara Ferdi och Malin som hjälper mig med köket så de kommer in ikväll och kan bli uppsatt i morgon. Som tack för allt får man ju bjuda på en smaskig pizza på Santa Lucia ;)

En liten bild på köket i fredags förra veckan
I morgon kan ni förhoppningsvis få se en bild på hur det kommer bli ;)

v.29

2009-01-28 @ 20:56:22

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 apr 2009
Du har 83 dagar kvar till förlossning.

Nu är det "bara" 83dagar kvar till lillen är beräknad, 2dagar kvar till flytt, 9dagar kvar till jag får träffa underbara Alva, 6dagar kvar till Jimmie börjar sommelier utbildningen, 62dagar kvar till mammaledighet, 81dagar kvar till mamma och pappa kommer hem.

Var till BM igår och allt var bra. Har däremot tyvärr nu drabbats av en hel del sammandragningar. Det har nu hållt i sig sedan i måndags från och till och jag har varit lite orolig. Men troligen är detta ett teckan på den stress jag känner av. Det är flytt på gång och allt är inte klart i huset till fredag då vi ska vara på plats, Det är också väldigt mycket att göra på jobbet så man kan aldrig slappna av. Men nu är klockan 21.00 och jag tänkte faktiskt krypa ner för att lillen ska få lite lugn och ro och för att jag  ska försöka varva ner.


Rutinkontroll v.28

2009-01-27 @ 21:11:00

Idag kl.08.00 var jag och Jimmie till Capio för att träffa våran barnmorska Anne. Det var dags för en rutinkontroll och att åter igen göra en glukosbelastning. Glukosbelastningen är inte det trevligaste riktigt. Man ska komma på fastande mage och sedan hälla i sig ett helt glas med sockerlösning *usch* Illamåendet kommer smygandes måste jag erkänna. Vi satt 2timmar inne i ett eget rum och läste tidningar för fullt för att få tiden att gå lite fortare.

Efter denna pers var det dax för kontroll av värdet på glukosen, hb, blodtryck,vikt och lyssna på hjärtat. Allt är bara bra och krabaten lever loppan i magen. När BM satte på högtalaren för att vi skulle få höra hjärtat så började hon dansa runt i magen. Man verkligen såg hur hon flyttade omkring :)Bebisens hjärtslag
: 145slag/min

Min vikt: 71.7kilo (+6,7kilo)

Blodtryck: 100/60

HB: 116
SF-mått: 26
Glukos: 6.2 / 6.4Alla proverna var bra och nu är det tom dax att boka tid för nästa UL som ska ske 1mars *längtar*


Jimmie fyndar

2009-01-26 @ 21:57:51

Idag efter jobbet bar det av till CC Höganäs Kakel och GolvPoolen för att bestämma kakel till köket. Är inte det lättaste med tidspress kan vi ju verkligen konstatera. Sitter nu och kolla in www.styleroom.se för att få lite inspiration men ögonen är trötta så får nog bli de vi kollat  på. Lutar mot svart skiffer, stora plattor som är 300x600. Blir säkert bra.

Efter att ha sprungit fram och tillbaka på Golvpoolen så åkte vi till IKEA. Var faktiskt Jimmies förslag och jag tvekade ju inte direkt. Sprang runt och hittade både det ena och de andra. Inga stora grejer men ni vet, det där man alltid kommer därifrån med. Ljushållare,muggar,sängöverkast. När vi närmade oss kassorna tyckte Jimmie vi skulle kika på "Fynd". Inte min starka sida. Hatar allt som har med fynd och REA att göra egentligen. Men jag följde snällt med. Vilket jag just nu sitter och är riktigt glad över. Vi har kikat på ett skrivbord som heter JONAS och detta stod ju såklart i fyndhörnan. Priset var nedsatt från 1295:- till 790:-. Kanoners tänkte vi båda två och ville slå till. Jimmie lyckades dock pruta ner det hela till bara 445:-. Med två riiiiktigt stora leenden lämnade vi IKEA med detta fynd.

Tack älsklingen min!! SKa nog lyssna mer på dina förslag i framtiden ;-)

Puss Puss


Inhandlat/vill ha till bebben

2009-01-25 @ 14:53:50

I lördags var vi iväg och köpte de efterlängtade skötbordet. Vi har letat som galningar på blocket men alltid haft sån otur att de inte funnits kvar när vi ringt. Men i helgen var turen på våran sida och nu äger vi detta fina bord!Detta är saker som vi vill ha:

         

"Bara" 86 dagar kvar

2009-01-25 @ 14:34:34

Varför får man sendrag under graviditeten? Någon som läser detta som vet?

