Shoppat till lilltjejen

2008-11-29 @ 14:30:25

En ny butik har öppnat på Jägersrocenter, en butik full med kläder till små bebisar. Vi kunde bara inte låta bli att kika in när vi var ute och handlade. Jimmie gjorde några kap till sin lilla dotter.


Fyra Bodys för 100:-




Klänning och t-shirt för 179:-


Jimmie kände av första sparken

2008-11-29 @ 11:59:54

Som anat var Jimmie hemma väldigt sent inatt efter att ha slitit hårt på jobbet och plockat iordning allt inför julborden. Blev inte sittandes uppe allt för sent utan kom o kröp ner i sängen precis innan jag somnade till igen.

Jag hade dock en krabat i magen som inte alls ville sova, sparkade runt som tusan och vred sig så jag blev helt spänd över magen. Fort slet jag tag i Jimmies hand och sa att han skulle få känna. Blev självklart stilla en stund efter att han lagt handen på min mage, men sen helt plöstlig så sparkade det till och Jimmie ropade till -"DÄR!!". Han har äntligen fått känna av den första sparken från Amanda :)

Tjejkväll...

2008-11-28 @ 21:42:30

Idag har det varit en riktig tjejkväll.
Har egentligen lovat mig själv att aldrig mer gå på bio eftersom jag som vanligast somnar i biosalongen. Men Camilla var sugen på något skoj så vi hittade en premiär som skulle visas redan klockan 18.30.

Filmen heter "De Ofrivilliga" och skildrar 5 människors olika liv och situationer. Är ingen action film direkt och jag tyckte kanske inte om den till en början. Gänget med farbröder och tanter bredvid oss gick redan efter 15minuter men vi höll oss kvar. Tur var väl det för jag tycker att det var en riktigt bra film. Filmen hade ett budskap och fick mig att tänka till.
Det värsta är att den ena scenen utspelar två unga flickors liv och den riktiga fjortis perioden. Jag ser ju vad vi har att vänta oss när lilla Amanda växer upp och blir en fjortis :p Tur att vi har några år kvar till dess.

Nu sitter jag ensam hemma och lyssnar på den älskade Eros Ramazzotti. Lite tända ljus och en kopp varm choklad. Det enda som verkligen saknas är min älskade pojkvän. Han sliter som vanligt på jobbet och har dessutom ikväll premiär på julbordet. Antar att han har häcken full och blir riktigt sen hem.

Jag ska i alla fall försöka få tiden att gå genom att beställa framkallning på lite bilder så jag kan börja med min efterlängtade ScrapBooking. Jag har sagt det så länge men det blir ju aldrig gjort, lika bra att man tar sig i kragen och börjar....



Rutinkontroll v.20

2008-11-27 @ 13:52:30


Idag kl.09.00 var jag och Jimmie till Capio för att träffa våran barnmorska Anne. Det var dags för en rutinkontroll och att för första gången få lyssna på bebisens hjärta. Vi väntar verkligen en livlig krabat för precis som på ultraljudet så kunde hon inte ligga still en sekund. Vi letade och letade efter att få höra hjärtat men hon lekte runt. Men när vi till sist fick höra det slå var det en underbar känsla. Låter ungefär som en galopperande häst i magen.


Bebisens hjärtslag: 145slag/min

Min vikt: 66,4kilo (+1,4kilo)

Blodtryck: 110/60

HB: 127


Allt är precis som det ska med både mig och med lilla flickan i magen så nu kan man pusta ut ett tag till. Nästa träffa är inte förrän efter julledigheten men tiden går så himla fort och en massa man ska hinna med till dess.






Så lite kan göra så mycket

2008-11-19 @ 19:46:27

Tänk att små saker kan göra en så himla glad. Att det inte krävs några presenter, dyra gåvor eller resor för att få mig på riktigt bra humör. Allt jag kräver är en kyss av min älskade pojkvän på morgonen och ett leende, det kan verkligen göra min dag.


