Framtidsplaner + Hemlisar :)

2009-09-30 @ 21:10:42

Ikväll har jag suttit i tankarnas värld.
Klurat lite på framtiden och en liten idé jag har.
Vad det handlar om kommer jag ännu inte avslöja men har kommit en liten bit på vägen, tack så hemskt mycket mor & far som "brainstormat" med mig hela kvällen.

Nu efterlyser jag dock någon som är duktig på lite bloggdesign.
Är inte bara en header som ska göras iordning utan en hel sida med allt som hör därtill. Efterlyser även någon som vet hur man kan få en vanlig .se eller .nu adress utan att det ska kosta en massa pengar. Jag själv är inte så haj på detta men det finns det ju andra som är :)

 


I Lekparken

2009-09-29 @ 20:55:25


Idag har vi varit ute på en långpromenad i höstrusket.


Passade då även på att ta med Amanda till lekparken. Jag vet att hon är liten men tyckte det verkade skoj att testa gungan och se om hon gillar de...och det gjorde hon verkligen!

 

Älskar dig Amanda <3
Du är mitt ALLT




Tips på extra inkomst?

2009-09-29 @ 16:25:43

Känner att jag är i behov av en liten extra inkomstkälla.
Någon som har tips?

Inget extra jobb på kväll eller helg, det går ju inte eftersom jag har lilla Amanda. Men något annat måste man ju kunna hitta på? Har du någon idé eller tips så skriv en rad!!


Förkylningstider

2009-09-29 @ 07:22:02

Först hade lillan feber och öroninflammation och nu har det gått över till jobbig, slemmig hosta. Skulle varit iväg på jobbet idag men eftersom hon knappt fått sova inatt pga hostan så tänker jag hålla mig hemma och försöka få tag på en läkare som tittar på henne. Inte allt kul att se sitt barn sjukt, man känner sig så himla hjälplös.

Uppe med tuppen idag. Sitter nu vid köksbordet igen med min kaffe o lite tända ljus :) Som sagt va tycker jag att det är riktigt mysigt med höstmörkret.

Igår var jag på mammaträff. Super trevligt besök hos mamma Susanne i Falsterbo. Fikade och snackade en massa i flera timmar. På måndag är det dax igen. Så himla glad att jag har de andra mammorna för annars skulle jag lätt lida av tristess. Inte det att jag inte tycker om att gå hemma med Amanda men man behöver lite vuxna omkring sig också.

S
edan var jag, mamma o pappa iväg på ett litet äventyr, berättar mer om detta inom kort :)
Nyfikna? *hehe*

Höstmys

2009-09-28 @ 08:06:25

Sitter vid frukostbordet och höstmyser.
Tända ljus, en kopp kaffe och bara jag och lilla Amanda vakna. Så underbart mysigt med hösten tycker jag. Alla löv är helt röda och gula och än så länge sitter de flesta kvar på träden faktiskt. Men sen kommer även den negativa sidan med hösten som är regn, blåst och att alla människor sitter inne.

Idag ska jag och lillan iväg för att träffa de andra mammorna i mammagruppen. Ska hem till en tjej som bor i Falsterbo och fika. Tror dock inte att det blir en promenad för mig och Amanda dit, med tanke på hennes hosta och förkylning, utan jag tror att snälla mormor kommer skjutsa oss.

Pampers har i skrivande stund en fototävling. "Gyllene sömn". Jag kunde inte låta bli utan laddade självklart upp en bild. Vad tycker ni om denna?


Tupplur efter maten!



Ska du hitta på idag?

Tips till mammalediga i höstmörkret?


Barn Bazar

2009-09-27 @ 13:55:59

Igårvar  mamma Marie, mormor Yvonne och morfar Claes varit och fyndat kläder till Amanda på den årliga Barn Bazaren i Höllviken.
Dom hade sååå himla mycket fina kläder och hade jag bara haft orken så hade jag nog hittat ännu mera fina kläder. Men jag är super nöjd med inköpen i alla fall. Amanda har nu en helt ny garderob.









Ute på...

2009-09-26 @ 11:02:27

0-124a28b9181e650fdb8b6d18c1fa5e9a.png

Ute på höstpromenad!


Amanda 5månader

2009-09-26 @ 09:26:55

Tiden verkligen springer iväg och våran lilla Amanda har redan hunnit bli 5månader.