Jag har vaknat upp om nätterna pga sendrag men då bara strätat emot med foten och det har gått över. Men igår kväll när jag låg i soffan och tittade på TV fick jag en så hemsk sendrag som inte ville släppa, höll i sig säkert 20min och jag kunde inte göra annat än gråta av smärta. Vad beror detta på? Vätskebrist? Ingen behaglig känsla iaf.

Livmodern tränar för fullt, sammandragningar titt som tätt. Obehagligt men man har ju vant sig vid den känslan nu. Lillen älskar fortfarande att sparka mamma på revbenen och sträcka på sig så andningen blir tung. Är "bara" 86 dagar kvar nu så man får kämpa. Lyckan är ju otroligt stor och vi ser fram emot att få träffa lilla knytet. Men det är jobbigare nu än för bara en månad sedan. Kanske är det väl så också att lillen känner av min stress och tycker att jag ska coola ner lite. Men flytten är om bara 5-dagar och det sista måste göras....


Inredning...

2009-01-23 @ 11:36:19

Startar en ny kategori i bloggen eftersom det just nu handlar väldigt mycket om inredning i våran familj. Vi fick ett erbjudande i september/oktober om att hyra ett radhus i första hand nere i Skanör och detta nappade vi ganska fort på. Huset är inte från 2000-talet utan har några år på nacken och det ska innan våran in flytt totalrenoveras.


Detta är vad som ska göras innan in flytt den 31januari:

Slätspackla och Måla alla väggar

Lägga nytt golv i samtliga rum

Riva ut toaletterna och hel kakla badrummen

Riva ut allt i köket och få in nytt


Känns så himla skönt att flytta in i ett hus som är så som vi vill ha de. Vi har fått bestämma precis allt hur vi vill ha de. Vilket kök, vilka vitvaror, badrumsinredning, golv och kakel. Kan inte blir bättre. Tänkte därför att jag här skulle lägga upp lite bilder på vad som händer och hur det blir i slutänden av renoveringen. Vi gör ju ingenting själva utan det är hantverkare som är inne och fixar allt, men lite bilder på hur det var innan har jag och kommer bli en MASSA bilder efter inflyttningen.


Kom gärna med tips och förslag på förändringar/förbättringar!Entrén till familjen Berglunds nya hem ♥

Äntligen blivit en människa...

2009-01-22 @ 10:39:50

Har äntligen fått dagens första kopp kaffe på jobbet och man börjar känna sig som en människa igen.
Tack underbara Linda som åkte iväg som blixten till macken för att köpa mjölk och chokladkaka ;-)

v.28

2009-01-21 @ 18:23:25

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 apr 2009
Du har 90 dagar kvar till förlossning.


Ja nu är det "bara" 90 dagar kvar till denna lilla krabat ska titta ut. Förväntar mig dock inte att hon kommer "on time" utan kanske tvärtom att man får gå över tiden lite. Men hur som helst så ser jag verkligen fram emot att få träffa våran underbara dotter. Frågorna är många och man skapar sig en egen bild i huvudet över hur hon kommer se ut, låta, röra sig osv. I magen för hon ett himla väsen av sig. Sparkarna som kommer numera är INTE sköna ska jag säga. I början av graviditeten tyckte man det var mysigt att känna av en rörelse eller kick då coh då. Men nu är det nästan så att man biter sig i läppen emellanåt. Revbenen ligger risigt till och även lungorna i vissa stunder. Man får en hård spark i sidan som gör riktigt ont mot revbenen eller så sträcker hon på sig så man får svårt o andas. Men klaga ska man egentligen inte alls göra, hade varit hundra gånger värre om man inte kände någonting.

Magen växer och jag har inte vågat ställa mig på vågen ännu. Ska till BM på tisdag så vi får väl se vad den visar. +5kilo sedan start var det senast och jag kan väl tänka mig att 1kilo till har kommit och hälsat på. Känner mig inte speciellt "fet" utan mer att magen växer på och man blir lite av en heffaklump i rörelserna ibland. Små saker som att sätta på sig skorna, kliva ur bilen, ta upp saker från golvet osv blir helt plötsligt så mycket svårare. Det är illa när Jimmie måste hjälpa mig och sätta på skorna. Man känner sig som ett litet barn.

Värken i ryggen känner jag av mer och mer. Mestadels så är det på kontoret när jag jobbar. Det är slitigt att sitta ner hela dagarna på en stol. Ryggen värker sedan oavsett om man sitter, står eller ligger. Sängen är väl favorit platsen just nu för där känner jag inte av någonting. Men att sätta sig i soffan efter jobbet för att se på tv är en pers tyvärr.

