Hur planera mammapeng?

2009-03-30 @ 16:55:03

Shit det är ingen enkel uppgft att planera mammapeng inte. Man vill spara dagar så mycket man bara kan och samtidigt vill man ju få ut så mycket som möjgligt så man slipper leva snålt. Men dessa två går inte hand  hand tyvärr. Glad att jag sparat en del pengar inför just mammaledigheten och överlycklig att jag får tillbaka en hel del på skatten. Men som sagt va ska det planeras så det blir så bra som möjligt varje månad, och detta är ingen enkel uppgift.

Får nog börja med att ta 2månader och sedan fundera lite på fortsättningen. Vet ju inte om ja ska jobba lite i sommar eller inte. Ska jag arbeta så känns det ju väldigt onödigt att ta ut en massa pengar från försäkringskassan. Hmmm...får nog fortsätta klura på detta ett tag till. Men måste in med mina första dagar i morgon så jag har pengar till Maj i alla fall. Skulle ju inte vara skoj att stå första månaden med näsan i blöt för att man dragit ut på detta.

Tjilevippen så länge ♥

Kommentarer
♥ Amanda säger:

Jag har ännu inte behövt klura på det där. Har alla mina mamma-dagar kvar då jag haft vård av allvarligt sjukt barn hela tiden. Men snart så kommer väl jag med få sätta mig och klura på det där...

2009-03-30 @ 17:43:52
URL: http://creyla.blogg.se/
♥ Malin S säger:

Det verkar vara en riktig djungel med föräldraledighetsersättningen. Jag skjuter helt klart på att sätta mig in i det. Vet iallafall att jag ska ta ut 7 veckors semester till att börja med för att skjuta på mammadagarna. Är avis på dig som ganska snart får träffa er lilla tjej. Vi får vänta till i mitten av juli.

2009-03-30 @ 18:46:23
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
♥ Maria säger:

Usch nej, tandläkare... Jag ogillar verkligen att gå dit med, och därför blir det typ så här varje gång. Jag går inte förrän jag får ont. Och då blir det onödigt dyrt, jämfört med om man hade gått meddetsamma. Men det är så obehagligt :( Och dyrt...

2009-03-30 @ 21:12:52
URL: http://mimariatherese.blogg.se/
♥ Eva säger:

Jag gjort så att jag tar ut Mån-Fre. Och då kommer jag ha ledigt i ett år OM jag inte får lite dagar utav sambon dvs. Tänk nu också på att du inte kan ta ledig samtidigt som din sambo! =)



Kram!

2009-03-31 @ 06:53:01
URL: http://underbaravitre.blogg.se/
♥ Lina säger:

Försäkringskassan är ju inte kända för att snabba på det hela.. så var ute i god tid. vi fick våra första mammapengar i juni och elliott är född i mars... :-/ knepigt!!

ÅÅÅ va jag längtar å längtar tills det är dax!! :-)

2009-03-31 @ 08:47:39
URL: http://endellina.blogg.se/
♥ Johanna säger:

Usch, jobbigt! Jag har inte ens börjat tänka över min situation riktigt utan det känns som att att jag skjuter det till framtiden.. Jag är ju dock inte lika nära som dig men man borde kanske börja sätta sig in i det hela snart..



Men det är alltså ok att ta ut någon månad i taget? Det är ju himla bra isf! Då kan man ju göra som dig att börja med att planera 2 månader, antal dagar och så, och sen se hur det fungerar. Sen kan man ju planera om eller behålla det som man har det..:)



Annars idag då? Mår du bättre?

2009-03-31 @ 12:53:47
URL: http://johannaanderberg.blogg.se/
♥ Fru Evelina säger:

usch och fy, hoppas du kryar på dig snart!!



och det där med mammapeng är ju verkligen en djungel haha... ser inte fram emot den dagen det är min tur att sitta och räkna på det där!



kram

2009-03-31 @ 13:20:28
URL: http://evelinas.blogg.se/
♥ Maria säger:

Nu när man väl har varit hos tandläkaren så är det ju så skönt att det är gjort. Hade ju fått ännu ondare om jag hade väntat. Som tur var så hade hålet inte nått in till nerven, men det hade säkert blivit så om jag hade väntat till efter förlossningen.



Känner mig så duktig nu. Och fattig... :/

2009-03-31 @ 17:01:54
URL: http://mimariatherese.blogg.se/
♥ Jenny säger:

Hej, vilken super fin blogg du har avis hoppas du har en fin kväll! Kram Jenny

2009-03-31 @ 19:13:25
URL: http://jennyn.blogg.se/
♥ Diana med sina charmtroll. säger:

ja det är verkligen en djungel med fk innan man kommit in det. det enda du måste tänka på att du inte fåt jobba dem dagarna du tar ut fk och inte tar ut samtidigt som sambon. jag vet inte hur din sambo vill göra men här har vi det att sambon är pappaledig (sina 60 dagar) varje fredag och det blir i ett helt år. han tycker det känns skönt att bara jobba 4 dagar och sedan har vi en lång helg tillsammans :) .nu jobbar jag iförsig lördagar men bara några timmar, på så sätt får jag antigen ut mycket pengar eller så tar jag ut färre dagar och går hemma längre :)

2009-04-02 @ 10:28:00
URL: http://familjenjohanssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0