Vikt: 6970gram
Längd: 66cm
Huvudomfång: 44cm

Igår kom farmor på besök och hade med sig en himla massa fina presenter. Vinteroverall, jeans och bodysar. Själv så funderar jag på att dra med mormor och morfar till butiken idag och inhandla något välbehövligt. Vi får se vad dagen bjuder på, inte är det solsken i alla fall. Så en shoppingtur skulle väl sitta fint.

Kram på er!



Tillbaka på jobbet =)

2009-09-24 @ 14:08:12

Äntligen är jag tillbaka på jobbet, iaf tillfälligt.
Passar på att jobba när min kära mor o far är på besök och kan hjälpa till med lillan.

Varit lite blogg torka, varit tomt i huvudet på inspiration.
Händer en hel del i våra liv just nu och jag återkommer.

Hoppas ni fortsätter följa mig, jag är snart tillbaka!

Kram på er!

VARNING för VimsaDekor

2009-09-22 @ 09:03:43

Jag vill varna alla er läsare för nätföretaget VimsaDekor!!

Jag har fått hem en Påminnelse Faktura som bara är bluff och kollar man upp företaget så ser det inte så ljust ut med kredit historiken heller.

Kommer skicka denna faktura till Polisen och även Företagarna!
Har ni råkat ut för det samma så tveka inte att anmäla!




SingStar kväll i Skanör

2009-09-20 @ 21:36:12

Igår kväll kom Sara, Mackan och "Maskot" på besök för en omgång i SingStar och Buzz....
Vi hade riktigt skoj och jag skrålade på som bara den trotts min hesa hals










Paket på posten...

2009-09-19 @ 09:51:48

...till lilla Amanda!










Tusen tack världens bästa farmor o "farfar"!!


Andra kvällen...

2009-09-17 @ 21:12:08

0-37cb8d9d3b3254127bfdfcbc78e06b96.png

Andra kvällen i rad som lillan somnar bredvid mig i soffan.Så himla skönt,hoppas de håller i sig :) Skulle på middag hos Saras far men blev inget utav det,så istället har jag fått hela nedre våningen ordentligt städad *skönt* Hade sotaren på besök idag o de var mindre skönt.Vi har dragit ner på ventilationen för både jag o Jimmie vaknade om mornarna o var helt torra i halsen,men idag när dom var här speedade dom upp den igen.Så kommer väl vakna me halsont igen.Måste be Jimmie gå upp på vinden o skruva ner den igen. Hoppas ni har en bra kväll för det har jag.Ensam me lillan o myser i soffan.Nu ska jag kika lite på TV o sedan väntar sängen. Natti Natti


Sjukstuga

2009-09-17 @ 09:06:45

Usch...inatt har det inte blivit mycket sömn.
Både jag och lilla Amanda har gått och blivit förkylda. Näsan rinner på lillan och hon nyser hela tiden, själv så har jag fått hemsk huvudvärk och snorig näsa. Inte så himla skoj att själv vara sjuk när man har en liten tös att ta hand om, egentligen skulle jag bara vilja lägga mig i sängen o dra täcket över huvudet...men det går ju inte. Detta är ju verkligen typiskt när man är ensam hemma. Jag som aldrig är sjuk. Händer typ 2ggr om året och jag har väl fått höstens sväng nu känns det som. Tur att mormor och morfar kommer snart så man kan få lite vila.




Besök i Svedala

2009-09-17 @ 08:14:18

I tisdags var jag och Amanda ute på stora äventyr =)
Packa ihop barn och hund vid 10tiden för att bege mig till Svedala och hälsa på Elin och hennes mamma Anna-Karin. Det tar lite tid med bussen och byten så fick hjälp av Sara som ställde upp och var hund vakt.

Väl ute i Svedala såtog vi en liten promenix i centrum, riktigt trevlig liten ort. Inte så liten heller, om jag inte minns helt galet så sas det att det bor ungefär 20tusen personer inom kommunen.
VI köpte lite fika på ICA och sedan gick vi vidare hem till Elin. Barnen busade på golvet och Amanda fck låna en sittpuff så hon kunde vara med p åElins nivå lite. Men Elin hon kryper hellre iväg än sitter still på mattan*hehe* Men Amanda verkade ha det bra iaf. Vänta bara till Amanda kryper på riktigt också, då blir det full rulle på babyträffarna.