Sedan har man ju lyckats dra på sig svamp i underlivet också. Detta är ju super vanligt och dom flesta gravida kvinnor råkar ut för detta. Men jag har aldrig haft det förut så tycker det är väääldigt obehagligt. Ringde BM idag och fick tips på receptfria läkemedel och dom ska införskaffas illa kvickt innan jag blir helt tokig.

Ja det var en massa om hur det känns just nu. 12veckor kvar och tiden bara rusar iväg.♥ Mamma & pappa längtar efter dig lillen ♥

Trötter...

2009-01-20 @ 21:49:23

Idag är jag lite sliten måste jag medge. Jobbat nästan 13timmar och när man kommer hem fortsätter jobbet. Man har en hund man måste gå ut med, laga mat åt sig själv för att inte bli helt tokig och sedan är det diskning på schemat och jag borde verkligen orka med en dusch ikväll också. Men hur får man tiden att räcka när det bara är 24timmar på dygnet? Någon som har något knep?

Klockan är nu riktigt mycket och jag borde krypa ner i sängen om jag ska orka jobba lika många timmar i morgon. Men ett MÅSTE innan sängdax är att se ut handfat till toaletterna i nya lyan. Jimmie litar på mig för fullt och självklart vill jag inte göra honom besviken. Ska ta mig en kopp varm choklad nu och sedan krypa ner i sängen med katalogerna och se vad jag kan hitta för vettigt till ett bra pris.

Blir inte så mycket mer vettigt skrivet idag utan får ta igen det senare. Mycket jobb i veckan och flyttande också för den delen. Men allt är under kontroll och vi mår toppen både jag och lillen i magen och Jimmie. Men självklart är det lite stressigt just nu.

Natti Natti....

Ryggont

2009-01-19 @ 13:23:40

Idag är ingen bra dag, idag är det krämpornas dag.
Hur jag än sitter eller står så värker det, inte kul alls :-( Vet inte om det beror på min dåliga sömn under natten eller om det är för det intensiva packandet under gårdagen. Hur som helst så är det inte trevligt och jag känner mig lite smått gnällig faktiskt.

Blir hämtad idag vid 16.00 iaf, vi ska iväg med Bailey så att hon får sitt årliga vaccin och även en injektion för rabiesen.
Sen bär det nog av en tur till Jysk också för dom hade REA och förhoppningsvis kan vi där hitta en madrass till spjälsängen som vi är på jakt efter. Hittade en på BabyLand för 500:- men kan jag hitta den billigare så blir jag glad :-)

Nej nu väntar en kopp kaffe faktiskt och sedan ska jag försöka röra lite på mig så jag slipper den hemska värken!

Långpromenad

2009-01-17 @ 16:20:18

Efter att ha jobbat natt så var man ganska trött på morgonen. Jimmie hoppade upp vid 11.00 för att göra sig klar innan jobbet och jag försökte ligga kvar i sängen till 13.00. Men med våra livliga grannar så är det svårt att få lugn och ro tyvärr.
När jag fick se att solen sken för fullt så bestämde jag mig för att jag och Bailey skulle ta en långpromenad ner till affären och handla. Blåste riktigt kyligt men var skönt ute med solen. Promenerade runt i ganska precis en timme :-) Tur att man har sin underbara hund som får en att röra på sig.

Borde väl även idag egentligen ta tag i packandet men vi kom överens om att vi skulle ta det tillsammans i morgon och på  måndag istället. Är en himla massa som ska hinnas med så man får planera lite.

Söndag: Tvätta, packa, gå på hockey?
Måndag: Bailey ska få vaccin och rabiesspruta, packa
Tisdag: Glukosbelastning hos BM, jobba till 20.00
Onsdag: Jobba 08.00 - 20.00
Torsdag: Jobba 08.00 - 20.00
Fredga: Sista jobbnatten på Slagthuset
Lördag: Packa
Söndag: Packa

Ja det är väl ungefär så det ser ut i veckan. Jimmie bara jobbar så jag får väl passa på att jobba extra jag med för att få tiden att gå.

Nu ska jag ta mig i kragen och diska undan lite och göra mig lite smaskig chokladpudding ;-) Det är ju trotts allt lördag!

Borde packa, men...

