v.40 ♥

2009-04-14 @ 11:27:45

♥ 6dagar kvar ♥


 



 
Känns som att magen hänger långt långt ner nu,men inget tecken på att lillan vill komma ut. Jag känner mig fruktansvärt trött om dagarna och igår blev en heldag i soffan och även idag lutar det åt att bara vila i soffan. Varit ut med Baileys på en långpromenad men mer än så orkas inte just nu. Har en massa som borde göras med både arbete och hemmet men jag klarar inte det just nu. Måste få VILA!!







I magen:

Graviditetskalender vecka 40Nu är barnet helt utvecklat och reda att komma när som helst. Men det är vanligt att det tar upp till två veckor till, särskilt bland förstföderskor.

Huvudet kan vara lite missformat efter födseln. Barnet kan också vara täckt i fosterfett eller blod. Det är helt normalt. Det är också vanligt att det har fläckig hud eller skrapmärken. På grund av moderns hormoner kan könsorganen vara lite förstorade och det kan även komma lite mjölk från barnets bröstvårtor, oavsett om det är en pojke eller flicka. Det kallas häxmjölk. Det försvinner inom några dagar och är helt normalt.


 vikt.JPG langd.JPG

 3.5-4 kg

  50-52 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.


Mamma:

Alla förlossningar är olika långa men de följer ändå ungefär samma mönster. Barnmorskan delar in förlossningen i tre steg; öppningsskedet, utrivningsskedet och efterbördsskedet.

Har barnet inte kommit än? Bli inte frustrerad. Barnet kommer ut när det är redo. Bara 5 procent av kvinnorna föder på det beräknade datumet. Se till att vila så mycket du bara kan. Det kommer att gå åt mycket kraft till förlossningen och du kanske måste vara vaken i upp till 24 timmar i sträck.


Partner:

Din viktigaste roll under förlossningen är att finnas där. Ge din partner vatten, torka pannan, massera och håll henne i handen. Peppa och pusha henne men var lyhörd för hennes känslor och smärta. Du är hennes stora stöd.

Har barnet inte kommit än så stöd din partner i hennes eventuella frustration. Få henne att tänka på annat än det beräknade förlossningsdatumet.


Kommentarer
♥ Malin säger:

Ta och vila och samla energi. Så ska vi se att hon kommer 21, 22 april nått =)

2009-04-14 @ 11:38:00
URL: http://malinannajosefine.blogg.se/
♥ Amanda säger:

Mamma Mia! Nu är magen verkligen längre ner. Nu kommer hon snart. Det känner jag i lilltån. ;o)

2009-04-14 @ 11:39:44
URL: http://creyla.blogg.se/
♥ Tessa säger:

Håller tummarna för att bebis kommer snart!!!!

2009-04-14 @ 11:40:49
URL: http://tessa84.blogg.se/
♥ Amanda säger:

Vila är iaf rätt tycker jag. Det är juh vad dom säger att man ska göra för att förlossningen ska komma igång också. :o)

För mig så gick slemproppen kvällen innan det började. har du sett till någon sådan?? :oP Fy fan vad äckligt det var!

2009-04-14 @ 11:45:31
URL: http://creyla.blogg.se/
♥ Mamma Milla säger:

Härlig mage, men förstår att längtan är stor !

2009-04-14 @ 11:46:51
URL: http://lillamillas.blogg.se/
♥ Amanda säger:

Ja, det kan juh börja så olika med. Börjar det med vattenavgång kan det gå himla fort har jag fått höra. Men jag vet också dom som vattnet gått på men som ändå får bli igångsatta sen. Man ska väl egentligen försöka att inte tänka på det för då kommer det igång snabbare. :o) Men hur lätt är det då när man längtar så!

2009-04-14 @ 11:59:48
URL: http://creyla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0