Hade turen att få skjuts av älsklingen till jobbet idag så jag kan jobba in mina minus timmar innan det är dags för mammaledighet. Visst är det långt kvar till dess men jag har trotts allt över 60timmar att jobba in, tar sin lilla tid. Gäller att man börjar planera redan nu hur man ska göra och när man tänker gå för man har ju sin skyldighet till arbetet också. Jag som trivs så himla bra tycker egentligen inte att det ska bli kul alls att behöva vara borta så länge men man har ju inget val och man väntar ju någon underbart fint som man kommer vilja vara med varje sekund av dygnet.


Har idag fått en hel del gjort utöver själva jobbet faktiskt. Har anmält mig och Jimmie till Profylaxkurs sista helgen i januari och ringt angående att förboka vår vagn. Gäller att man har många järn igång om man ska bli färdig med någonting.


I övrigt är det ganska bra med alla oss i familjen. Jag känner mig väldigt trött och idag var det riktigt illa, kändes som att jag skulle falla i sömn vid datorn. Vår lilla flicka lever loppan och verkar inte det minsta trött. Igår kände jag faktiskt av första sparkarna på magen och Jimmie kom hem 15minuter senare, var ju så typiskt.


Jag vet att klockan är innan 20.00 men jag är trött och nu ska jag lägga mig i sängen och läsa min nya bok "Stella  Sebastian" som jag än så länge kan rekommendera, efter att bara ha läst tre kapitel. men men...




Shopping på Ullared

2008-11-17 @ 18:18:02

Var för första gången i mitt liv till Ullared i lördags. Jag hade stora förväntningar och sov inte en blund mellan fredag och lördag. Camilla plockade upp mig redan 04.30 och sedan bar det av. Var på Ullared vid 07.30 och sedan var det shopping som gällde för hela slanten under hela dagen!

Jag shoppade julklappar, lite saker till hemmet och självklart saker till våran lilla flicka som vi väntar. BM sa till mig i fredags på ultraljudet att "man kan aldrig vara säker på att det är en tjej till 100% så handla inte för mycket rosa saker nu". Men så glada som vi blev över att vi ska få en flicka så var det självklart svårt att låta bli de söta små rosa sakerna. Att handla på Ullared är inte direkt ett rån så vad gör de om inte vårat barn får användning av dessa kläder? Finns alltid någon annan man känner i omgivningen som kan ha behov av dom.









Ullared är verkligen värt ett besök till innan bebben tittar ut.Fanns hur mycket barn saker som helst och dessutom otroligt billigt. Så ni som inte varit där men kanske iaf funderat på det tycker jag ska ta och boka in redan nu en liten tripp till Falkenberg. Jag och Jimmie kommer säkerligen åka igen när jag börjar min ledighet och inhandla de sista till nya huset och bebisens ankomst.




Vi väntar en flicka ♥

2008-11-14 @ 17:59:52

Jag var sååå himla nervös i morse när vi skulle iväg på rutin ultraljudet. Jag sprang på toa hemma fram och tillbaka och hela magen knöt sig. Självklart var man rädd för att allt inte skulle se bra ut och att någonting skulle vara fel på våran lilla krabat. Satt spänd hela bilresan och tror Jimmie också var lite nervös.

Väl framme på CURA kliniken fick vi komma in rätt snabbt. Träffade våran BM och hon satte igång med undersökningen på engång. Först kontrollerade hon om det var en eller två bebisar, och precis som väntat var det en liten rackare där inne. Sedan skulle hon visa oss en bild på hela varelsen. Men den lilla rackaren var inte det lättaste att fånga för den skulle under undersökningen försöka göra en kullerbytta. Boxade med armarna och sparkade med benen för fullt. Jag kunde inte låta bli o skratta, såg så himla rolig ut. Hon mätte lårben, huvud och kolade hjärtats fyra kammare, hjärnan och ansiktet. Man kollar tydligen ansiktet för att se om barnet är harmynt. Men våran lilla bebbe mådde hur bra som helst och var välskapt.