     

Innan jag åkte hem så hann vi med att ta en promenix. Och precis lagom till vi kom tillbaka så kom bussen som skulle ta oss hem till Malmö igen. Hade en super trevlig eftermiddag i Svedala och vi ska nog packa ihop oss och åka ut snart igen.

På kvällen sen så stannade jag hos Sara en stund och bestämde mig för att vi skulle sova kvar. Amanda sov så himla sött i vagnen efter en promenad med hunden så inte ville man riva upp henne inte och sätta sig på bussen i en hel timma.


Hon kryper...

2009-09-16 @ 20:58:30

Min lilla prinsessa kryper vilken dag som helst.
Idag ålade hon sig fram en liten bit. Såg så himla roligt ut när rumpan åkte rätt upp och sedan drog hon sig med armarna.. Lillan blir stor.

Inte nog med detta utan hon har redan fått gå över till storlek 68.
Vet inte vad som hände med 62....*hehe*

Idag åt hon upp en halv (stor burk) med "Hallon & Päron" puré.

Och till de bästa utav allt: Hon somnade av sig själv i sin säng

Det händer verkligen grejer! Stolt över lill tjejen!


Present till Amanda idag, en ny Pyjamas ♥


Morgonpromenad i...

2009-09-16 @ 09:34:09

0-4f3fa93209559c23589b9ae1de74229b.png

Morgonpromenad i Västra Hamnen.


Off I go!!

2009-09-10 @ 21:49:24

Klockan är redan alldeles för mycket, men lillan somnade precis.
Jag ska stryka lite kläder och sedan bädda ner mig också.
Klockan ringer redan vid 03.30 inatt och blir hämtad 04.15 så jag hinner med att packa de sista i morgon. Känner verkligen att jag behöver lite sömn, är helt slut. Man vill ju orka med något under morgondagen också.

Ha det så underbart bra här hemma allesammans och jag LOVAR att komma tillbaka med en massa bilder och info om de städer vi kommer besöka.

Natti Natti ♥


Pirr i magen

2009-09-10 @ 08:19:55

Nu har det kommit lite pirr i magen inför resan i morgon.

Ska bli underbart skönt att få komma iväg till sol o bad,men samtidigt jobbigt att vara borta så "länge". Aldrig varit ifrån Amanda i flera nätter, men det ska nog gå bra.

Frågan är nu bara vad tusan ska man packa? Det ska tydligen vara riktigt varmt men med lite regnskurar.

Dag: 27grader
Kväll: 20grader

Blir kanske mest kjol/shorts/klänning...
Kanske någon kofta och så åker jag nog i jeans. I natt vid 03.30 ringer väckarklockan och sedan vid 04.15 ska jag befinna mig i Höllviken för vidare färd mot Kastrup.

Längtar så till färden. Så mycket nytt man ska få se och uppleva. Har min snälla vän Lina som dessutom lånat ut sin videokamera till mig så man kan få lite minnen som är rörliga också.


090908 Dagen i bild

2009-09-08 @ 21:33:24


Ute o njuter av sommarvärmen


Läser MAMA tidningen


Dax för lillan att få gröt

Testar sittvagnen

Eftersom det varit så himla fint väder idag så har det blivit en hel del promenerande. Varit en helt underbart bra dag!!


Sitter ute...

2009-09-08 @ 12:13:45

3684e95320dacd82d1b0e60a8a885ddc.png

Sitter ute o njuter av den underbara höst solen...


3dagar kvar...

2009-09-08 @ 09:56:16

Sedan bär det av till Nice.

Delade känslor.

Ska självklart bli helt underbart att få komma iväg med jobb på en sån härlig resa men samtidigt blir det jobbigt att vara ifrån familjen så länge. Men det är ju en prövning. Måste lära mig att vara ifrån dom också.


Fullspäckad måndag

2009-09-08 @ 07:50:12

Upp redan vid 07 då kära Amanda ville gå upp o busa.
För min del betyder det någon timme framför Nyhetsmorgon, Amanda kräver nästan ingen uppmärksamhet på morgonen, vilket faktiskt är ganska skönt.

Sedan var det dax för att ge på sig städandet hemma. Att ha en hund hemma som löper betyder en MASSA hundhår. Jag skulle nog kunna springa runt med dammsugaren flera gånger om dagen, men det får ju finnas gränser.