2009-01-16 @ 17:46:37

Jag borde verkligen ägna denna kväll och helg åt att packa så mycket som möjligt i vårat hem inför flytten. Men tror ni jag orkar de? Nej det gör jag verkligen inte.
Ska inte komma med bortförklaringar egentligen men en anledning till varför jag inte orkar just ikväll är för att ryggen smärtat hela dagen. Jag har kämpat igenom en dag på jobbet, sittandes, ståendes och runt vandrandes på kontoret i hopp om att de skulle kunna gå över. Men det vill verkligen inte ge me sig. Sitter hemma i underbara soffan just nu, men inte ens underbara soffan kan få slut på ryggontet. I natt ska jag jobba mellan 23.30-04.30 och detta sittandes på en barstol i entrékassan. Inte tror jag direkt att detta heller kommer göra susen. Men det är ju sista helgen så lika bra att bita ihop.

Nu är det bara 12-13dagar kvar till vi får komma in i nya boendet. Allt kommer troligen inte vara klart till dess. Köket kommer samma dag som vi flyttar in. Men vi kan iaf utnyttja ovanvåningen och vardagsrummet. Äta får vi väl göra på restaurangen så länge ;) Ut måste vi från nuvarande lägenhet till den 29e. Dagen efter är det besiktning och jag vill städa undan ordentligt. Inte så sugen på att få lämna ifrån mig av den deposition vi lämnat.

12-13dagar kvar och vi har i stort sett inte packat någonting i lägenheten. Man har ju mer "skit" än man tror när man börjar. Har några tomma kartonger kvar i köket så ska väl små plocka lite av det jag känner att jag orkar. Annars så får de bli ett ordentligt nästa helg då jag är ledig. Ingen som är sugen på att komma o hjälpa till?! ;-)

Ingen som har lite tips på hur jag ska bli av med detta ryggont?

Livsglädje

2009-01-16 @ 17:32:03

Att jag är rörd och tagen är det minsta man kan säga just nu. Jag har precis fått tagit del av en annan människas hemska livsupplevelser. Jag har fått läsa om hemska saker och om hur man kan kämpa vidare och ändå finna lycka när man egentligen bara borde vilja gräva ner sig för allt är så botten det bara kan bli.
Vad jag pratar om nu är att jag blev tipsad idag på jobbet om att läsa www.singelpappa.blogg.se
Jag varnar dock känsliga människor, inte för att där finns en massa hemska bilder utan varnar för att det på denna blogg står om hur en människas liv kan vända på bara några sekunder. Beundrar starkt pappan och Ellen för att dom orkar leva vidare med den possitiva livssyn dom ändå gör.

Inlägget får gå till minne av hans fru och nyfödda barn som inte får uppleva framtiden. Inlägget går även som en hälsning till pappa och Ellen, ni är starka och kämpar på bra!!


Lånad bild från www.singelpappa.blogg.se 


Jobb Jobb Jobb

2009-01-15 @ 21:11:43

Just nu jobbar både jag och Jimmie en hel del.
Jag sitter kvar på jobbet på kvällarna för att få in lite fler timmar innan jag ska gå på mammaledighet och Jimmie jobbar en massa extra för att ställa iordning i restaurangen innan det är dax för öppning igen efter julledigheten.
Jag sliter mellan 07.30-20.00 och han mellan 10.00-24.00. Men är väl lika bra att passa på med detta nu för om någon månad kan vi inte jobba som tokar längre. Om någon månad har vi en till liten person i familjen.
Just nu har vi ju faktiskt en till att ta hand om och det är våran hund Bailey. Som tur va har vi världens bästa grannar som hjälper oss. När dom kommer hem från jobbet så tar dom Bailey på en promenad och jag kan i lugn och ro jobba vidare. Deras hjälp betyder så otroligt mycket så de minsta man kan tacka med sen efter flytt är väl en fin middag.


Precis hemkommen och har faktiskt hunnit ut på en promenad också. Just nu kokar makaronerna för fullt och köttbullarna är klara. Blir en liten stund i soffan framför tvn innan det är dax att krypa ner. Har inte världens roligaste helg framför mig. Nattklubben väntar både fredag och lördag, men sen är det bara ett pass kvar och sen lägger jag ner helg/natt arbetet för kanske all framtid.

Klockan ringer.....dax att ta av maten.
Ha en underbar kväll allesammans och jag kommer snart lägga in bilder på hur det såg ut före renoveringen i radhuset vårat. Efter-bilder kommer om 2veckor då vi flyttat klart.

v.27

2009-01-15 @ 08:06:31

I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

 vikt.JPG langd.JPG

 1 kg

 30 cm

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.


Partner:

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.


Magen växer som bara den och det är som jag tidigare skrivit en riktig liten kickboxare jag har i magen. I Måndags var det inte en lugn stund i magen under hela arbets dagen. Hade en kollega som la handen på magen för att känna sparkarna och hon trodde att bebisen ville komma ut nu för det sparkades så hårt =)
Det är riktigt skönt o känna att det är liv och rörelse hela tiden, på något sätt är det ett tecken på att lillen mår bra.
Badhytten ett minne blott...