Jag var ju så himla nyfiken på könet så jag var tvungen att fråga om man kunde se om det var en pojke eller flicka. Jimmie trodde stenhårt på flicka och visst hade han rätt, som alltid när det är något ;) Vi väntar med största sannolikhet en liten Amanda.
Blev lite flyttad i tiden och är du i v.18, inte v19. Men skönt de, kanske man slipper föda på påsk och kanske mamma o pappa hinner hem från spanien innan födseln

BF 21April 2009 och hon vägde ynka 139gram.


Vecka 18 (17+2)



Vecka 9 (8+2)


Mindre än 1timme kvar till RUL

2008-11-14 @ 08:54:26

Jag känner mig nervös, glad, spänd  och nyfiken... Om en timme ligger jag där på sängen med massa geg på magen och får våran bebis genom kollad. Längtar så!!

Vi tror fortfarande på våran lilla Amanda men vi får väl se *spännande*

Dax att göra sig iordning, kommer med mer info så snart vi är tillbaka!

Liv och rörelse

2008-11-12 @ 21:43:26

Brösten kliar, magen växer och det är ett himla liv inuti mig.

Jag har nog inte riktigt förstått än att jag är gravid, vi väntar barn. Idag blev det dock väldigt klart och tydligt för mig.
Står på toan på morgonen som vanligt och bostar mina små gaddar innan jag ska till jobb. Vad får jag då syn på? Två enorma meloner, vad gör dom där? Någon har förvandlat mina fina bröst till två stora enorma meloner och inte nog med det, dom kliar som bara den också dessa bomber. Vissa tjejer verkar tycka att det är de enda possitiva som händer med kroppen under graviditeten - man får större bröst som man kanske länge längtat efter,- men jag tycker nog tvärt om. Det är de värsta som hänt mig. Men men...det är ju sånt man får stå ut med.

Annat kul som har hänt är att magen börjar få en ordentligt fin form och jag känner av våran lilla krabat i magen mer och mer för varje dag som går. Oftast är det som mest liv och rörelse i magen efter middagen eller precis vid sängdax. Här om kvällen hade jag en riktig akrobat i magen som var i alla hörn och kanter den kunde hitta på samma gång.

Nu är det bara 36timmar kvar till ultraljudet och jag blir mer och mer nyfiken på könet. Vad är det för filur i magen? De flesta av er som gissat tror på tjej men finns någon enstaka som tror på en kille. Vi får väl se!!


Kille: 4röster

Tjej: 6röster


Nu ska jag försöka ta igen lite sömn efter gårdagsnatten men vi är snart tillbaka igen!!!


Natti Natti


Aldrig mer en film på bio

2008-11-12 @ 21:27:12

Idag har det bara blivit till att slappa hemma. Varit trött efter den sena kvällen igår och den dåliga sömnen inatt. Var det kanske full måne trotts allt?

Igår var jag, Jimmie och Niklas på bio.
Vi skulle se nya Bond filmen men de enda som såg filmen var nog Jimmie och Niklas för jag somnade nästan direkt efter reklamen och vaknade igen lagom till eftertexten. Tro mig, det är inte första gångne detta händer så jag har bestämt from idag att jag aldrig mer ska gå på bio. Varför ska man slösa bort 100:- på att få sova i en obekväm bio fotälj när man istället kan ligga hemma i den stora sköna soffan? Ledsen Jimmie men tror inte direkt jag är något roligt sällskap så du får hitta någon annan att gå med i fortsättningen.

Idag har Camilla varit hemma hos oss. Jimmie jobbar och jag behövde lite sällskap. Vi lagade god mat och spelade en massa roliga spel. Camilla är en hejare på Yatzy måste jag få säga!

                                  

Pojke eller Flicka? *gissa*

2008-11-10 @ 20:18:59

På fredag kl.09.40 är det dags för rutin ultraljud på Cura kliniken i Malmö. Då ska vi få se om bebben våran har det bra och sprattlar runt, om hjärna och hjärta växer som det ska och om det är en pojke eller en flicka :)

Vad tror DU att det blir? Skriv en kommentar och berätta vad du gissar på *spännande*
Jag gissar på en flicka och det gör min älskade pojkvän Jimmie också.  Än så länge har jag inte hört någon säga att det blir en kille, men kanske just DU tror de?