Sedan vid 12 kom Elin och mamma Anna-Karin på besök. Blev ingen GI idag kan jag meddela. Dom hade med sig jätte mumsiga bakverk som man INTE kunde låta bli. Elin har vuxit o blivit stora tjejen, hon kan ju ställa sig upp själv och gå med stöd. Elin skulle även visa Amanda hur det går till med gå-stolen, det blev en himla fart och det gällde verkligen att hoppa undan utan att få hälsenan kapad :o) Jätte trevligt besök!!



Efter besöket med Elin och hennes mamma så skulle jag till jobbet. På fredag drar vi iväg på Konferans och idag hade vi lite inför det kan man säga. Vi pratade om företagets Vision och vad vi tycker om jobet o kunderna tycker o tänker om oss. Jag tycker det var en väldigt givande och vi hade nog kunnat sitta i flera timmar till om det inte varit så sent på kvällen.

Var hemma i Skanör till 20.30 och då var det lite partaj hos en kollega till Jimmie. Han och tjejen hans ska till Asien/Australien i 6mån. Drog självklart dit en sväng och klockan hann bli mitt i natten innan vi kom hem....detta betydre med andra ord att jag är väldigt trött idag :o(





BorrbyStrand

2009-09-07 @ 08:44:18


Stuga nummer TRE var vårat lilla krypin

Lördag - Söndag spenderades på en camping i BorrbyStrand, Österlen.
Var där med Amanda och Sara, även hennes pappa med familj var på plats. Det var så himla underbart att få komma iväg. Varför gör man inte detta oftare. För mig och Sara gick det sammanlagt på 500:- vardera, då inkluderar det mat, bensin och boende. Skulle så himla gärna vilja komma iväg lite oftare.
Någon som har tips på fina ställen runt om i Skåne?

         

Jag testade för första gången i mitt liv rökt ål. Det var faktiskt riktigt gott!!



Stranden i Borrby var helt underbar. Måste dit med familjen nästa sommar. Den är hela 2mil lång. Fick kanske inte direkt de bästa bilderna nu när vi var där eftersom det blåste och regnade om vart annat men iaf.

    






Glädje-skutt :o)

På vägen hem igår besökte vi "Ale Stenar" och även en butik som heter Agdas.
Kan varmt rekommendera Agdas om man gillar Miljögårdens produkter. Fullt med saker och till RIKTIGT bra priser.


Vikt-raset fortsätter...

2009-09-04 @ 10:59:18

...vilket jag självklart tycker är otroligt skönt.

090629
Startvikt: ¤
Stussmått: ¤

090904
Vikt: - 7,5kg
Stussmått: - 6cm

Vill inte sätta ut min vikt o mått utan vill mest visa att det verkligen går åt rätt håll.
Kilona rasar och midjan blir mindre o mindre, vilket självklart känns på kläderna också.
Ska ju som sagt va iväg på resa snart och kanske tom så att man vågar visa sig på stranden nu :)

Första målvikten är nådd. Vilket var att komma ner till vikten jag hade innan våran älskade Amanda föddes. Men sedan var det ytterligare lite som skulel bort och det verkar inte som att det är några problem. Jag kan med andra ord varmt rekommendera GI för den som vill tappa kilon. Ska bli bättre på att lägga in recept på de jag äter också.

Ha nu en toppen dag. Amanda har precis somnat och jag ska nog krypa ner under täcket i soffan en liten stund. Har lite (läs mycket) natt sömn att ta igen.

 

 


Konferansresa till Nice

2009-09-04 @ 09:42:10

På fredag om exakt en vecka så åker jag till Nice.

Planet avgår redan 07.00 från Kastrup och vi är framme i ljuvliga Frankrike vid 9.30.
Jag åker dit ihop med mitt arbete på en liten konferans och jag ser verkligen fram emot de. Aldrig varit i Frankrike riktigt så det ska bli trevligt.
Vi har en massa roliga saker inplanerade, tex. Monte Carlo, Monaco och Eze...

Hemresan är på söndag kväll igen.

Kommer bli en massa foton och info när jag kommer hem igen!