2009-01-14 @ 08:58:40

Jahaja, då var det enda trevliga utestället i Skanör borta. Någon idiot har inatt fått för sig att bränna ner BadHytten i Skanörs Hamn.

Vi kommer from den sista Januari vara nyinflyttade i detta område och jag såg verkligen fram mot sommaren när man kan gå 500m till stranden och befinna sig i en jätte fin nattklubb/restaurang, men tydligen tyckte någon idiot annorlunda. Förstår inte hur folk kan komma på så idiotiska saker. Vad ligger bakom? Varför kommer man på idén? Är det anlagt?

Grymt besviken på de personer som inte har mer vett...förstör för så många glada turister/ortsbor under sommaren!!

               

Pyssel dag..

2009-01-11 @ 19:18:37

Vet inte varifrån jag fått alla energi, men idag har jag fart och flängt en hel del.
Började dagen med en långpromenad med vovven, sedan blev den en tur ner i tvättstugan. Dock blev inte besöket i tvättstugan som planerat då Jimmie missade att lämna nyckeln till låskolven hemma, Jag fick sitta i tvättstugan 30min och vänta på att de skulle bli klart de viktigaste, men huvudsaken att det blev gjort iaf, men inte det roligaste att sitta själv i en mörk tvättstuga.
Sedan har jag även städat lite, eftersom man varit borta hela jul o nyår så har det ju samlats en del damm och skit som man var tvungen att ta reda på, även julen har blivit ordentligt utstädad nu faktiskt. Lite trist men man får tänka possitivt att nu kommer snart våren och det blir ljusare tider.
Till middag var jag riktigt duktig och gjorde lax i ugn och spenat. Jag kan om jag vill Ammis ;) Och till råga på allt så har jag faktiskt även bakat Scones för jag var så sugen på något så nu ska jag klämma i mig en nybakad bulle, hoppas det smakar bra. Ska allt lära mig o bli en riktig klippa i köket ska ni se.

Jimmie har dessutom idag träffat våran nya hyresvärd som informerade om att i morgon startar renoveringen på översta våningen. Jimmie ska vara där 10 i morgon för att berätta hur vi vill ha det. Sedan fick vi OK på köket som brorsan min ritat upp så i morgon ska det beställas. Ska bara klura ut vilka handtag vi vill ha och vilken bänkskiva som kommer passa bäst. Känns underbart att om bara några veckor kunna flytta in i ett helt nyrenoverat hur och ha ett nytt fräscht kök där även alla vitvaror är nya. Det kommer bi en massa bak och stök, det kan ni lita på.


100-dagar kvar...

2009-01-11 @ 11:54:32

Tiden rusar iväg och idag är det BARA 100-dagar kvar till BF av våran lilla "sessa"

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 apr 2009
Du har 100 dagar kvar till förlossning.

Det är dock mycket man ska hinna med under dessa dagar som är kvar.
* Packa och flytta ut från lägenheten till 31januari
* Packa upp och göra iordning i nya huset
*Avsluta jobbet och lämna över till kollegorna
* Fixa iordning de sista till bebben

Frågan är bara vad man egentligen behöver till detta lilla knyte innan de kommer? Måste nog skriva en checklista på de små saker man inte tänker på. De stora sakerna så som barnvagn, spjälsäng och kläder det är redan fixat.

100-dagar kvar....

Jag har blivit faster ♥

2009-01-10 @ 00:57:36

Min kära bror och hans tjej väntade att få sitt första barn till den 16januari och man hade börjat gå på spänn och har ringt om kvällarna för att kolla så att allt fortfarande är lugnt. M har känt sig bra och inte trodde vi att bebben skulle komma så snart. Men så idag vid 16.00 åkte dom upp till BB och vid 24.00 ringde min kära bror och gratulerade för jag har blivit faster.


Det blev en välskapt underbart söt tjej.
Runt 3,1kilo och 51cm.

♥ Världens sötaste!! ♥Massa Pussar och Kramar till hela nyblivna familjen...

Nu längtar man själv ännu mer efter den lilla kotten i magen. Men "bara" 101dagar kvar till BF

v.26

2009-01-08 @ 19:40:17

I magen:

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.

Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.


 vikt.JPG langd.JPG

 900 gram

 25,5 cm

 

Mamma:

En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.

Partner:

Regelbunden motion är viktigt. Det är ofta lättare för din partner att komma ut och röra på sig om ni gör det tillsammans. Ta en promenad eller simma.
RSS 2.0