Graviditetshormoner...

2008-11-10 @ 19:09:36

Sitter i soffan och tittar på "One Tree Hill" och inser att jag drabbats av så kallade graviditetshormoner. För er som inte sett serien hänger kanske inte riktigt med på de jag skriver, men i alla fall.

Whitey förklarar sin kärlek till basketen och sin avlidne fru= tårarna kommer
Nathan Scott är pressad av maffian i stan att förlora den stora avgörande matchen = tårarna kommer
Haley får reda på sin bebis kön och BF = tärarna kommer
Haley berättar att Nathan ska bli far till en son = tårarna kommer


Att man kan ha så lätt för att fälla tårar är helt otroligt. Men det hör ju till säger alla. Man bli lite känsligare och det har jag förstått nu. Går inte ett avsnitt utan tårar och jag känner mig så töntig. Men men....

Något annat som skulle kunna få en at fälla tårar är ju det trista vädret också. Det är kolsvart när man kliver upp och ska iväg till jobbet och det är kolsvart igen innan man hinner lämna jobbet. Man har inte ork till någonting och helst skulle man vilja gå i ide för ett tag. Men det har vi inte tid me. Det ska planeras en flytt och planeras för en till familjemedlem. Så hela hösten och vintern är bokat med både det ena och det andra.

Nej nu ska jag återgå till tårarna och "One Tree Hill".

                         

V.19

2008-11-08 @ 13:25:56


Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


                         

Dag 125 på graviditeten

2008-11-07 @ 21:51:33

Min graviditet - BF Lör 11 apr 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Fre 7 nov 2008.

Din graviditet startade Sön 6 jul 2008.
Din menscykel är ca 38 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 20 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 125 av 280. (44,6%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 5 fulla dagar (v17+5).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 11 apr 2009
Du har 155 dagar kvar till förlossning.

Nya lägenheten

2008-11-07 @ 21:41:44

Precis kommit hem efter att ha varit ut till Skanör och måttat lite i vårat lilla gulliga radhus ;) Huset är inte direkt byggt under 2000-talet utan har några år på nacken så det väntas en ganska stor renovering. Eftersom jag har turen att ha en kär bror som pysslar med kök och bad så ska jag nu få en fin liten ritning på något mordernt och fint. Finns så mycket man skulle kunna göra, men allt kostar ju en massa pengar och man får tänka på att vi än så länge bara hyr detta.

Inflyttning väntas inte förrän efter årsskiftet men jag längtar redan sååå. Frågan är bara hur jag ska klara av alla ensamma sena kvällar när Jimmie jobbar eftersom jag är fruktansvärt mörkrädd, och nu ska vi helt plötsligt ha två våningar. Tur att vi har vakthunden...

             

Kommer fler bilder längre fram men än så länge får ni nöja er med detta...

            

Dagens nöje...

2008-11-03 @ 22:33:52

Före:




Efter:



Och 300kr fattigare ;) Men lite lyckligare!!

V.18

2008-11-03 @ 11:42:55

I lördags gick vi då in i v18. Tiden bara rusar iväg.

Vi har hunnit kika på barnvagn under denna veckan också. Och tror att vi kommit överens om vad vi vill ha :)

Det som väntar nu runt hörnet är en flytt som kommer ske senast den sista Januari och då blir det en massa mer att ordna med. Vi har ju ett barnrum vi ska inreda. Jag längtar såå till dess och jag hoppas att vi på ultraljudet nu den 14november kan se om det är en pojke eller en flicka. Jimmie har ångrat sig och vill inte veta men jag har stått fast vid att jag vill veta sedan jag blev gravid så nu får det vara så. Han får blunda i så fall o inte tjuvkika in i barnrumet om han inte vill få det avslöjat. Men så nyfiken som han är så vet jag ju hur bra det kommer gå 'tihi*

Vecka 18
Kroppen:
Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Dagens bild:

                                       


RSS 2.0