Fredag och storm

2009-09-04 @ 09:29:20

Idag kan man lugnt säga att det är rena rama stormen ute.
Började ite redan igår kväll kännde jag då jag tog kvällspromenaden med Baileys. Men idag är det hemskt vad det blåser. Grannens utemöbler ligger som bortblåsta utanför tomten och våra stolar har flygit omkull. Idag kommer det med andra ord inte hända speciellt mycket. Blir en dag hemma i soffan framför TVn, kanske att jag orkar ta tag i lite bakande eller Scrapbooking,men inget mer ansträngande.

Vad ska du/ni hitta på?

Tillbaka på arbetet

2009-09-03 @ 08:33:42

Idag ska jag in o besöka jobbet.
Ska planeras lite inför våran trevliga Nice resa som sker kommande helg.

Ska bli kul att komma iväg och träffa alla arbetskollegor igen, längtar faktiskt till att få komma tillbaka till arbetet och den vanliga vardagen igen. Underbart att gå hemma med Amanda men känns lite ensamt. På arbetet träffar jag alltid en massa folk och den kontrasten har varit lite för stor för mig tror jag.

Jimmie blir hemma idag och möter eventuellt up mig efter jobbet för att ta en tur till IKEA. Ska iväg och käpa en barnstol till Amanda som hon kan ha nu när det börjar bli mera mat för henne, lite bökigt att sitta med henne i knät hela tiden, kladdigt om inte annat :)

Tvättstugan nu på morgonen och snart drar jag iväg. 12.30 skulle vi ses på jobbet!!

Dop 090822 [Bilder]

2009-09-02 @ 11:58:41








Miniweekend till Borrby

2009-09-02 @ 10:46:22

På lördag sticker jag och Amanda med tant Sara till Borrby. Fråga mig inte vad det är eller vart de ligger men ska vara något trevligt ställe på Österlen tydligen. Saras pappa är där med husvagnen och dom ville ha vårat sällskap, vilket jag självklart tycker är väldigt trevligt.

Jag och Sara har hyrt en stuga för en natt och vi hoppas verkligen på bra väder!




Viktrasar...

2009-09-02 @ 09:23:33

Efter tre veckor i Uppsala så hade jag inte direkt några större förhoppningar på vidare viktnedgång. Så när jag ställde mig på vågen idag fick jag en chock :) Målet var att först komma ner till vikten jag hade innan graviditeten och det klarade jag innan avresan vilket jag hade hoppats på, men att jag under "semestern" skulle tappa ytterligare 1,5kilo hade jag inte en tanke om. Men det var ju ett possitivt besked.

Idag kör både jag och Jimmie igång med GI tänket här hemma. Kanske inte riktigt lika strikt som innan men ska försöka hålla oss borta från kolhydraterna så gott vi kan. Nu är målet att få mera muskler och bättre kondis, funderar på att anmla mig till något lopp på 5km under våren. Någon som har tips? Och helst något annat än "Vår

Höst!

2009-09-01 @ 21:17:08

Idag är det 1a september och då brukar man väl välkomna hösten?
Inga tecken på höst nere i Malmö iaf kan jag lova. Ingen aning om vilken temp vi haft idag men är helt klart sommar-värme. Amanda gillar dock inte detta utan hon är mer en höst/vinter tjej. Så idag har det varit väldigt mycket gnäll o hon somnade inte förrän nu. Inte lätt att vara så liten och övertrött, men kan ändå inte somna för man är så varm*stackare*

Jag har spelat in "Åttlingmammans otroliga liv" så jag ska nog gå ner o kika på de nu och sedan väntar sängen. Ska försöka få lite mer ömn inatt...


Amanda 4månader

2009-09-01 @ 17:44:39

Idag var vi på längd och viktkontroll av Amanda.
Hon drar iväg på längden som bara den, vilket vi självklart även märker på kläderna hennes.




Uppe med tuppen

2009-09-01 @ 07:15:24

Tro det eller ej men jag klev faktiskt upp innan lilla Amanda.
Jag vaknade redan vid 06.40 och kunde inte sov längre.
Sitter nu med en kopp kaffe o njuter av tystheten hemma, så himla skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst.

Inte blivit mycket bloggande under "semestern" så ska försöka ta igen lite nu när jag är hemma. Har en MASSA bilder från mina 3veckor i Uppsala. Hoppas ni fortsatt kika in trotts att de stått still...ska gott-göra er :)

Några klunkar kaffe och sedan läsa ikap lite bloggar....sååå underbart att sitta hemma i sin egna soffa och ha sina två små underbarn sovandes fortfarande.



RSS 2.0